woensdag 18 juli 2012

Dag 216 - Creatief met Stripboeken (Recycle portemonnee + Enveloppen) én Leuke Post :)

Vandaag ben ik al vroeg creatief bezig, eigenlijk al de hele ochtend tot 13 uur...dus toch al heel wat uurtjes bezig.

Maar dan heb je wel resultaat! 22 enveloppen gemaakt van een van de stripboeken die ik zondag op de Mini clubdag gekocht heb. Nee de strip met de Mini Cooper erin heb ik niet gebruikt...en nog eentje niet, daar heb ik nog plannen mee voor in de toekomst.

Maar vanmorgen zag ik dus de reactie van Lot op mijn blogpost van zondag en ben ik even op haar blog op bezoek geweest, want ik wist dat ze bezig was met nog een markt om de spullen te verkopen van de actie 'Maak het voor Maud' en yess ze had goed nieuws. Ze heeft een kraam van 2 meter gesponserd gekregen op de Hip en Handgemaakt markt in Zwolle op 8 september. Dus als je enigzins in de buurt woont of zin en tijd hebt voor een dagje uit, komt en gaat het zien in Zwolle !
Op deze link (http://doorlotjesrozebril.blogspot.nl/2012/07/hip-en-handgemaakt.html?m=1) van Lot haar blog staat ook de link naar de markt en nog wat info over de actie 'Maak het voor Maud'.

Ik kreeg meteen zin om nog wat te maken voor jongens (dat zijn toch vaak ondergesneeuwde schepseltjes in blogland, met onze passie voor roze, rood met witte stippen, rokjes, bloemetjes en ga maar zo door ;)), dus heb een van de stripboeken zorgvuldig uit elkaar gehaald en enveloppen gemaakt die jongens aanspreken, of papa's of hippe mama's. Met mieren, auto's, spannende strips...

En opeens had ik nog zoiets van 'hey zou ik niet zo'n recycle portemonnee kunnen maken mét een stripverhaal?!', ik heb eens een rol transparante zelfklevende kaftfolie gekocht omdat ik ergens had gelezen dat je daar ook stof mee kon beplakken, om het tafelzeil effect te krijgen. Nu weet ik eigenlijk nog steeds niet of het wel het juiste materiaal daarvoor is. Maar nu dus gebruikt om een strip te plastificeren en er een nieuwe recycle portemonnee van te maken en het is gelukt...Yess ik kan het, mijn zelfvertrouwen in mijn creativiteit begint steeds meer te groeien.

Vroeger dacht ik dat ik niet creatief was en het is een jarenlang proces geweest om mezelf op te peppen en om mijn kritieke zelf opzij te zetten. Het is nog steeds een proces, vandaar ook dit 365 dagen creatief project, maar ik voel me steeds beter in mijn vel op creatief gebied en durf meer en wie weet wat er dit jaar nog allemaal volgt!

Tussendoor kreeg ik post, ik zit buiten op ons terras met radio Veronica aan (heb zelden de radio aan, maar las een tekst op mijn 365 dagen kalender van Flow Magazine en heb meteen de koe bij de horend gevat ;)) en hoorde de brievenbus en wat zware dingen naar binnen vallen. Oh yess de flow vakantieboeken uit 2011 die ik via Marktplaats gekocht heb (eentje voor mij en eentje voor Pat), realiseer me net dat ik de enveloppen nog niet eens heb opengemaakt hihi, maar dat komt ook dat ik nog andere post verwachtte en die was ook aangekomen, van Els van het blog 'Dingen die fijn zijn' dat ik pas volg ( http://dingendiefijnzijn.blogspot.nl/?m=1). Dus in het midden een foto van de leuke post! Er zit een zelfgemaakt bloemetje bij met de draadjes er nog aan en ik kreeg meteen het plan om dit bloemetje om een boom te binden en de wereld een beetje mooier te maken, maar eerst zelf ook aan de slag, breien en haken is nog niet aan mij besteed, vingerhaken kan ik wel hihi whaha, maar heb van de week op onze zolder cq schatkamer een punnik paddestoel gevonden, dus ga daar mee aan de slag, mmm hoe moest dat alweer?? Hihi...och ja lang leve het internet óf zelfvertrouwen om het gewoon te doen of het nog begint te dagen en dat resultaat gaan jullie zekers zien.

