woensdag 5 december 2012

Dag 356 - Creatief gestempeld + gebakken

Vanavond vieren vele van jullie Sinterklaas en daarom wilde ik jullie nog een snel en lekker recept voor kruidenkoek meegeven.

Ik heb het recept niet helemaal gevolgd want ik had geen rozijnen meer in huis.
Ik heb snel alles bij elkaar gegooid, gooide er zelfs kaneel in ipv speculaaskruiden...oops...gelukkig kwam ik erachter voordat ik alles gemengd heb :p. Dus geprobeerd om dat er zoveel mogelijk uit te vissen en er de goede kruiden bij te gooien.

Ja ik weet het ik 'gooi' altijd in recepten...máár ik heb een poging gedaan om netjes het recept voor jullie te stempelen.
Alhoewel dat al vrij snel mis ging aan het begin toen ik een 'i' vergeten was en ik die er niet meer netjes gestempeld tussen kreeg hihihi.

Én nu moet ik ook nog eerlijkshalve zeggen dat mijn kruidenkoek vandaag niet goed gelukt is. Ik heb het in een te grote springvorm gedaan en al meteen een omgekeerd pizzablik erop gelegd om het rijzen tegen te gaan. Ik had het beter iets kunnen laten uitlopen en dan pas afdekken óf gewoon in een andere kleinere vorm gedaan hebben.

En op een of andere manier heb ik toch het idee dat andere jaren de kruidenkoek meer gerezen was, het kan liggen aan het zelfrijzend bakmeel 'uit het jaar tabak' (uiterste geldigheidsdatum al jarennn verlopen ;)) óf dat ik misschien toch eerst het deeg vloeibaar had moeten laten worden óf dat er geen rozijnen inzitten met wat extra vocht. Joost mag het weten...

Lieverds een fijne Sinterklaas voor wie het gaat vieren (wij niet, ik ga wel nog even wat lekkers halen, want of manlief hier blij van wordt dat denk ik niet hihihi).


Warme creatieve groetjes van Susan


***nog een kleine toevoeging...ze hadden bij de Lidl niks soeps meer voor Sinterklaas dus besloot ter plekke om een chocolade letter te maken van chocolade repen.
Ik heb eentje voor mijn man gemaakt en eentje voor mijn dochter Nicky. De eerste ziet er leuker uit, maar die van mijn dochter is veel lekkerder ;). Ze is vanavond niet thuis, heeft avonddienst op stage dus ziet de verrassing pas vrij laat :D.
Die pepernootjes en snoepjes heeft manlief gisteren meegenomen en zo heb ik de boel een beetje opgesierd voor de leuk hihihi. Kaartjes bestempeld die ik eens van Noofs heb gekregen :). Knuff!7 opmerkingen:

 1. Nou zelfrijzend bakmeel 'uit het jaar tabak' of niet. Het ziet er lekker uit! Dank voor het recept! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar wat zal het lekker ruiken bij jullie! En het gestempelde recept ziet er in ieder geval erg leuk uit! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks lieverds. Ik ben benieuwd hoe manlief reageert op zijn 'chocolade letter' als hij thuiskomt en die jullie nog niet gezien hebben ;). Want die heb ik net toegevoegd...alleen husselen dan weer alle foto's door elkaar. Knuff!

   Verwijderen
 3. Oh, lieve help. Ik moet me de tranen uit de ogen vegen van het lachen. Wat kun jij 'beeldend' schrijven. Ik heb Genoten van je bakverslag. Het lijkt wel of ik mezelf bezig zie. Ik verander ook altijd aan recepten en maar zelden heb ik er voordeel van. Je chocoladeletter ontroert me. Je lieverds hebben er vast van gesmuld. En dat kaartje? Leuk dat je ze gebruikt. Ook dat ontroert me. En vind ik lief. Dank je wel :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor die kaartjes van je worden hier zekers gebruikt. Of ik verras er een ander mee, geloof dat ik pas Tante Jannie eentje met een poes gestuurd heb of was het naar Els??
   En ik hou er natuurlijk ook voor mezelf ;). Want een echte Noofs in huis is toch een feestje :).
   En mooi dat ik jou ook aan het lachen heb gekregen met mijn verslag, ik lach en huil ook altijd bij jouw blogposts. Knuff!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...