donderdag 21 juni 2012

Dag 189 - Zeepjes avontuur nog geen succes, máár...

Zo lieverds, mijn zeepjes avontuur is nog geen echt succes geworden. Rosanne had nog gereageerd op mijn vragen op haar blog, ze had de Dove zeep iedere keer maar 10 seconden verwarmd in de magnetron en ook elke keer omgedraaid totdat hij kneedbaar was als klei.

Ik heb vanmorgen de zeepjes die we geraspt hebben en die ik in een plastic zakje gedaan heb ook zo verwarmd maar het werd niet echt een kneedbaar geheel, het was wel te kneden maar te droge en korrelige 'klei', dus wat water erbij gedaan en uiteindelijk werd het wat beter. Maar er bleven te veel grote stukken in zitten die niet kneedbaar waren. Geprobeerd om het meest kneedbare en zachte stuk in een vorm te duwen en zie het resultaat, niet echt om over naar huis te schrijven ;). Nummer 2 viel van ellende uit elkaar whaha. Wie weet kom ik eens ergens andere zeep tegen als de hotelzeepjes die ik ervoor gebruikt heb (zal toch aan de kwaliteit liggen).

Máár ik heb net wel een stempel gemaakt, het Cho Ku Rei teken, dat gebruikt wordt bij Reiki, het is het kracht teken.
Ik ben Reiki master en kreeg opeens een ingeving om dat symbool over te tekenen uit een reiki boek dat ik heb en daar een stempel van te maken, als beginnend gutser hihi.
Nog een beetje rondom weg snijden en dan heb ik een mooie Cho-Ku-Rei stempel :D.


Warme creatieve groetjes van Susan

10 opmerkingen:

 1. Nice! Goed gelukt ook! Die stempel dan! Suus, ik ben trots op je! Liefs MiM P.S: En die zeepjes... dat komt nog wel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks MiM, ja wie weet ga ik binnenkort wel los. Alhoewel heb nog wat andere dingen in de planning staan die eerst moeten gebeuren. Maar een begin is er. Dikke knuff!

   Verwijderen
 2. haha de zeepjes lukken niet zoals je wil, gaan we lekker stempels maken! Groot gelijk hoor! Is een stuk makkelijker. Maar wie weet met de juiste zeep inderdaad zou dat toch wel moeten lukken!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wie weet lukt het dan wel, mmm wie weet moet ik eens gaan kijken bij de buurvrouwen...die hebben wellicht nog een voorraad liggen ;).
   Tsja ik wilde toch nog iets maken...en had dat ook al langer op mijn lijstje staan. Vandaag de huiskamer maar eens opruimen, die ligt flink overhoop na gisterenavond ;). Ik ga dit weekend weer duimen voor de miljoenen van de jackpot...dat mijn droom van een eigen werkkamer uit mag komen!

   Verwijderen
 3. Nou jammer van de zeepjes; maar die stempel is mooi gelukt. Leuk werk hé! Dank ook voor je eerdere berichtjes op mijn blog. Swappen is erg leuk en verrassend já! Heb er zo al een sinterklaas gevoel bij.
  Wat dapper van je dat je een blog hebt om alle dagen creatief te zijn! Pff lukt mij niet hoor! (nou ja creatief met kinderen omgaan dan...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is een hele uitdaging hè 365 dagen creatief, maar ben inmiddels zover dat het niet meer is 'ik moet nog wat maken' maar meer 'wat zal ik vandaag gaan maken'. Maar op vakantie heb ik dus foto's gemaakt, je moet ook niet te streng voor jezelf zijn ;). Ik vind het al knap dat ik doorzet, maar dat komt ook wel doordat het gemakkelijker vol te houden is door al jullie leuke reacties! En je wordt hier op blogspot enorm geïnspireerd door al jullie creaties. Ik vind het geweldig hier!
   Ennuh creatief omgaan met je kids 24/7 is heel wat hoor, die van mij is inmiddels 19 :). Warme creatieve groetjes van Susan

   Verwijderen
 4. Echt jammer dat het bij jou niet lukt met de zeepjes..
  Maar je stempel is heel mooi geworden, waar heb je dat van gemaakt?
  Groetjes Rosanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey die Rosanne dat met die zeepjes komt nog wel, denk dat hotelzeepjes minder zacht zijn als Dove zeep. Oftewel gewoon hard ;).
   De stempel is gemaakt van een stuk gum :). Warme creatieve groetjes van Susan

   Verwijderen
 5. Ha Susan,
  Ik moest er wel om lachen. om je zeepjes avontuur, maar ik denk dat het aan je merk zeep ligt.
  in sommigen zit te veel vet.
  Ik gebruik franse harde zeep, raspen, klein beetje water er bij tot je een kneedbare bal hebt, zoals koekjes deeg, en dan op bakpapier uitrollen en ik steek er vormpjes van, best wel dik en dan met een sateprikker een gaatje er in duwen.
  gaat ie kapot, dan stamp je je zeepje ook weer in elkaar en begin je op nieuw.........
  succes en ik zie het reultaat wel eens?
  groetjes hoor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey girl dankjewel voor de tips. Mmm mijn zeepjesavontuur was al weer even in de vergetelheid. Wie weet dat ik me er nog eens aan waag. Vandaag wel creatief maar op een andere manier, eens kijken wat ik straks deel want heb het razenddruk. Zoefff... Groetjess!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...