woensdag 8 augustus 2012

Dag 237 - Onze 'Klopgeest' is weg, Lege Nest Syndroom?

Nu zullen jullie allemaal wel heel nieuwsgierig zijn welk beest, welke 'klopgeest' onder onze buffetkast zat.

Nou het bleek dus geen eng beest te zijn en ik geloof dat ik zelfs last zal gaan krijgen van het lege nestsyndroom ;).
Zal ik jullie nog langer in spanning laten zitten of zal ik het dan toch maar vertellen wie bij ons op bezoek was?

Het was een egel!
So cute om te zien hoe hij/zij daar lag toen de twee vrijwilligers van de Wildlife Dierenambulance ( http://www.da-parkstadheerlen.nl ) de kast weg tilden en ik een blik kon werpen op hoe het er onder mijn kast uitzag. Oh vond het zo vertederend om te zien, die grote egel die dus al een aantal weken gezellig bij ons onder de kast zat.

Het is dat hij zo'n poepzooi ervan gemaakt had want anders had ie wel mogen blijven hihi.
Maar de vrijwilligers hebben hem/haar meegenomen en hij/zij wordt eerst onderzocht en daarna in de vrije natuur gezet óf...
Binnenkort maar eens navragen, want daar ben ik toch wel nieuwsgierig naar.

Dus geen eng beest, ik weet eigenlijk niet of hij/zij toch gevaarlijk kan zijn, daar heb ik de tijd nog niet voor gehad om eens op internet te zoeken.

Ik heb grondig staan te poetsen om die stank weg te krijgen van de uitwerpselen.
Ook nog staan te koken en nu net gegeten en eindelijk voor het eerst dat ik op mijn kont zit vandaag op de lunch na voordat ik snel boodschappen ben gaan doen zodat ik op tijd thuis was als de Dierenambulance zou komen.

Ik ga weer verder aan het doorpluizen van de tijdschriften en dadelijk op het terras aan de slag, de kast op zijn plaats zetten en inruimen.
Dus buiten mooie platen uit de tijdschriften halen is dat het enige creatieve dat ik vandaag ga doen.


Warme creatieve groetjes van Susan

Ps. De uitwerpsel foto's daar zal ik jullie niet mee lastig vallen ;).

Het is zo jammer dat ik de foto's niet op volgorde krijg maar dat kunnen jullie wel voorstellen hoe de volgorde in elkaar zit.

23 opmerkingen:

 1. Aaaaaaaaaaaaach een lief egeltje ! Zo af en toe scharrelt er hier ook wel eens eentje rond, maar bij mij kan ie niet onder een kast kruipen :-)
  Hebben ze het egeltje nu Suus genoemd haha !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja cute hè, oh geloof als hij op een andere plek in de tuin had gezeten dat ie met alle liefde had mogen blijven. Maar ja het was dan ook wel lekker veilig onder de kast die verstopt zat achter heel wat plantenpotten enzo. Dus zat daar lekker op zijn/haar gemakkie.

   Verwijderen
 2. Oh, een egel! Hoe lief! Bij ons lag er laatst een dode egel, dat stonk ook én was giga triest! Het moet wel heel fijn zijn bij jou , dat er zo maar een egel komt wonen! Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja dat bedacht ik me later ook dat hij/zij het wel fijn vond bij ons/bij mij. Ik ben eigenlijk degene die er het meeste zit en heb er ook al vaker tegen gepraat hihi op die momenten dat ik wat hoorde. Nooit kunnen bedenken dat er een egel onder de kast woonde.

   Oh maar dat lijkt me niet leuk om een dode egel te vinden. Knuff!

   Verwijderen
 3. Wat leuk, een egel. Ik krijg wel eens grote schildpadden in de tuin. Toen ik nog honden had, vonden die de schildpad meteen en gingen er tegen staan blaffen. De schildpad trok gewoon zijn kop in en bleef rustig zitten. Meestal blijven ze een paar dagen en gaan dan weer verder kennelijk, want dan zie ik ze niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is ook wel heel gezellig grote schildpadden op bezoek. Die hebben wij als kind op zolder gehad, hadden by the way wel een mega zolder van 10x10m.

