zondag 16 juni 2013

Pinkpop in the eighties

Met dit weekend Pinkpop ga je eens even terug in de tijd. Ik ben zelf drie keer op Pinkpop geweest, twee keer in de tachtiger jaren, 1983 en 1986. En een keer in de negentiger jaren, van de laatste kan ik de foto's niet vinden, weet ook niet meer welk jaar dat was. Maar wil even wat fotoowtjes uit de eighties met jullie delen.

In 1983 was de programmering; Janse Bagge Bend, T.C. Matic, Fun Boy Three, Nena, Men At Work, Gary Moore, Simple Minds, Doe Maar.

In 1986 was dit de programmering; Gé Reinders, Howard Hughes & The Western Approaches, Blow Monkeys, Blue Murder, Claw Boys Claw, Cock Robin, Fine Young Cannibals, The Cult, The Waterboys, The Cure.

In de tachtiger jaren had ik samen met een aantal vriendinnen een leuk groepje. We noemden ons destijds SHAP. Susan - Helma - Arlette en Pascalle. Op de foto's van 1983 zie ik Pascalle er niet bij (maar kan dat die foto naar haar is gegaan) en in 1986 zie ik alleen Pascalle en een andere meid op de foto waar ik de naam niet meer van weet. Maar het kan natuurlijk goed zijn dat de foto is genomen door een van de ontbrekende dames op de foto.

Ik doe er naast wat foto's van Pinkpop ook een foto van ons vieren bij die we in een fotohokje gemaakt hebben, alleen hebben de girls die nooit gekregen want alle vier de foto's zitten nog aan elkaar ;). Ik ben eigenlijk de enige die niet echt breeduit lacht op de foto's hihihi.
En nog een foto van mijn verjaardag, met ons viertjes (ik ben helemaal in het zwart) en Karin een schoolvriendin van ons. Ik had destijds mijn eigen zitkamer, ik ben opgegroeid in een groot herenhuis en dit was de voormalige slaapkamer van mijn ouders. Mijn eigen slaapkamer lag ernaast, zij waren naar de eerste verdieping verhuisd ;).

Maar okay terug naar Pinkpop, ik ben nooit een fan geweest van heavy metal enzo. Nena was ik fan van, van Doe Maar ook, maar zal zeker ook TC Matic, Fun Boy Three, Men at Work en de Simple Minds goed hebben gevonden. Gary Moore maakte ook een flinke indruk. Een goede programmering was het als je er nog eens naar kijkt. Ik was 15 destijds.

In 1986 waren denkelijk Cock Robin en Fine Young Cannibals mijn favorieten. Maar the Cure was natuurlijk ook goed. Ik moet eerlijk zeggen dat die anderen me niet echt wat zeggen. .
In die tijd ging ik op stap in de Jolly Jumper, een café onder een snackbar die Lucky Luke heette. Dat was in mijn New Wave tijd ;).
Ik ben zowiezo niet een echte muziekfan en vind bepaalde liedjes wel goed of leuk, heb ook niet echt een specifieke muziek smaak, ik ga eigenlijk alleen maar uit mijn dak van de Motown muziek uit de seventies/eighties enzo als ik eerlijk ben. Als ik Car Wash of andere hits uit die tijd hoor, dan begin ik gelijk te swingen. Dat krijg je als je met Motown hits bent opgegroeid, maar ook met Creedence Clearwater Revival, Santana...


Warme creatieve groetjes van Susan

8 opmerkingen:

 1. Super leuk om te zien al die oude foto's! Echt leuk!

  Nog een fijne zondagavond! Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig die herinneringen !
  Ik ben er nog nóóit geweest trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg/ ik be nooit op Pinkpop geweest, maar zat wel altijd voor de tv of naar de radio te luisteren. Wat een leuke foto's vooral die van je zitkamer. En een super gordijnen, heerlijk jaren 70!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Owww wat geweldig meis ... die foto's schitterend hihihihi

  Ahhh Cock Robin ... zucht ...
  Helaas ik ook nooit naar Pinkpop geweest.
  En Doe Maar die vind ik nu best grappig als ik ze hoor ... maar toen lag ik dwars - ik liep in tuinoveral - en was helemaal in to Dexy's Midnight Runners ....... hihihihihihihih

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super cool!!
  Ik ben 1x geweest
  Herman Brood en de red hot chili peppers weet ik nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, leuk foto's uit de oude doos! We hebben het nu opstaan (opgenomen) Toch altijd leuk om te zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat leuk om te zien! Dat was in de tijd dat het nog in Geleen was, niet? Janse Bagge Bend, geweldig! Wij hingen buiten het terrein van het Park rond, mochten er nog niet heen. Later ben ik wel in Landgraaf geweest. Heerlijke tijden! Er gaat niets boven een festival-sfeertje op zijn tijd... Liefs MiM (Vind het trouwens erg vreemd dat Pinkpop niet met Pinksteren is, dit jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi leuk al die oude foto's. Mijn gordijnen lijken trouwens wel erg op die uit de laatste foto ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...