maandag 19 mei 2014

Lekker rommelen in Aken

Gisteren zijn we heerlijk gaan rommelmarkten in Aken, dat is bij ons zo'n beetje om de hoek dus je bent er in een vloek en een scheet. 


Grote voordeel is dat je er geen entreegeld hoeft te betalen, zodat je dus niet al €5 kwijt bent voordat je ook maar wat gekocht hebt. 
En ik kom er met grote regelmaat leuke lapjes tegen. 
De eerste foto is gemaakt van de antik und flohmarkt in de 'Altstadt', maar eerst gingen we naar de trödelmarkt bij de Uniklinik. 

Hier beneden is dus de Uniklinik, het ziekenhuis van Aken. 

De trödelmarkten zijn gemixed met nieuwgoed en gelukkig ook tweedehands spul en over het algemeen is dat tweedehandsspul alleen van partikulieren dus je kunt er nog wel eens leuke koopjes doen. 

Ik scoorde deze retro flanellen hoes met kussensloop. Wel even gepingeld en een euro in de prijs omlaag gekregen ;). 
Tsja ik hou van roze en bloemetjes dus mijn radar pikt dit soort stofjes er meteen uit :). 

En deze had manlief al gezien, maar zelf vragen wat het kost doet hij niet snel, hij wacht dan op mij, wat ik niet zo'n geweldige strategie vind want dan kan het zomaar voor zijn neus weggekaapt worden. Ik scoorde hem voor 3 euries. 

Daarna was de altstadt aan de beurt, yes een rommelmarkt naar mijn hart met het enige nadeel dat ze pas na 11uur mogen verkopen ivm de mis in de Dom en tegen die tijd is het dan meteen zo razenddruk op zo'n markt. 

Maar deze keer merkte ik er niks van, we waren namelijk al rond tien uur daar en er werd al druk verkocht. 
Op de foto hierboven is het ook al goed druk, maar dat plein achter de Dom deden we op een later tijdstip. 

Eerst scoorde ik deze prachtige Russische omslagdoek. De dame die hem verkocht wilde me eerst de hele omslagdoek laten zien voordat ze me de prijs zei. Ik was er in eerste instantie een beetje geërgerd door, maar na haar verhaal begreep ik waarom. Ze had hem al jarennnn in haar bezit en ze deed er met moeite afstand van. 

Thuisgekomen ontdekte ik wel enkele motten gaatjes, maar och het is een beauty en ik ben er heel blij mee. Nu nog kijken of ik die ga herstellen of dat ik anders dan maar de stof ga gebruiken voor wat anders. Iemand tips hoe om te gaan met stof met mottengaatjes? 
Het kaartje zat er nog aan, dus zal hem eerst eens voorzichtig op de hand gaan wassen. 


En dit zijn mijn andere vondsten. Een prachtig leren jasje, ook weer eentje met verhaal want de dame die hem verkocht drukte me op het hart om hem alsjeblieft niet in de kledingcontainer/zak te gooien omdat haar moeder dit jasje ooit eens jarennn geleden in Engeland kocht. 

Nee hoor dat komt goed, ik ben heel zuinig op kleren en hij is voor over mijn steampunk ruffle rok. Zo komt ie tenminste ook goed tot zijn recht op de volgende Elfia editie in Arcen. Ik liet haar er nog een foto van zien. 
Ik heb by the way destijds niet de Janome naaimachine gewonnen, maar al die stemmen die ik kreeg en lieve leuke reacties waren al een prijs op zich. 

En ook kom ik nog even mijn gepuzzel met lapjes voor de lapjesdeken. Het was weer een hele klus, maar ik ben eruit gekomen. De lapjes liggen klaar voor de lockmachine, eens kijken of ik er vandaag een begin aan ga maken of dat ik dat een andere dag doe. 


Warme creatieve groetjes van Susan

17 opmerkingen:

  1. oh ik hou van Aken... Wanneer zijn de rommelmarkten daar? Is dit op regelmatige basis?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk herkenbaar, al die foto's van Aken, ben er regelmatig geweest tijdens onze vakanties in Zuid-Limburg :-)
    Ik vind je gepuzzel de moeite waard, het wordt super leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja een prachtige stad is dat hè. Ik kom er niet vaak hoor, maar heb gisteren weer heerlijk twee uurtjes genoten van de ambiance van zo'n eeuwenoude stad en natuurlijk van alle spulletjes op de markt ;). Dikke knuffels!

      Verwijderen
  3. Je hebt dus een heerlijk weekend achter de rug met ook nog eens heel veel zonneschijn. Je deken wordt prachtig. Lieve zonnige groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel lieverd. Ben nu druk aan de poets/opruim onder het afdak. Ik moest nog een gedeelte bladervrij maken ;) hihihi. De vrolijke was hangt op, het zonnetje schijnt...en lekker op het gemakkie werken met af en toe een pauze om het aangenaam te houden. Denkelijk vandaag geen naaiwerk, morgen is weer een nieuwe dag. Dikke knuffels!

      Verwijderen
  4. oooow die Russische omslagdoek is echt een juweel! Mss met woolfiller herstellen, googel maar eens XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O jee, dit blijft in mijn hoofd hangen ;) Ik wil nu ook naar de rommelmarkt in Aken!
    xx Janina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ps Susan de bloesemtijd is voorbij maar de kersen of pruimentijd is natuurlijk nog toffer incl marokkaanse tent dus ik ga gewoon wat plannen na mijn vakantie goed???

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk he Aken, ik kom er altijd graag! Moet ook eens naar zo'n trodelmarkt gaan, is alweer zo lang geleden. Leuk kleedje!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohhh ik zie wel lieve Susan jij hebt je weer meer dan uitstekend vermaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je bent, zoals eigenlijk altijd wel, heel goed geslaagd!! Je omslagdoek is geweldig!! Ik zou voor het wassen de gaatjes met de hand met een paar kleine steekjes dicht naaien, dan gaat het niet rafelen.
    En, dat ziekenhuis, het ziet er een beetje eng uit, lijkt net een fabriek....
    X Nana

    BeantwoordenVerwijderen
  10. goed gescoord en wat leuk zo'n rommelmarkt in Aken op loop afstand... (hihi)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Voor mij een heel stukje verder dan een vloek en een scheet (hahaha leuke uitdrukking) maar ik wil daar ook wel een keertje naar toe! Goed gescoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat een gave markten toch bij jou in de buurt, leuk hoor! Ik moet wel lachen, maar vind het toch ook een beetje verdrietig die mensen die dan met pijn in hun hart iets verkopen op zo'n markt. Gelukkig komt het bij jou helemaal goed terecht!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke vondsten weer. Wat heb je ook een gelukkig dat je zo dicht bij Aken woont. Je haalt er zulke leuke dingen weg.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...