vrijdag 5 juli 2013

De lijst van al mijn wensen doorgeefboek

Dag lieverds ik heb net het boek in een ruk uitgelezen dat ik kreeg als doorgeefboek van Jolanda van Jojo creahaken ( http://jojo-creahaken.blogspot.nl/2013/06/naar-wie-gaat-het-boek.html ), de lijst van al mijn wensen geschreven door Grégoire Delacourt. 
Ik besloot om eens lekker in de tuin te gaan liggen lezen en niet weer vanalles te moeten doen, maar gewoon wegzinken in een boek en genieten van het zonnetje dat hier af en toe doorkomt. 

Wat kunnen er toch een hoop emoties door je heen gaan bij het lezen van zo'n boek. 
Ik doe al jaren mee aan de lotto en bedacht me al lezende dat ik de lotto moet gaan stopzetten want zoveel geld brengt niet al het geluk dat je je zou wensen. 
Heb ik dat dan nodig, heb ik het niet allemaal al. Ik zeg regelmatig de affirmatie 'ik heb alles wat ik nodig heb' en 'alles wat ik nodig heb is er al'. 

Ook ik heb gedroomd van de miljoenen, 
- een groter huis (nog meer poetswerk waar ik de tijd niet voor wil maken, nee ik wil geen poetsvrouw die aan 'mijn' spullen zit en mijn lades doorsnuffelt ;))
- een grote garage voor manlief voor al zijn geliefde auto's en nog meer... (maar dat zou betekenen dat hij altijd maar in de garage zou doorbrengen met vele vrienden die over de vloer komen omdat zij niet zoveel plek thuis hebben om aan hun auto's te sleutelen). 
- een grote kamer in huis om reiki te kunnen beoefenen, mijn eigen praktijk te openen, mensen die naar me toe komen voor wijze raad of van de orakelkaarten of engelen.
Ondertussen (sinds ik ben gaan bloggen) droom ik van nog een hele grote ruimte erbij of wel twee om te kunnen knutselen...eentje met ruimte voor heel veel stofjes, netjes georganiseerd, geweldige naaimachines, overlock... kasten met mooi papier, washi tape'jes etc etc (maar heb ik die ruimte en die spullen niet allang in ons overvolle maar liefdevolle huis?!). 
En ga maar zo door, een prachtige maria grot in onze geweldige boomgaard (we hebben best een grote tuin met appelboom en bessen struiken en een groot maria beeld op onze slaapkamer, onze liefdesgrot :p) kamers genoeg in huis om ook manlief zijn kinderen een plek te kunnen geven (die we zelden tot nooit zien en tegen de tijd dat ze eindelijk komen zullen ze allang op zichzelf wonen en volwassen genoeg zijn dat ze hun vader eindelijk kunnen accepteren en respecteren voor wie die is). 

Maar ik heb me ook een tijd geleden bedacht dat heel veel geld niet gelukkig maakt, dat het denkelijk alleen maar ellende brengt zo'n afgelegen villa waar een of andere idioot je komt beroven en vermoorden omdat hij geld wilt hebben, heel veel geld...

Nee ik heb alles wat ik nodig heb (ja daar is de affirmatie weer ;)), ik ben getrouwd met een lieve man die van me houdt, die me respecteert en accepteert, ik heb een lieve dochter die blij met haar moeder is en die zelfs op vaderdag haar stiefvader een dikke knuffel gaf toen ze thuis kwam van een weekendje weg, ze is gewoon een top meid.
Van weinig geld hebben wordt je creatief, inventief, iets dat voor geld niet te koop is, ik heb lieve mensen om me heen die houden van mij om mij en niet om mijn geld. 

Ik weet het nog niet of ik die lotto nu opzeggen zal, ik ben best wel een geluksvogel, wie weet win ik hem ooit, wie weet win ik hem nooit (en is dat mijn geluk). Ik laat het lekker los. 

