woensdag 22 mei 2013

Bijzonder bezoek aan Vaticaanstad en Rome

Zo ons eerste dagje Rome zit erop, nou ja de dag zit er nog niet op, maar we zijn vanmorgen vroeg om 8.20uur met de shuttlebus vanaf de camping vertrokken en werden weer om 16.30uur in Rome opgehaald en zitten nu te relaxen in de tent. Effe uitpuffen, we hebben de hele dag gelopen, begonnen met naar het vaticaan lopen.

Zoals jullie inmiddels wel weten bezoek ik graag oude kerkhoven en ik had gelezen dat er wel een heel bijzonder kerkhof op het terrein van het vaticaan ligt waar je als Nederlander, Belg of Duitser op mag omdat het niet onder het Vaticaan valt.
De lange rij wachtenden gepasseerd die de Sint Pieter in wilden en doorgelopen naar de linkerzijde zoals ik had gelezen op internet en toestemming aan de Zwitserse garde gevraagd.
Zo prachtig dat je gewoon lekker zonder in de rij te hoeven staan het Vaticaan binnen kunt en waar vele anderen niet mogen komen.
Natuurlijk wat mooie plaatjes geschoten, ansichtkaarten van Campo Santo gekocht en later op de brievenbus van Vaticaanstad gedaan :).

Daarna de Sint Pieter basiliek in geweest, ons vergaapt aan de prachtige beelden en nog beneden in de tombes geweest. We hadden nog de trappen op willen gaan van de basiliek, maar die waren vandaag gesloten.

Daarna was natuurlijk de Engelenbrug aan de beurt, nu moet ik eerlijk zeggen dat die nu ook weer niet zoveel indruk op me maakte als ik verwacht had. Mooi was het zekers wel, maar veel toeristen en van de verkopers die je wat aan proberen te smeren. Maar toch wat mooie plaatjes kunnen schieten.

Piazza Navonna, het Pantheon en de Spaanse trappen hebben we ook nog gezien. Ook mega druk op de Spaanse trappen en kan niet zeggen dat ik dat nu zo geweldig vond.
Morgen is weer een dag, weer een vroege bus dus vroeg op, het is nu flink afgekoeld en ik geloof dat de komende dagen ook wat minder mooi weer is, maar om een stad te bezoeken heb ik liever geen hoge temperaturen. Vandaag mochten we niet klagen en hadden een aangenaam temperatuurtje.

Warme groetjes van Susan9 opmerkingen:

 1. Jammergenoeg deed gisteren de wifi het niet op de camping. Maar heb net een bar gevonden met wifi 'gusto massimo' gaan zo met de metro richting de piramide en het protestants kerkhof. Vandaag al een prachtige kerk gezien Santa Maria di Angeli geloof ik dat die heet en daarna het colloseum bekeken (van buiten ;)) en nu dus even uitrusten met thee en cappuccino. Warme groetjes en knuffels vanuit Rome waar het trouwens heet en zonnig is terwijl regen voorspeld was (vannacht allemaal gehad :p).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tjee heb je meer geluk als ons met het weer haha,brr het is echt koud hier,gelukkig wel een keer droog.

   Verwijderen
 2. Wauw wat gaaf zeg,je hebt wel een hele leuke vakantie,lekker van genieten,lieve groetjes Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ow wat een fijne, herkenbare, foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig hè Rome...ok, hier en daar wat (erg) toeristisch, maar als je daar doorheen kijkt.
  Vaticaan zijn we nooit aan toegekomen, komt nog wel een keer.
  Staan er nu ook van die enorme rijen wachtenden voor het Colosseum? Wij waren in Rome met ruim 40C, eigenlijk veel te warm, denk dat jullie nu betere temperaturen hebben.
  Lekker van genieten!
  groetjes,
  Letty

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben zelf nooit in Rome geweest ,leuk dat ik mee kan kijken fijne dagen hier koud en nat

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw "lopen naar het Vaticaan". Dat klinkt als een soort kruistocht haha ;) het scheelt dat jullie al in Italie zijn, dan is het niet zo ver :P

  Wat is Rome mooi zeg! Natuurlijk heb ik het wel eens op tv gezien of op internet maar het is toch anders als je de vakantiefoto's van iemand die je kent bekijkt. Ik had eigenlijk wel foto's van gigantische engelenbeelden verwacht? Of zijn die er niet zo? Nou geniet er nog maar lekker van!! Knufff!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Owwww heerlijk om zo met jullie Rome te bezoeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O heerlijk Rome, we zijn er 2 jaar terug geweest, echt zo supermooi, een van mijn favoriete steden!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...