dinsdag 7 augustus 2012

Dag 236 - 'Roet in het eten'

Vandaag zit het er niet in om creatief te zijn.
Ik wilde vandaag dan eindelijk het terras opruimen/herindelen. Volgende week donderdag ben ik jarig en dan is het natuurlijk wel fijn dat de andere tafel ook vrij is voor het bezoek en dat eindelijk het groene dressoir weer netjes uitziet.

Máár er is roet in het eten gegooid door....tsja dat weet ik nog niet...in ieder geval een of ander beest...
De tuintafel stond samen met allerlei potten voor het dressoir en ik heb de afgelopen weken al vaker wat getik uit die richting gehoord en me afgevraagd wat het was (een beest/een geest) en nu ik dus de boel schoon aan het maken ben en op aan het ruimen kom ik erachter dat er toch echt wel iets ónder de kast zit.
De kast staat al jaren op een stel klinkers en nu blijken er uitwerpselen onder de kast te liggen. Vandaar de stank de afgelopen dagen. Waar ik dus ook al diverse keren naar gekeken heb waar dat vandaan kon komen.

Ik heb de hele kast nu ontruimd/nou ja laat in de middag, zodat hij van de plaats af kan, bovengedeelte is er inmiddels vanaf...
Nu wachten op manlief die nog even weg moest en een vriend die wat meer verstand heeft van dieren, het is denkelijk geen kat, er zit ook een nest in het hoekje...het ritselt...ik zit namelijk 'as we speak' op het terras op de zitzak een doos uit te ruimen met allemaal tijdschriften en daar de mooie pagina's voor enveloppen uit te scheuren en nog wat andere mooie prenten en dan hupsakee de papiercontainer in. Ja dat ga ik dus wel opruimen alsook wat ander spul dat ik ga geven aan een vrouwtje die altijd op rommelmarkten staat. Zelf heb ik daar de energie niet meer voor. Én weggooien kan ik eenvoudigweg niet.

Okay lieverds, ik ga jullie laten met een blik op het uitzicht dat ik heb.


Warme creatieve groetjes van Susan

20 opmerkingen:

 1. wat een spannend verhaal! Ik ben benieuwd wat het nu uiteindelijk is geweest!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb uiteindelijk toch maar de dierenambulance gebeld en heb stukjes ham neergelegd en zo kunnen zij uitsluiten wat het wel of niet is. Het was beter om zelf de kast niet weg te nemen omdat als het een marter of een wezel is dat dit roofdieren zijn en je dus kunnen aanvallen.
   Inmiddels zijn al twee stukjes ham weg, morgen afwachten wat de dierenambulance zegt en of die een val komen zetten óf...
   Wordt vervolgd...ondertussen staat mijn hele tafel waar ik vaker aan knutsel vol met spullen uit de kast...dus ander plekje zoeken, maar ik denk eerder dat morgen in het teken staat van die dieren onder onze kast ;).
   Knuff!

   Verwijderen
 2. ooo brrrr dat komt hier ook geregeld voor maar ik hou er niet van. Een rat misschien??? Of een egeltje?
  Die komen meestal sávonds naar 'buiten'. Succes ik lees wel wat het is/was! Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het eerste waar ze naar vroegen hoe groot de uitwerpselen waren. Uhm zo groot als kattekeutels... Bleh zo vies...ik wilde het meteen weg hebben, maar dat zit er denkelijk niet in als er een val geplaatst moet worden.
   Volgens manlief kan het geen rat zijn qua formaat keutels en omdat de ham gegeten is zal het dus een marter zijn of wezel (als ik dat laatste goed verstaan had door de telefoon gisterenavond). Nu erg vroeg wakker 5.51uur en je denkt er toch meteen aan, dadelijk toch nog proberen wat te slapen want dit is wel errug vroeg alhoewel ik zie dat er nog iemand zo vroeg op is, mijn nieuwste volgster ;).
   Ja jullie horen het nog, ik hou jullie op de hoogte, wie weet zelfs met foto :).
   Warme groetjes van Susan

   Verwijderen
 3. Wat vervelend. Hier hebben we ook wel last van marters. Vooral vroeger toen mijn buurman nog kippen had. Ze stelen de eieren. Nu schijnen ze 's nachts naar de vuilcontainers te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben heel benieuwd wat het is, wat het zijn.
   Manlief heeft gisterenavond een paar keer op zijn buik voor de kast gelegen met zaklamp en zag dat het nest toch wel erg groot is.
   Het zal me benieuwen. Wordt vervolgd!
   Groetjes early bird ;)

