zaterdag 24 mei 2014

Zo trots op mezelf! Laat de zon maar komen!

Dag lieverds voordat ik deel waar ik zo trots op ben kom ik eerst even een fotoowtje delen van mijn kringloopgelukjes van gisteren.
Ik vond bij de kringloop om de hoek, waar ik al weer heel wat weken/maanden niet was geweest leuke stofjes. Twee oude tafellakens en een oud gordijn én een kanten kleedje!


Zo en nu is het tijd om te vertellen waar ik zo trots op ben ;). 
Ik ben namelijk net klaar met het maken en ophangen van de doeken voor onder ons afdak. 

Telescopische gordijnroedes, staaldraad spannen, het is allemaal door ons hoofd gegaan...

Maar we hebben gekozen voor uitschuifbare gordijnroedes die we in Duitsland gekocht hebben voor €40 waren we klaar, samen met de €28 voor 14 meter ongebleekt katoen hebben we een leuke oplossing die hopelijk heel wat graden qua temperatuur zal schelen. 


De temperatuur onder ons afdak liep namelijk al snel op tot 35/40 graden op een zonnige dag met een temperatuur van 25 graden, niet fijn dus...wel lekker koel binnenshuis...dus daar vertoefde ik dan meestal ipv lekker op ons terras creatief te kunnen wezen en te genieten van de fluitende vogeltjes, de mooie bloemen. 

Dit is nu mijn uitzicht ;)...nou ja een gedeelte ervan...verderop in de tuin hangt de was en zie ik een heleboel gras :). 

Foto speciaal voor Nana...ze hebben dit ook bij de Kwantum zag ik online
En zo zag het er donderdag uit zonder de doeken...de allereerste 4 roedes heeft manlief woensdag voor me bevestigd, maar de rest...de andere 20 heb ik zelf donderdag gedaan. 

Trap op, trap af...eerst alles onder het afdak uit, nou ja bijna alles. 
De balken van het afdak schoongemaakt, daarna de plekken waar de houdertjes kwamen vetvrij gemaakt met terpentine en dan plakken maar en meten maar. 
Ik zit het meeste buiten, manlief werkt al de hele dag buiten...dus vind het ook wel fijn dat ik dit zoveel mogelijk zelf gedaan heb. 


Zo nu is het tijd voor de lapjesdeken, van de week al alle 9 rijen in de lengte op elkaar gelockt.

Op het werk zijn we ook creatief met lapjesdekens bestemd voor de verkoop op de open dag. 
Mijn collega's kregen ook zin in het maken van lapjesdekens nadat ik de mijne had geshowd. 
Hier is Carla mee bezig

Janneke maakt er eentje voor zichzelf. 
Zie je die leuke jeans kussens? Ook die worden bij ons gemaakt en zijn bestemd voor de verkoop op de open dag. 

En aan deze ben ik bezig op mijn werk. Ik ben me wel aan het bedenken om de lapjes met het roze/zwarte ruitje er tussenuit te halen. 
Hoe vinden jullie die staan?

We hebben niet zo heel veel leuke lapjes/stof...Janneke en Carla hadden er natuurlijk ook al in gegraaid ;). Dat roze/zwarte ruitje kreeg ik van Janneke. 

We hebben wel wat donaties gekregen (stof en ook kleding, zoals jeans) van medewerkers van andere werkplaatsen. 
We zijn een beginnende werkplaats met een beperkt budget...ik weet nog toen we pas zijn gestart hadden we zelfs geen garen...maar wel 2 naaimachines en een lockmachine...inmiddels hebben we er 4...en gelukkig ook heel wat meer garen tot onze beschikking. 

Wie weet hebben we na de open dag eind juni weer veel meer ter beschikking als andere medewerkers hebben gezien hoeveel leuks wij maken...
Oh ja ik heb nog heel goed nieuws! Ik heb een vast contract gekregen :). 
Zo nu ga ik lekker naaien/locken aan de lapjesdeken ! Heb een fijn weekend!