Ben me nog aan het bedenken om op de fiets (mijn oudje, de electrische is in reparatie) te springen en naar Landgraaf te fietsen (dan hoef ik geen berg op) en naar de zeeman voor klittenband om de recycle portemonnee af te maken en een bezoekje aan een leuk winkeltje voor leuk retrospul, maar denk dat ik lekker op het terras de buffetkast ga schoonmaken ziet dat stuk van het terras ook weer leuk uit! Én hou ik mijn centjes in mijn beurs ;).

Warme creatieve groetjes van Susan

10 opmerkingen:

 1. Echt leuk die portemonnaietjes en jij hoeft echt niet aan je creatieviteit te twijfelen gaan heel wat leuke dingen langs bij je Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk zijn ze hè, in het echt is ie nog veel mooier. En tsja in zo'n collage met negen foto's is het niet altijd even makkelijk te zien. Maar ja ik wil zoveel met jullie delen hihi. Ennuh thanks :). Warme creatieve groetjes van Susan

   Verwijderen
 2. Jij bent super creatief! Echt een voorbeeld, bedankt om al dat moois met ons te delen!!!! Zit nu vol spanning op de postbode te wachten ;)
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi nou zo snel is de post nu ook weer niet hoor, heb het net op de post gedaan ;). Syl van Zaanse Zolder heeft haar verjaardagspost ook nog niet gekregen die ik gisteren verstuurd heb. Tsja PostNL is niet meer zo snel als eerst. Dus denk eerder dat het vrijdag op z'n vroegst komt, maar zal eerder zaterdag of maandag worden. Heel veel plezier ervan! Knuff! Ennuh jij ook bedankt voor je complimenten, dadelijk ga ik nog naast mijn schoenen lopen...mmm dat heb ik vrijdag de 13de al gedaan kebengggg...

   Verwijderen
 3. Wat ben je creatief, enorm leuk idee!! Haha, geinig te lezen als je het over Landgraaf hebt, daar werk ik.. it's a small world!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat krijg je in blogland inspiratieland hè. Enveloppen maken zag ik al op diverse blogs en de tutorial zag ik bij dreamstuff en de recycle pakken portemonnee's bij de Nostalgische Nonnevot ook uit Zuid Limburg (oh heb me net rot gezocht door mijn lijst van blogs die ik volg en blijk helemaal geen officiële volger te zijn, krijg wel altijd mail van haar via bloglovin, ben blijkbaar daar alleen volger hihi). Ze geeft recycle workshops en toen ben ik dus eens even gaan zoeken op Youtube ;).
   Ja maarreh Landgraaf is best groot hè...wat dat betreft is dit weer heel anders als Maastricht, daar kwam ik eigenlijk alleen binnen de stadsgrenzen. Hier wonen we vlakbij Landgraaf én Kerkrade en zo kom je ook nog eens snel in Hoensbroek of Brunssum (laatste niet zo snel met mijn fietsje ;)). Dus hier is het idd een small world. Warme groetjes en knuffels van Susan

   Verwijderen
 4. Hihi, wat leuk zeg! En ook weer erg lief Susan! De jongens raken inderdaad wat ondergesneeuwd in dat freubel bloemmerig geweld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè het kwam opeens in me op. Wij hebben eigenlijk ook niet veel jongens (jongere versie dan) in onze vriendenkring waar ik creatief voor zou kunnen zijn. Nu is het wel de vraag of jongens warm lopen voor enveloppen, maar och ja het is de gedachte hè die telt.
   Warme groetjes en knuffels van Susan

   Verwijderen
 5. Ik zou maar niet meer twijfelen als ik jou was:)
  maar ik herken het wel hoor,zeker als je als al die mooie blogs leest!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi dankjewel:). Nou ik begin niet aan mezelf te twijfelen hoor door het lezen van andermans blogs, daar haal ik net inspiratie uit. Het is meer 'de oude mij' die ik aan het overwinnen ben, en toen ik pas de workshop stempels maken bij MiM zou gaan doen, kwam die onzeker ik weer naar boven van 'oh die anderen maken vast mooiere als mij', maar daar heb ik hard tegen gevochten en ben gewoon gegaan en het losgelaten. Maarreh ik was de enige ;) hihi. Naast MiM en haar allerbeste vriendin van de gehele wereld dan. Het was al helemaal geregeld door de Engeltjes!
   Knuff! Gezellig dat je weer terug online bent!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...