maandag 13 augustus 2012

Dag 242 - SoulCollage kaarten gemaakt

Vanmorgen was ik uitgebreid op bezoek bij Famke van het blog 'Blij met Kleur' en heb ik me toch weer een dosis inspiratie opgedaan.

Waar ik vandaag mee aan de slag ben gegaan is SoulCollages maken op A5 formaat.

Hier is de link naar de blogpost van Famke;
http://blijmetkleur.wordpress.com/2012/04/12/soulcollage/

Daar staat ook een link naar de dame waar Famke een workshop SoulCollage heeft gevolgd én daar zag ik dan weer een Youtube filmpje van de dame achter SoulCollage, Seena Frost. Echt de moeite waard om dat filmpje te bekijken. http://www.soulcollage.com is de site van Seena Frost herself.

Nu heb ik al vaker collages gemaakt, maar nog nooit echt op kaarten.
Lege kaarten heb ik niet, maar bij SoulCollage gebruiken ze ook best een groot formaat en nu heb ik een blok van de Action liggen met bloemafbeeldingen die niet helemaal mijn ding zijn om daar kaarten van te maken, maar wel toch ook mooi zijn als achterkant, ze zijn bijna even groot als het 5x8inch formaat die Seena Frost gebruikt.

Ook heb ik zo'n passe partout gemaakt van karton dat bij het oud papier lag.
Ik had nog enkele tijdschriften bij het oud papier liggen, waar ik al wat pagina's uitgescheurd had om bijvoorbeeld enveloppen van te maken óf voor inderdaad, goed geraden, collages ;).

Zoals gezegd heb ik al vaker collages gemaakt, maar dan meer als dreamboard naar aanleiding van The Secret.

Deze twee heb ik vandaag gemaakt, tussendoor nog wat in huis opgeruimd (lees herindeeld ;)), als voorbereiding op mijn verjaardag en och ook gewoon omdat het moest gebeuren.


Warme creatieve groetjes van Susan

10 opmerkingen:

 1. Wat mooi! Geen idee wat soulCollages zijn, daar zal ik me nog eens in verdiepen, maar het ziet er prachtig uit! Die blokken van de action, daar heb ik een hele stapel van, gebruik ze dagelijks! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat weet ik dat jij die vaak gebruikt die blokken. Hier krijg je ze tegenwoordig bijna niet meer, alleen nieuwe met glitters :( dat is al helemaal niet mijn ding.
   Ja als ik het goed begrepen heb, is het gewoon op je gevoel plaatjes uitscheuren/knippen en dan op gevoel weer een collage maken van plaatjes en achtergronden die je mooi vind. Nu deed ik dit zowiezo al op groter formaat, maar wel met een achterliggende boodschap, liefdescollage/365 dagen creatief collage etc. Nu heb ik er niks bewust van gemaakt, maar gewoon wat ik leuk vond bij elkaar geplakt. Soms wel nog effe op zoek naar een bijpassend plaatje om het geheel te vullen of iets achter te verbergen ;). Knuff!

   Verwijderen
 2. Dat ziet er ook leuk uit zeg! Ben bezig om wat meer variatie in mijn muurversiersels te maken. Nu hangen enkel mijn eigen schilderijen er (ook heel tof hoor, daar niet van) maar 'iets anders' is ook wel eens leuk om naar te kijken. En grappig, dat patronenkarton heb ik ook vorige week gehaald. Wist alleen nog niet wat ik er mee ging doen haha. (liever mee verlegen dan om verlegen denk ik maar haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja dat ken ik, heb zo ook lades vol liggen. Gevaarlijke winkel die Action daar kom je niet snel met lege handen weg :p.
   Ja leuk is dat hoor, uhm heb zelf niet echt plaats om ze op te hangen maar ga er nog wel wat op verzinnen wat ik er uiteindelijk mee ga doen.

   Bij Famke stond ook iets anders leuks voor je muur; een muurcollage, gewoon een hele muur vol plakken met pagina's van magazines die je leuk vind. Zou het zo willen, maar niet echt een plek voor in huis. Maar straks in ons droomhuis maak ik daar wel een plek voor :).

   Groetjess!!

   Verwijderen
 3. Wat een verrassing zo'n leuk artikel over SoulCollage met een link naar mijn blog!! Hartelijk bedankt daarvoor, echt lief. En wat een prachtige kaarten heb je gemaakt met van die mooie plaatjes, echt bijzonder. Ga zo door zou ik zeggen!
  groetjes,
  Famke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey die Famke graag gedaan hoor die doorlink naar jouw pagina, ik probeer dat toch altijd wel te doen als ik ergens inspiratie heb opgedaan.
   Ja ik ben er ook blij mee en zou zo verder willen creëeren maar ben vandaag aan de poets en wie weet straks met een ketting aan de slag óf ??
   We zullen zien, nu uit aan het puffen onder de ventilator in de huiskamer.
   Warme groetjes van Susan

   Verwijderen
 4. Weeral heel chic gedaan! Kan echt ontspannend zijn he!?
  liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :D. Ja het is zalig om daar mee bezig te zijn, maar moet nog eens zorgen dat ik er zo aan kan en het grijpklaar ligt al die mooie plaatjes en pagina's die ik heb uitgescheurd. Dan is het pas echt ontspannend werken :). Knuff!

   Verwijderen
 5. Mooi gemaakt! En lekker ontspannend inderdaad. Ik heb een hele stapel van die Action blocs gekocht, te leuk om te laten liggen! Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel Carolien :D ik ben er ook heel blij mee.
  Ja jammergenoeg was ik er wat te laat bij, nu zie ik alleen nog maar van die glitterbloks. Maar heb er drie, wat natuurlijk ook genoeg is ;). Groetjess!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...