maandag 5 augustus 2013

Wat ik zoal deed de afgelopen week én een vraagje

Hallo lieverds ik zie dat het alweer bijna een week geleden is dat ik een blogpost postte. De dagen vliegen hier voorbij, nou ja soms zweten we ons in de rondte en komt er niet veel uit mijn handen maar 's avonds ben ik dan wel weer bezig geweest met giethars. 
Ik verstuurde ook nog twee boeken, het doorgeefboek 'de lijst van al mijn wensen' ging naar tante Jannie en het boek 'verrassing' ging naar Jolanda van JoJo's Creahaken, dit boek zal terzijnertijd ook weer doorgegeven worden. Het boek ruilde ik met Lien van Keetje van Lien voor een boek dat ik weer kreeg in een ruil met Zaanse Zolder Syl. Leuk toch al dat boekenruilen ;). 

Ik maakte dit weekend ook nog mooie wolkenfoto's, met die hete dagen is er jammergenoeg geen wolkje aan de lucht, zo saai ;), geef mij maar minder warme dagen met wel een prachtige blauwe lucht en allemaal prachtige wolken. 

Mijn vraagje heeft wat te maken met de kanten kleedjes waar ik de laatste tijd vaak over heb geschreven die ik in mijn jurk voor de Elf Fantasy Fair wil gaan verwerken. 

Om de kleedjes een beetje stevigheid te geven heb ik een pak 'crack free' stijfsel in poedervorm gekocht. Nu is mijn vraag of er iemand van jullie ervaring mee heeft. 
Ik wil de kleedjes niet zo keihard hebben zoals ik dat kommetje gemaakt heb met suikerwater http://365dagencreatief.blogspot.nl/2012/10/dag-312-in-het-teken-van-kaboutertjes.html
Maar wel dat ze enigzins stevig zijn zodat ze niet uitgezakt uit zien. 
Hebben jullie er ervaring mee, ik hoor het graag. Is het aan te raden om ze allemaal in de wasmachine te wassen en bij het laatste spoelwater een zakje crack free erbij te doen of kan ik het beter als handwas doen en welke verhoudingen heb je ervaring mee?

Deze week sloopte ik ook nog wat horloges, nou ja eigenlijk deed manlief dat voor me want mij lukte het niet. 
Ik heb wijzertjes en radertjes nodig voor juwelen die ik wil maken voor bij mijn Elf Fantasy Fair outfit. Nu heb ik me wel bedacht dat ik beter wat oude wekkers op de rommelmarkt of kringloop kan gaan scoren zodat ik ook wat groter formaat heb. 

En vandaag kreeg ik ook nog bezoek van MiM, ze is weer even in het zuiden en kwam ze gezellig even op flitsbezoek, nou ja niet zo eentje als het Koningspaar ;) hihihi. Ze bracht me een prachtig zelfgeschilderd kadootje mee, nou ja het is echt wel een kadó maar qua formaat niet. Kijk maar eens mee (op mijn engelenblog deelde ik ze net op groter formaat http://anangeleachday.blogspot.com/2013/08/kadootjes-van-mim.html) en voor de gelegenheid bakte ik de appeltaartdeeg koekjes á la Janina maar wel van een mix van de Lidl ;). 


Warme creatieve groetjes van Susan

6 opmerkingen:

  1. Wat leuk zo'n bliksembezoek en helaas ik moet je een antwoord schuldig blijven daar heb ik dus werkelijk geen verstand van :)
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  2. o ook geen ervaring met dat spul (hoef gelukkig geen nette overhemden enzo te wassen en strijken en persen enzo :)
    Ik ben wel weer benieuwd naar je outfit hoor! Lijkt me leuk met al die uurwerk dingetjes. Mijn papa was lang lang geleden horloge maker en had ook allemaal kastjes en laadjes met van die dingetjes. Ik vond dat altijd reuze interresant!
    Lief dat Mim je weer zo verwend heeft hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen ervaring helaas meis met het spulletje hihihihi
    Ik word ook steeds nieuwsgieriger naar je creatie dat wel hahahahahaha

    Gaaaaaaaaaaaaf die kunstwerkjes van horloge-onderdelen!!!
    Lijkt me wel een gepriegel .... maar resultaat zal prachtig zijn!!!!!!!

    Enne leuk dat je Mim gezien hebt .... en super verwend! Helemaal heerlijk!!!!

    Dikke knuf

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig mooie foto's!
    En ook geen idee, sorry!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ooit veel crackfree gebruikt in sprayvorm om mijn horecabloesjes mee te strijken. Dat werd erg mooi! Maar dat is natuurlijk niet zo relevant voor jouw vraag...

    Misschien kun je het ook oplossen en met een plantenspuit doseren? Dan kan je er altijd nog iets bij spuiten als je het wat stijver wilt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey dat is ook een goeie! Ga ik zekers onthouden. Dankjewel voor je tip!
      Warme groetjes van Susan

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...