Jolanda ik ga snel weer verder in het boek 'verrassing' dat ik met Lien ruilde voor een boek dat ik met Syl ruilde, dat stuur ik je dan toe...maar wanneer is een verrassing ;). 
En wie oh wie wil hier een kansje wagen om het doorgeefboek na het gelezen te hebben weer door te geven? Wie oh wie zou dit boek ook eindelijk willen lezen na er al zoveel en zolang op diverse blogs over gelezen te hebben...
Ik zou het leuk vinden om het weer te ruilen voor een leuk boek en zo te kunnen blijven ruilen, te blijven lezen, te blijven doorgeven...
Ik hoor graag van je in een reactie wat je voor mij in de aanbieding hebt, stel je voor je hebt geen leuk boek maar wel wat anders...zolang je het straks maar weer doorgeeft, het liefst wel onder bloggers zodat iedereen die het graag wilt lezen een kans krijgt. 


Warme creatieve groetjes van Susan


Ps. Ik kreeg het boek met een lieve kaart van Jolanda. 
18 opmerkingen:

 1. Ik kijk altijd naar getallen, ik postte deze blogpost om 15.51 op mijn tablet en voegde iets later nog een foto bij en toen was het 15.55uur. Dus ik zocht naar de betekenis van de engelen getallen: 1's and 5's, such as 155 or 115 ~> Your thoughts are creating the changes in your life. Keep steering your thoughts in your desired direction. If the changes that you see forthcoming are not desired, you can stop or alter them by modifying your thoughts.

  Nu zie ik hier wel dat de werkelijke tijd van posten toch afwijkt, maar het gaat erom dat dat de getallen waren die ik net zag ;).
  Warme groetjes en knuffels van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uhm effe voor de duidelijkheid het boek 'de lijst van al mijn wensen' is het doorgeef boek. Het boek 'verrassing' gaat naar Jolanda, wie weet geeft zij het ook weer door, zou eigenlijk wel heel leuk zijn wánt er staat een verhaal in geschreven door een blogster, Lien van Keetje van Lien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor Susan ik geef het boek ook weer door. Zo kan het door blog land gaan reizen en heel veel mensen bereiken wat mij betreft.

   Verwijderen
 3. Ik kwam ook tot de conclusie dat geld niet gelukkig maakt (althans dat denk ik).En als je die miljoenen wel wint heb je ineens heel veel vrienden en zulke vrienden wil ik niet. Ik wil alleen vrienden die vrienden met me willen zijn om wie ik ben en niet omdat ik geld heb. Ik vind het leuk dat je het boek doorgeeft en ik ben benieuwd wie de volgende lezer wordt. Ik wacht lekker af wanneer je me het boek stuurt. Als ik het dan gelezen heb geef ik het ook weer door. Ik vind het wel iets hebben dat doorgeefboek. Wie weet zet ik er binnenkort wel weer eens één op mijn blog. Liefs Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief van je dat je het boek dat ik weer met Lien ruilde door wilt gaan geven (tzt ;)). Zo kunnen toch veel mensen het lezen en ervan mee genieten.

   Ik vond dit boek, de lijst van al mijn wensen, wel heel interessant en eigenlijk totaal geen voorspelbaar boek. Ik ben blij dat ik het gelezen heb, het heeft me toch weer aan het denken gezet. Dankjewel voor de kans Jolanda en voor je dochter die mij uitgekozen heeft ;). Hihihi. Knuff!

   Verwijderen
 4. Ik ben niet geen lezer meis. En hoewel het boek me intrigeert heb ik sowieso geen leuk boek in de aanbieding die ik dan weer in de groep kan gooien hihihihi

  Door mijn werk, en wat ik daar aan ellende zie, ben ik van mening dat gezondheid je grootste bezit is. Zonder dat ... is al het andere weinig waard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja lieverd dat is waar dat je gezondheid je grootste bezit is.
   Het is wel een heel makkelijk leesbaar boek, je hebt het in no time uit of je doet iedere keer een stukje, maar al je nu eenmaal geen lezer bent dan zul je dat ook niet snel worden hè ;).
   Knuff!