Warme creatieve groetjes van Susan

15 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je vaste aanstelling!
  Je stof onder het afdak is echt heel mooi geworden en dan nog alles zelf bevestigd, geweldig, daar mag je heeeeeel trots op zijn! Het ziet er super gezellig uit!
  De deken wordt ook super, al zou ik zelf ook die blokken met zwart en roze eruit halen, die zijn te hard van kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vond ze zelf ook al niet mooi. Nadat ik het patroon gelegd had moest ik vrij snel al alles opruimen dus niet echt de tijd gehad er goed naar te kijken. Ga eens kijken welke stofjes er nog over zijn en of ik die er tussen kan leggen ipv dat roze/zwarte ruitje. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 2. Oh goed vast contract leuk voor je ,en ja deken is top en juist erg leuk die aparte blokjes maakt het nog leuker .....lekker verder gaan hoor echt leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi leuk dat jij er net weer anders over denkt. Ik zal de foto eens aan de werkbegeleidster laten zien en haar mening vragen. Zal er volgende week toch niet aan toe komen en zal me dan moeten richten op het afmaken van andere projecten. Onze hoofdwerkbegeleidster had een weekje vrij en straks nog een aantal weken...
   We missen haar echt wel qua input en hulp, maar ook zij heeft recht op vakantie. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 3. Wat een bikkel ben je, Susan!! Je dakje ziet er super uit!
  Lief van je dat je speciaal voor mij die foto's plaatste. Maar wij moeten eerst nog een afdak plaatsen.. Of juist een zonnescherm. We zijn er nog niet helemaal uit.
  En, hebben jullie nog stof nodig? Ik heb lappen liggen die ik niet zo snel zal gebruiken.
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi tsja ik ben 9 jaar een alleenstaande moeder geweest en heb toen ook altijd alles zelf moeten doen zonder hulp van handige mannen (die zitten niet in mijn familie ;)). Dus vond het erg leuk om zoiets weer eens vrijwel zelf te doen. Gisteren hadden wel twee plakkers losgelaten en kreeg al van manlief de opmerking dat ik die plekken niet genoeg vetvrij had gemaakt :p. Maar wat bleek de plakkers zaten er nog...het houdertje was van de plakker af, dus niet mijn schuld...hihihi.
   Ik heb je al gemaild ivm de stof ;). Thanks heel lief van je! Dikke knuffels!

   Verwijderen
 4. ziet er mooi uit.
  En je bent lekker creatief bezig
  liefs sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Te gek Suus een vat contract!!! Ben reuze blij voor je en......zo welverdiend XXX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja super hè. Normaal zou ik nu een jaarcontract krijgen, maar de vorige keer met mijn andere trajectcoach dit besproken omdat dit jaar de laatste kans is op een vast contract. Als ik goed zou blijven functioneren zou ik een vast contract krijgen stond zwart op wit, dus waren er geen redenen om me er nu geen te geven...want ik functioneer natuurlijk heel goed op deze werkplek. Nooit gedacht toen ik ooit de meao heb gedaan dat ik op een sociale werkplaats zou komen te werken als medewerker en zou naaien. Maar het bevalt me enorm goed en we hebben een fijn team met mensen, we hebben alleen nog meer goede en secure mensen nodig. Pas 4 mensen komen uitproberen waarvan er eentje mocht blijven. Maar we hebben er weer een kei bij :). Dikke knuffels!

   Verwijderen
 6. Goed bezig Susan! Top oplossing en dat voor een relatief klein bedrag. En wat goed dat je een vaste aanstelling hebt, ik had niet anders verwacht :) liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gefeliciteerd met het vaste contract! Wat een goed dak zo en wat een berg lapjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ten eerste van harte gefeliciteerd met je vaste contract...WOW! Ten tweede wat een mooi systeem tegen de zon hebben jullie gemaakt. Kun je toch heerlijk buiten zitten en smelt je niet weg door de zon. Fijn, heerlijk buiten. En last but not least wat maak je toch mooie dekens. Lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met je vaste baan! Super! Zie je...alles komt goed. En je mag met recht trots zijn. Laat die zon maar weer komen! X Mieke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...