   Verwijderen
 4. Ken je deze Susan ?
  http://www.poepboek.nl/index.php?page=groteboodschap
  Een heel grappig boekje, maar je kunt on line dus ook bekijken bij wie de uitwerpselen horen die jij hebt gevonden.
  Lekker verhaal op de vroege ochtend haha!
  Zeg, als het goed is krijg je je pakje vandaag, tadaaaaa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja toevallig kwam ik het vanmorgenvroeg tegen toen ik aan het surfen was (op het wereld wijde web dan hè ;)) en heb er eens naar gekeken. Ik heb wel gisteren toen ik de uitwerpselen ontdekte een poging gedaan foto's te maken. Misschien dadelijk eens dapper zijn en op de plek waar de ham niet is weggehaald (lag het verste van het nest verwijderd) een keutel onder de kast vandaan te halen met een lange stok of zo.
   De ham die vlak naast het nest lag en naast de kast was vanmorgen ook weg.
   We zullen zien, vandaag proberen om wat op te ruimen op het terras en in een doos voor de rommelmarkt te doen en kijken of de dierenambulance een val of zo komt zetten.
   Mmm zal me benieuwen hoelang ik met die troep zit opgescheept want tsja wil dit wel zo snel mogelijk allemaal hebben opgeruimd.

   Ohh leuk verrassing yess, kreeg gisteren trouwens een prachtige kaart uit Praag van Postcrossing, zo mooiii, Jugend Still achtig, beautiful!
   Dus vandaag weer leuke post, go PostNL!! Knuff van een pas weer wakkere Susan die gelukkig toch nog wat heeft kunnen slapen.

   Verwijderen
 5. Oh jakkie,dat is spannend!!
  Ik hoop dat het snel word opgelost!!
  Wel een dappere man heb je haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik had dus toen ik deze blogpost maakte met de tuindeur tussen mij en de kast in op het terras op het zitkussen gezeten. En ik heb er dus de afgelopen weken al vaker gezeten en al vaker wat gehoord. En af en toe stonk het ook, maar eventjes...ivm het warme weer en dat de temperatuur tot 45graden kan oplopen onder het terras er dus vaker ook niet gezeten.
   Snapte al niet waar die geur dan vandaan kwam die ik gisteren overdag ook niet geroken heb, opeens wel. Ik kwam natuurlijk steeds dichter bij...

   Ja vond het wel eng wat hij deed gisterenavond toen het donker was en de ham weg was....tsja je weet maar nooit...maar het nest bleek toch wel veel groter/langer te zijn als we gedacht hadden. En de kast staat maar op zo'n 5-6cm hoog...op coppelstones hoorde ik manlief gisteren zeggen ;).

   Verwijderen
 6. Oeh dat is wel spannend! Benieuwd wie het nu uiteindelijk is die onder je kast woont. (en dat hij / zij op een goede manier naar een iets natuurlijker habitat gebracht kan worden)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb net gebeld met de dierenambulance, is ook wildlife dierenambulance en ik mocht nu niets meer doen (nou ja in de buurt), ga wel gewoon door met opruimen ;). Heb al die tijd vaker aan het terras gezeten.
   Zal me benieuwen of ze een val komen zetten, ze komen pas in de namiddag. Maar die zorgen daar wel voor dat ie weer terug in de natuur komt. Laatste stukje ham dat er vanmorgen wel nog lag is nu ook weg.
   Jullie horen er meer over ;)

   Verwijderen
 7. Dit klinkt als een vervolgverhaal! Spannend! Ik hoop wel dat je beestenboel is opgelost voor je verjaardag, zodat je die lekker op je terras kunt vieren. Dikke knuffel, MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat bedacht ik me ook al. Nou daar zorg ik toch wel voor hoor dat ik dat die mensen van de dierenambulance duidelijk maak. Er komen ook kleine kinderen (nou ja niet zo heel klein, maar dat ga ik niet vertellen ;)) op mijn verjaardag en ja wil toch die zooi opgeruimd hebben.
   Weet je ik vind het nog niet eens zo heel erg dat daar een beest zit, maar die uitwerpselen dat is een ander verhaal. En ja het geef ook niet bepaald een veilig gevoel. Ja zekers wordt vervolgd en zekers ook met foto's als het effe kan :). Knuff!

   Verwijderen
 8. Reacties
  1. Ja hè best wel als je niet weet wat het is, maar als je weet wat het is, is het niet meer eng ;).

   Verwijderen
 9. Ja dat klinkt een beetje griezelig! Maar je tuintje is supermooi :-)!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...