zaterdag 17 mei 2014

Het kriebelt

Ja hoor donderdag kriebelde het opeens, ik kreeg de kans om mijn lapjesdeken af te maken onder werktijd dus de fleecedeken aan de lapjesdeken vast genaaid (ik had al zo'n donkerbruin vermoeden gehad dat ik die kans zou krijgen dus had alles meegenomen, behalve blauw garen maar gelukkig hadden we dat op het werk ;)). 
Aldaar is een hele grote kniptafel en dat is wel handig om de deken van 1.50x2.00m neer te leggen en vast te spelden aan de fleecedeken. 


Ik ben er wel even mee bezig geweest, heb nog getwijfeld om goede kant op goede kant te leggen en zo aan elkaar te naaien, maar de fleecedeken was niet recht qua formaat dus heb er weer voor gekozen om een omslag te maken. Zo is hij toch leuk afgewerkt, ziet een beetje uit als zo'n biasband ;). 
Ik ga hem wel nog van de week ergens thuis doorstikken en dan is hij ook echt klaar. 


Maar wat kriebelde er nu? Nou op mijn weg naar huis kriebelde het om even naar de kringloop te fietsen om te kijken of ze nog leuke tafellakens of dekbedhoezen hadden. 
En ja hoor ik ben weer geslaagd!


Een dekbedhoes hebben jullie al kunnen bewonderen, bij de eerste foto ;). 
Oh to cute <3 zo'n lekkere retro flanellen hoes :D. 
En de kleurtjes van deze blauw/groene zijn ook nog prachtig helder en niet verwassen :). 


Alleen zijn de afbeeldingen van het retro flanellen hoeslaken te groot voor het formaat 16x16cm...ja want ook dat kriebelt...ik heb nog genoeg lapjes en wil ook binnenkort een echte retro lapjesdeken gaan maken of een bloemetjes...

En thuisgekomen las ik nog een oude flair die ik eens van Pat kreeg en ik was al benieuwd naar de leuke plaatjes die op de voorkant stonden en terwijl ik de desbetreffende pagina omsloeg zag ik opeens Bien van Bien maakt  http://bienemize.blogspot.nl/ (oops ze heeft een nieuw blog zie ik net, vandaar dat ik haar allang niet meer in mijn leeslijst zag...).
Ik had haar op de voorpagina niet gezien ;). 

Oh er is nog iets wat ik wilde delen, dochterlief en ik vierden maandag op onze eigen manier moederdag, ze kwam gezellig op bezoek, lekker effe bijkweppen, samen in het bos wandelen, hebben zelfs nog samen opgeruimd en samen even boodschappen gedaan. Gewoon heerlijk ongedwongen en lekker met z'n tweetjes in plaats van op zondag met z'n vieren op de bank zitten. 
Ze nam ook nog een kleinigheidje mee, een koekjesstempel versierd met merci chocolaadjes!
Die kan ik natuurlijk niet gebruiken met de appeltaartdeegkoekjes à la Janina  http://elkedagzaterdag.blogspot.nl/2013/06/appeltaartdeeg-koekjes.html, dus zal op zoek moeten gaan naar een ander recept, misschien wel een gezond volkoren koekje...


Warme creatieve groetjes van Susan

11 opmerkingen:

 1. Ik zou zeggen, waarom maak je geen deken met rechthoeken waarbij je de plaatjes mooi uitsnijdt. Het hoeven toch niet altijd vierkantjes te zijn :-p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi ja dat is waar lieverd maar zonder die handige mal gaat het toch een stuk langzamer, och misschien maak ik er wel een dubbel plaatje uit kan ook ;). Ennuh zoals Angelique hieronder zegt misschien manlief lief aankijken voor nog een mal van een ander formaat...maar dan moeten we ook weer ergens plexiglas vandaan toveren...tenminste ik geloof dat het op is...och dat zien we ter zijner tijd wel weer hoe we dat varkentje gaan wassen :). Dikke knuffels van Susan die bijna het patroon voor nog eentje gelegd heeft...alleen kom ik er nu al tellend achter dat ik 12x9 heb gedaan, moet 13x9 zijn...dus nog effe wat lapjes eraan leggen...dan fotoowtjes maken en dan stapelen en wie weet heb ik dan ook nog wel puf om ze onder het lockmachine te leggen (maar dat denk ik niet ;)).

   Verwijderen
 2. Tsja, even manlief op je charmantst aankijken om te vragen voor nog zo'n handige mal die wel op het plaatje past... ;-)
  Wat een klus om die deken op een fleecedeken te naaien, maar zo te zien gaat het je goed af.
  Je bent super verwend door je dochter! Leuk om zo een fijne moederdag te vieren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahaha ja dat gaat hem denkelijk worden óf er een dubbel vierkantje van maken...wel effe met mijn blonde kop proberen uit te rekenen hoe groot zo'n plaatje moet worden want 2x 16x16cm is dan te groot omdat er in het midden niks vanaf gaat dus 16x31cm als ik het goed heb...
   Ja ik schreef wel een kleinigheidje maar dat is het natuurlijk niet echt, het zijn twee kadootjes in één :D en gewoon een zalige gezellige leuke moederdag :). Dikke knuffels van een effe uitrustende Susan die flink heeft staan puzzelen met lapjes voor nog een blauwe, maar dan anders...maken we daar wel weer iemand anders blij mee ;)

   Verwijderen
 3. Wat een enig stofje Susan. Hartstikke schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè deed me meteen aan Holly Hobby denken, echt iets van onze tijd ;). Vind hem ook helemaal super...het wordt tijd voor een retro lapjesdeken, maar nu nog eerst een blauw/groen/rode ;). Dikke knuffels!

   Verwijderen
 4. Holly Hobby, zucht, mooi, nostalgie X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schattig stofje! Instant verliefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Essebes en Stannel ik kon het gewoonweg niet laten liggen, to cute <3. Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer veel gemaakt en gewinkeld.
  Ook ik heb Bien gemist, ga ook even kijken en op
  maandag moederdag vieren is ook speciaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke stoffies weer en de deken leuukke. Wat heerlijk ff een daggie met je dochter en wat lief die koek stempels.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...