woensdag 1 augustus 2012

Dag 230 - Zomerse Petticoat Rok af :D

Vandaag heb ik dan eindelijk mijn witte petticoat rok afgenaaid.
Ik heb de vorige keer, een aantal weken geleden ( http://365dagencreatief.blogspot.nl/2012/07/dag-207-verstelwerk-uithaalwerk-en-nog.html ) er een begin aan gemaakt door twee stroken van de bovenkant te halen.

Vandaag had ik dan eindelijk de moed en zin om verder te gaan en heb ik 4 stukjes van de bovenkant aan elkaar genaaid, alles rondom gezigzagd, de rand omgenaaid waar de zoom voor de elastiek zou komen te zitten.
Eerst nog alles aan de rok vastgenaaid, wat meer stof was dan de bovenkant van de rok, dus gerimpeld en daarna de zoom met de elastiek gemaakt. Ik ben er wel een aantal uurtjes mee zoet geweest, maar ik kan dan nu ook zeggen dat mijn rok af is!
Ik zag meteen wel dat ik toch echt een legging eronder moet doen, want hij schijnt best flink door. Maar ik moet zowiezo in de zomer leggings dragen ivm klotsende bovenbenen ;) hihi.

Ik heb voor mijn swap met Kathy nog wat leuke dingen op onze schatzolder gescoord, waar ze zekers blij mee gaat zijn. Als het goed is kan ik hem morgen versturen, eerst nog wat liefs in elkaar frutselen...

En ik kwam ook nog twee kleine lieverds tegen die ik eens kado heb gekregen van Michaela, mijn lieve aardse engel uit Duitsland en opeens wist ik het, die gaan samen het elfje en de slak met zijn slakkenhuisje gezelschap houden in de elfentuin :).


Warme creatieve groetjes van Susan

16 opmerkingen:

  1. Je elfentuin wordt steeds gezelliger! En de rok is heel mooi, ideaal bij dit weer! Groetjes Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè vind het ook zo leuk. Die beeldjes passen er ook echt goed bij.
      En yesss I did it, ben best wel trots op mezelf dat ik die rok versteld heb en dat hij ook past. En is idd wel handig dat ik hem nu af heb dat ik er nog even van kan profiteren. Warme groetjes van Susan

      Verwijderen
  2. wauw, die rok: geweldig!! Welk patroon heb je gebruikt? Ik zou ook wel een petticoat willen naaien :-)

    Groetjes Evelyn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh neeee die heb ik niet zelf genaaid. Die heb ik in de kringloop gekocht, maar daar wist ik al van dat hij me te klein zou zijn, dus de bovenste twee banden eraf gehaald. Gisteren dus één band eraan genaaid met elastiek erdoor.
      Heel veel succes met het vinden van een patroon voor een petticoat.

      Mmm realiseer me net dat ik vorig jaar van tule wel eentje gemaakt heb (voor onder een rok die ik naar de Elf Fantasy Fair ging dragen) maar daar heb je dus heel wat meters voor nodig. Heb gewoon stroken aan elkaar genaaid en stroken boven elkaar. Heb toen eens de petticoat van een vriendin geteld hoeveel meter stof er in één zo'n strook zit en dat waren meterssss.
      Deze rok is gewoon van katoen met een klein randje tule en is natuurlijk geen echte petticoat rok.
      Warme groetjes van Susan

      Verwijderen
    2. Ik heb net een tutorial gevonden om dus een echte petticoat te maken!
      Ik heb gewoon de zoekwoorden 'how to petticoat' ingevoerd en kwam op een blog van Sugerdale ook op blogspot met een tutorial 'how to make a petticoat'. Wel helemaal in het engels, maar als je de google vertaler eroverheen gooit, zal het denkelijk wel goed te doen zijn.
      Succes ermee! Groetjessss!

      Verwijderen
  3. Susan wat een leuke elfentuin erg gezellig zullen ze het hebben bij jou. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Korina ik vind het ook leuk om het tuintje steeds meer te pimpen :). Groetjess!

      Verwijderen
  4. Je tuintje wordt geweldig! Je moet toch echt eens naar het blote voeten park, daar is ook een geweldige elfentuin. alleen wat groter. Enne, goed bezig, met die rok! Liefs MiM

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey die lieve MiM ja daar hoop ik binnenkort eens heen te gaan. Morgen komt mijn dochter weer terug van vakantie en ik zou het leuk vinden om eens samen met haar te gaan en met mijn moeder én nichtje Julia.

      Ja ik ben ook zo blij dat ik heb doorgezet om de rok te verstellen en ook af te maken. Leuk dat je er weer bent, ik heb je gemist. Knuff!

      Verwijderen
  5. Oh, echt een gezellig tuintje! Enne: die rok is chic gedaan!!!
    liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Els. Effe nog een zijnoot, de rok zelf heb ik niet gemaakt alleen versteld ;). En ik vind het tuintje zo ook steeds gezelliger worden, hoop dat de elfjes dat ook vinden :D. Knuff!

      Verwijderen
  6. Goed gedaan met je rok joh! Fijn dat het klaar is nu hè. Kun je het fijn van je lijstje schrappen en weer andere dingen gaan doen :-)) Succes en heel veel plezier daarmee :-))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat is waar, het geeft voldoening dat ik die in ieder geval van mijn lijstje kan schrappen en in mijn kleerkast kan hangen en kan gaan dragen :). Thanks :))

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...