dinsdag 30 juli 2013

Leuke Post(zegels) tijd

Zo lieverds ik kom jullie nog even erop attenderen dat per 1 augustus de tarieven voor de postzegels omhoog gaan en wel met 6 cent per postzegel. 
Je kunt nu nog snel aan de prijs voor €0,54 per stuk postzegels kopen, ik kocht ze via de collectclub van PostNL; http://collectclub.postnl.nl/ 
Daar krijg je ieder kwartaal ook nog eens een gratis setje postzegels en kaarten bij. Verzendkosten van €2,95 zijn gratis bij een bestelling boven €25. 
Als je veel snailmail verstuurd is dit een goede optie omdat je ook nog eens prachtige postzegels kunt bestellen, die je bij het postkantoor uhm de postwinkel...niet krijgt. 
Natuurlijk zijn er ook nog andere opties zoals de oude guldenzegels (tot 1 november 2013 geldig), maar verstuur je nu altijd al je post met nummer 1 of 2 zegels, dan zijn de prachtige nieuwe uitgaven die te koop zijn bij de collectclub een leuke keuze en nog één dag voor het lagere tarief. 
Deze bestelde ik (duurt een aantal dagen voordat ze geleverd worden);


De titel doet geloven dat ik weer druk bezig ben met leuke post maar dat is niet het geval hoor, alhoewel ik dat eigenlijk wel nog zou moeten doen. 
Ik heb wel weer eens wat engeltjes gemaakt, gisteren hadden we een verjaardag van iemand die nu in het ziekenhuis ligt en we hadden al voor het weekend ons kado gegeven ;), maar een kaartje is leuk en een eigen gemaakt engeltje met beterschap wensen achterop vond ik wel leuk. 
Ik recyclede een aantal (ansicht)kaarten tot engeltjes. Beterschap kaarten die ik anders toch niet zou versturen... Ik verstuurde vandaag wel een beterschap kaart aan mijn tante samen met het engeltje met de ster gemaakt van Boomerang kaarten. Het zou zomaar 'de Ingel vaan Mestreech' kunnen zijn :). 
Ook verstuurde ik dan eindelijk het doorgeefboek 'de lijst van al mijn wensen' aan onze lieve tante Jannie, ik had het uitgeleend aan een vriendin en kreeg dit vrijdag op haar verjaardag terug. 
Andere lieverds die nog post van me verwachten vraag ik om engelen geduld te hebben, ik lig enorm achter. 


Van het weekend maakte ik nog lekkere soep (die manlief niet lekker vind, maar dochterlief wel ;)).
Ik maakte vorige week woensdag toen mijn moeder op bezoek was lekkere courgette soep. 
Uien klein gesneden en in de boter langzaam aangebakken, een paar courgettes in stukken gesneden en die er ook bij gedaan (hebben een pan met dikke bodem die daar perfect voor is), wat pesto erdoorheen gedaan en daarna een liter gekookt water erbij gedaan en twee groentebouillon blokjes. Een minuutje of tien laten koken, groente en vocht gescheiden, groente gepureerd, een bakje 'boursin' toegevoegd en doorheen geroerd en daarna het vocht er weer bij gedaan. 
Van het weekend maakte ik de soep volgens hetzelfde recept, maar deed ik er ook nog wat wortelen bij, ik had nog maar twee courgettes... Zo zag hij er uit. 


Gisterenavond was ik lekker onder het afdak bezig, binnenkort deel ik wel met jullie wat ik maakte want het is nog niet af.
Voor mij is het ook nog een verrassing hoe het komt uit te zien, ik werkte namelijk weer eens met glasheldere giethars en er moet nog een laag gedaan worden en dan nog uitharden. 
Maar ik maakte gisterenavond wel nog wolkenfoto's en zag een prachtige regenboog en voelde me geleid door de engelen en een overleden dame waar ik spulletjes van aan het verwerken ben in de hars. 


Warme creatieve groetjes van Susan


13 opmerkingen:

 1. klinkt lekker je soepie en thnxx voor je postzegeltip ik race morgen nog even naar meneer primera tsss 6 cent, gekken!!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt belachelijk hè, het zou verboden moeten worden om twee keer per jaar de postzegels duurder te laten worden. Eerst met 4 cent en nu met 6 cent, alsof daar mensen meer post door gaan versturen.
   Dat ze nog steeds niet snappen...en niet opmerken dat er veel meer leuke post wordt verstuurd. Ik snap er geen bal van.
   Maarreh ik heb in ieder geval een hele lading besteld ;).
   Knuff!

   Verwijderen
 2. Dank voor de tip!!

  Wat fijn dat je weer leuke dingen met hars doet, en maak je niet te druk over je "achterstand" he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Okee dat is een flinke prijsstijging.... Mooie foto's heb je gemaakt van die wolken.. Hier regent het op dit moment, lekker voor de tuin.

  Groetjes,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh gut, ik wist helemaal niet van die tariefsverhoging zeg! En wat veel ook! Stomme postnl ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De engeltjes blijven leuk!!! Tja, die postzegels.. Voor hun ideaal die 1, zo kunnen ze het makkelijk omhoog blijven gooien de prijs. Ik vind het belachelijk!

  Mooie foto's!!!

  Groetjes, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsjah het is wel balen dat de postzegels weer duurder worden morgen. Ik heb afgelopen week ook postzegels besteld via de CollectClub van Post NL. Maar liefst 150 stuks! Daar moet ik toch wel even een eindje mee vooruit kunnen hoop ik :)

  Super dat je het boek nu al opgestuurd hebt. Dan kan ik het nog precies mooi meenemen als we met vakantie gaan :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor de tip! Gelijk wat postzegels besteld! Die met de zeehondjes zijn mijn favoriet :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor de postzegeltip. Ik wilde vandaag nog wat gaan inslaan, maar zo bespaarde je mij een ritje naar een postkantoor. En nu heb ik nog veel mooiere zegels uitgezocht ook.
  Wel heel erg jammer dat de guldenzegels straks niet meer geldig zijn, want die gebruik ik al jaren. Prachtige zegels en goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blij te lezen dat jullie wat met mijn tip kunnen, vooral als het je ontschoten was. Okay uiteindelijk zitten we allemaal vast aan die duurdere postzegel. Ik had zo'n rolletje van 200 stuks willen bestellen, maar dit is een leukere oplossing. Dus er maar meteen 180 besteld, hoop er in ieder geval dit jaar mee vooruit te kunnen of wie weet ga ik nog wel guldenpostzegels kopen voor tot november ;). Inderdaad ook jammer dat die niet meer gebruikt mogen worden, voor creatieve doeleinden is het wel interessant want dan worden zo goedkoper, maar eigenlijk belachelijk wat we allemaal door ons strot krijgen geduwd terwijl wij de post nog wel zo bezig houden :p.
  Dikke knuffels aan jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. bij ons kost het al 0.67 cent! en voor naar Nederland 0.99 denk ik....
  met al die post die wij sturen zouden de prijzen toch mogen dalen he!
  mooie wolken én regenboogfoto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je zou toch moeten denken dat ze die prijzen omlaag doen, maar als die van jullie al 67 cent is dan ben ik bang dat ze die richting ook op gaan. Stelletje idioten ;). De prijs voor europa zegels en wereld zegels gaat geloof ik ook omhoog...
   Thanks girl :). Knuff!

   Verwijderen
 11. We zouden als bloggers eens een collectieve korting meten gaan vragen bij de post. Al die post die wij steeds versturen...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...