   Verwijderen
  2. Echt ik was echt altijd wel een lezer hoor ... maar ergens is de onrust gaan toenemen en op de 1 of andere manier kan ik die niet terugvinden in een boek. De enigste plek waar ik lees is .... in bad (omdat haken daar zo moeilijk gaat hihihihi)

   Verwijderen
  3. Hihihi laat mij maar weer op de vroege zondagmorgen lachen...
   In bad lig ik altijd te 'verzuipen', ooit toen ik nog veel in Miami kwam dreef ik daar altijd zalig op het water...in bad gaat dat niet echt, maar als ik eens in bad ga lig ik lekker relaxed met ut kupke onder water... Knuff!

   Verwijderen
 5. Ik las ook het boek, ook als doorgeefboek. En het is een heerlijk boek, leest makkelijk en al lijkt het in eerste instantie een 'luchtig' verhaal, het bleef bij mij lang in mijn hoofd ronddwalen hoor! En ook ik leerde weer dat ik blij ben met wat ik heb en heel tevreden!!!
  Fijn weekend, liefs, Janina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad niet zomaar een luchtig verhaaltje. Ik vond het heel verrassend, ik ging er echt mee in en ja dan lees je het ook in een ruk uit ;).
   Had er ook wel bewust de tijd voor genomen hoor. Knuff!

   Verwijderen
 6. Hey Susan, wat lief dat mijn boek ook een doorgeefboek aan het worden is, ik voel me vereerd :-) En wat betreft het boek over de wensenlijstjes, die heb ik gisteren besteld. Ben er zo benieuwd naar! Blij zijn met kleine dingen, volgens mij zijn wij bloggers daar best wel goed in. Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is toch ook leuk dat het weer verder gaat en nog meer mensen ervan kunnen genieten. Ik had het met alle liefde aan je doorgegeven ;). Knuff!

   Verwijderen
 7. wat enorm leuk zeg...dat doorgeef boek
  maar ik sla over....anders kwel ik mezelf...heb boeken verslonden, helaas, ik kan gewoonweg de aandacht er niet bij houden meer

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb m al op de stapel liggen voor een prikkie gescoord op marktplaats dus wie weet bij een volgende ruil, leuk!

  En je bent een rijk mens XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goed om soms even met beide benen op de grond te staan en te beseffen wat we eigenlijk allemaal WEL hebben ipv wat we allemaal niet hebben! Het kan altijd groter en meer en beter, maar goed is toch ook prima? Maar ik gun je enorme winst in je lotto hoor! Geef je dan een heel groot gezellig blogfeestje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik mis hier de reactie van Musje dus plaats hem even zelf. Wat dat betreft doet blogspot toch al een tijdje raar en krijg ik ook niet meer alle reacties per mail.

  Musje heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De lijst van al mijn wensen doorgeefboek" achtergelaten:

  Ehmm nou ik ben heel gelukkig,maar met meer geld zou ik toch nog wat dromen waar kunnen maken,zoals voor mij zelf beginnen met een winkeltje,weg uit het bedrijf waar een streng regime heerst en waar mijn lichaam en geest niet meer tegen kan,ja ik zou het wel weten,lieve groet Musje.  Geplaatst door Musje op 365 dagen creatief op 6 juli 2013 14:47

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat lijkt me een erg mooi boek en ik ga het op zeker eens lezen. Nu alleen nog even niet. Ik weet namelijk zeker dat ik dan weer 'te snel' wil gaan met alle veranderingen in mijn leven. En die verandering heb ik zelf al in gang gezet. Ze moet alleen nog even rijpen. (en ik moet als de sodemieter nog meer verstand gaan krijgen van html en php haha) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...