   Verwijderen
 4. Ach goss een egeltje! Wat lief! Nou gelukkig maar dat dat het is en geen gigantische rat ofzo. Afgezien van dat zo dicht bij uitwerpselen rondscharrelen per definitie niet erg gezond is voor de mens kunnen ze volgens mij geen kwaad hoor. Ze schijnen overigens wel vaak last te hebben van vlooien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat las ik later ook van die vlooien, uhm nee geen last van gehad. Niks zien rondspringen oeff. De uitwerpselen meteen opgeruimd, want nu dat vrij lag kwamen de vliegen er allemaal op af en grondig met chloor in de weer geweest.
   De kast staat weer terug maar nu op een hele verzameling coppelstones zodat er niks meer onder in kan kruipen ;)

   Verwijderen
 5. o wat leuk een egeltje! (ik zie ze meestal alleen maar plat op de weg, helaas)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja toen ik hem zag liggen die mega joekel bedacht ik me hoe die in godsnaam bij ons onder de kast heeft kunnen leven. Maar zag later ook dat de kast van achter hoger is, dus 6cm van de coppelstone en 10cm van de kast, hij/zij had een aardig nest gebouwd en ik vond het er wel heel gezellig uitzien dat tafereeltje onder onze kast op de aanblik van de keutels na aan de andere kant van de kast ;).

   Verwijderen
 6. Oh lief! De dierenbeschermers van Parkstad heb ik ook al heel wat keertjes ingeschakeld bij een gewond dier. En inderdaad.. ik bel dan altijd nog om te vragen hoe het gaat met het beestje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja lijkt me ook machtig mooi vrijwilligerswerk wat ze doen. Niet dat het wat voor mij zou zijn, maar was een heel lief echtpaar, hij wilde zelfs blijven ik was al aan het koken geslagen voordat het er weer niet van zou komen en hij vroeg al of manlief van spagetti hield dan konden ze ruilen ;).
   Ik ben ook megablij dat ik mijn intuïtie gevolgd heb en hun gebeld heb, binnenkort eens navragen :).

   Verwijderen
 7. Als jullie al komen teruglezen kunnen jullie zien dat ik weer eens aan het nachtbraken ben. Niet letterlijk dan hè, maar werd om 3.00uur wakker en kom niet terug in slaap. Ben gisteren nog gevallen bij het afstappen van ons laddertje (2 hoog), ik had de hele verzameling coppelstones al neergelegd en wilde nog even op de muur de spullen schoonmaken en verkeek me dus met afstappen, kabeng met een groot bord in mijn handen. Manlief kwam net te laat aanlopen anders had hij kunnen lachen (vond het al zo jammer dat hij mijn val met mijn plateauzolen gemist had...jaja leedvermaak hihi).
  Maarreh voel het toch op allerlei plaatsen aan mijn lijf, och mag niet klagen hoor...lig ook wakker van een onrustig slapende man die dan ook nog eens met zijn arm/hand een klap op mijn hoofd heeft gegeven al slapende...grrr
  Normaal zou ik ook nog wel eens opstaan en naar beneden lopen, maar mijn lijf zegt nee. Morgen dan maar weer rustig aan doen, gisterenavond lekker de kast opnieuw ingericht en het gezelliger gemaakt. Nu eens kijken wat ik met de rest ga doen want zo'n leeg terras voelt toch wel veel beter aan.
  Warme groetjes en dikke knuffels van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hebbe een blauwe kont hihi, gisteravond al. Toen ik dan eindelijk ben opgehouden, voelde ik een ei en manlief zei dat ik paars was ;). Dus was een goede smak, máár het bord leeft nog! Mijn vader heeft het eens voor me meegenomen uit Portugal na zijn overwintering aldaar en het kwam gesneuveld aan, samen met een goede vriendin geplakt destijds (die gisteren ook nog eens jarig was, we hebben heel wat jaren geen contact meer gehad, maar sinds een aantal jaren weer mailcontact en wie weet gaan we ons dit jaar nog eens treffen).
   Ik ben net weer wakker en doe het nog effe rustig aan voordat ik verder ga aan het terras opruimen. Knuff! (ps je flop nog niet gekregen, maar zal vast vandaag erbij zijn :)).

   Verwijderen
 8. super schattig !!!

  bedankt voor je super lieve reacties op mijn blog !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :). Graag gedaan hoor, ik ben gewoon mezelf als ik ergens reageer ;). Warme groetjes van Susan

   Verwijderen
 9. Wat een schatje... Bij ons komt wel eens een egel op bezoek, maar hij heeft gelukkig niet zijn permanente woonplek hier... Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja vond het wel jammer dat ik hem niet eens zo heb gezien en niet alleen als een grote bal met stekels. Maar och ja komende week eens bellen wat ze met hem/haar gedaan hebben en al terug gezet is in de natuur.
   Lijkt me heel leuk als je daar van kunt genieten als ie door je tuin wandelt. Knuff!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...