dinsdag 17 juli 2012

Dag 215 - Vandaag maakte ik een Elfen Tuin

Vandaag was ik bij Merula op bezoek en zag daar een leuke foto van Merula's Elfentuin ( http://merula2000.blogspot.nl/2012/07/deze-week-zag-ik-numero-48.html?m=1 ) en was meteen geïnspireerd tot het maken van een eigen elfentuin.

Ik heb ook nog een vrij lege cementbak (er staat een boompje in te groeien), maar viel me later in dat ernaast een houten ton staat die helemaal leeg is (wel wat bollen, maar daar was niet veel van uitgekomen in het voorjaar).
Dus heb ik eerst alle bollen uit de houten ton gehaald, die plant ik wel in een andere bak of in die cementbak en daarna heb ik mos uit twee andere potten gehaald, ene met wat vetplantjes en ook de lelietjes van dalen uit een bak gehaald zodat ze in deze ton zich ook beter kunnen vermeerderen.

Daarna is het versieren begonnen, een paadje gemaakt van steentjes uit het bos, die ik regelmatig opraap en wat klein grind (er lag nog ergens een zakje), wat party prikkertjes om de weg aan te geven en de boel op te fleuren.

Een baby buster (chembuster) die ik allang heb staan en niet zo mooi was geworden staat goede energie te verspreiden :) daaromheen wat edelstenen en glimmende knikkers. Ik heb ook nog madeliefjes geplant die tussen de tegels stond te groeien en daar niet thuis hoorde. Maar nu dus perfect op zijn plekje.
Op onze schatkamer/zolder kwam ik nog wat kleurige boomstammen tegen en kleurige schelpen en een slak met huisje ;) en heb je al gezien dat er al een elfje woont? Alleen is ze nog wat schuw en zit ze nog verstopt in het bos ;).


Warme creatieve groetjes van Susan

6 opmerkingen:

 1. Tof tof tof! Bedankt voor het idee, zoiets wil ik ook nog eens maken!
  liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan hoor. Als je bij Merula gaat kijken, daar staat een link en bij haar staat dan ook weer een link en wow wat je dan ziet helemaal superr, maarrr die van Merula en linkvrouwtje zijn ook superr. Leuk om te doen, ben benieuwd tzt naar de jouwe. Knuff!

   Verwijderen
 2. Wat leuk zo'n elfenbosje, gezellig!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè en dit is nog maar een heel voorzichtig elfenbosje. Ik zie zoiets ook al helemaal voor me naast je pipowagen ;).

   Verwijderen
 3. Mooi geworden hoor! Je kunt het zo leuk maken als je wilt, ik heb zou er zo nog wel een paar willen maken. Die elfjes komen nu vanzelf wel denk ik:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dankjewel hoor én dankjewel voor het doorgeven van de inspiratie. Ja ik zou er nog wel meer mee willen en ook nog meer maken. Maar dat is ook een proces in wording vind ik...de elfjes zullen wel leiden!
   Leuk dat je ook hier volger geworden bent :).
   Warme groetjes van Susan

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...