donderdag 2 oktober 2014

Mijn lapjes kast

Zo lieverds dit is nu dus mijn lapjes kast,nou ja lapjeskast is misschien helemaal geen goed woord, want er ligt heel veel retro beddengoed, maar ook tafellakens in. En bovenin wat hemden. 
Op de twee bovenste planken ook modern beddengoed tussen het retro spul ;). 


En ook een hele stapel al voorgesneden lapjes om een lappendeken van te maken. 
Dat is toch ook wel iets dat echt kriebelt, een grote retro lappendeken maken, lekker voor in de winter op de bank. 
Zoals jullie kunnen zien zou ik wel tientallen retro lapjesdekens kunnen gaan maken, dus wie weet ga ik ze ook nog wel eens op bestelling maken :)


Helemaal onderin liggen allemaal jeans...lekker voor de recykleer. En ook nog oude werkbroeken van manlief, die vind ik wel wat hebben.


Ik heb al een aantal lappen die ik door de jaren heen kocht op de markt en vorig jaar op het stoffenspektakel in de kast liggen. 


Maar er zal nog genoeg her en der liggen...en de kast begint aardig vol te raken. 


En zo ziet de naaikamer in wording er nu uit. Al een stuk minder vol. 


Ik ben ook bezig om de andere kant van de kast onder handen te nemen en door te nemen. 
Er liggen kleren van ons die weg kunnen...die ik op marktplaats zet, naar de kledingbank gaan of in de kledingcontainer belanden óf ook voor de recykleer zijn...beetje bij beetje kom ik er wel en kan ik dan ook weer eens lekker creatief aan de slag gaan én wordt het beneden in de keuken wat opgeruimder ;). 


Ik kwam ook nog leuke haaksels tegen (super leuke roze gehaakte bloemetjes en witte gehaakte bloemen op gordijntjes) en pas op zolder vond ik een zwarte omslagdoek...die wil ik ook gaan pimpen. Dus daar wil ik ook tijd voor gaan maken om de beide omslagdoeken te gaan pimpen, natuurlijk ook met de reeds ontvangen bloemetjes van diverse blogsters. 


Last but not least wil ik nog even de hanger delen die ik voor Jolanda gemaakt heb die raadde dat ik vleugels ging maken en daarvoor iets Steampunkigs zou ontvangen. 
Het is inmiddels aan gekomen, ze is er heel blij mee en nu kan ik het dan ook hier delen. 

Vergeet de give away niet die nu nog loopt http://365dagencreatief.blogspot.nl/2014/09/leuke-post-en-little-give-away.html ik heb er nog geen einddatum aan gegeven, maar dat zal in de loop van volgende week zijn of als er niemand meer reageert ;) hihihi. 


Warme creatieve groetjes van Susan

15 opmerkingen:

 1. Zo heel wat lapje genoeg keus.lekker bezig.gr maloes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het voelt goed om nu bijna alles op zijn plek te hebben. Zou fijn zijn als de kamer helemaal opgeruimd is want die is al jaren alleen maar een rommelkamer en kledinghok. Knuff!

   Verwijderen
 2. Je kast ziet er heel vrolijk uit zo Susan! En mocht ik ooit eens zo'n mooie lappendeken willen, dan weet ik je te vinden! Ik zie het al helemaal voor me, allerlei tinten rood en grijs, een beetje crème en zwart. Haha ;)

  Succes met al het andere opruimen! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi heel lief van je maar laat ik die kleuren nu net niet veel hebben ;).
   Een retro lapjes deken dat gaat dan wel weer helemaal goed komen...
   Knuffies!

   Verwijderen
 3. Prachtige stoffenkast zo!
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige stoffenkast, ik snap dat je daar heel blij van wordt en dat het gaat kriebelen. Je envelopje is aangekomen en ik heb de bon al ingewisseld bij de lokale Bruna. Dank je wel, ik ben er super blij mee. Lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het kriebelt enorm om te gaan naaien, maar ik hou me in om nu al meteen weer lapjes te gaan snijden omdat ik ook de andere kant klaar wil hebben. En ook mijn naaimachines boven wil hebben staan. Zodat het ook meer rust beneden gaat geven en niet allerlei projecten daar rondslingeren, dus blijf vooralsnog in de opruimstand.
   Happy dat de post goed is aangekomen en super dat je het mindfullness boek hebt kunnen scoren en ook happy met je lieve mail. Ik neem snel tijd om die te beantwoorden. Knuff!

   Verwijderen
 5. Wat een geweldige stoffenkast! Bijna net zo leuk als je kaartenbak, haha!! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahhaa ja voor mij zelfs nog leuker ;). Maar jij als snailmailer wordt natuurlijk veel happier van mijn lades die blijkbaar indruk hebben gemaakt. Dus jij doet lekker mee of je wilt of niet met mijn give away :p. Knuff!

   Verwijderen
 6. Oh, wat schiet je lekker op!! Heerlijk, zo´n grote kast... Zucht, ik ben gewoon jaloers!! (Zeker omdat ik nu weer mijn dierbare zolderkamertje moet ontruimen.)
  Maar goed, ook hier wordt dus de studeerkamer uitgemest en ruimte gemaakt voor mij en al mijn naaitroepjes ;)
  Liefs Nana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja stiekem hoop ik ook dat de situatie zo blijft zoals hij is en ik de kast kan blijven gebruiken als stoffenkast, maar aan de andere kant houdt ook iets in mij rekening ermee dat mijn dochter nog terug kan komen thuis wonen en dat ik dan dat gedeelte weer moet afgeven. Och dan vind ik wel een andere oplossing ;). Succes bij jou thuis! Knuff!

   Verwijderen
 7. Zowww...ben weer even bijgelezen hoor...liep een beetje achter sorry :-) Goed bezig met je stofjes...heerlijk zo overzichtelijk in een kast, je kan mooi zien wat je hebt en dan gaat het kriebelen he als je alles zo mooi ziet liggen :-) Ik moet ook maar weer eens achter de naaimachien klimmen..is echt iets voor de winter, ik heb een klein hoekje op de voorzolder en daar is het zomers ook gewoon veels te warm..de foto's van Elfia had ik op FB al voorbij zien komen, ze zijn stuk voor stuk prachtig!! xx..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je lapjeskast op zich is al kleurrijk genoeg, laat staan als dat een paar mooie retrodekens worden :-) Veel opruimplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zijn jouw lapjes netjes opgevouwen en gestapeld, ziet er fijn uit! Voorlopig kan je nog even vooruit ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...