dinsdag 11 juni 2013

Brida

Ik ben sinds kort aan een nieuwe uitdaging in mijn leven begonnen en vanmorgen was een zware ochtend. Nou ja niet de hele ochtend maar wel een deel ervan. Ik kan zo slecht tegen onrecht, tegen beschuldigingen die niet kloppen. Maar waarschijnlijk heeft deze ochtend ook weer wat moois gebracht, een begin aan openheid, aan respect voor elkaar.
Bij sommigen zal dat zeker het geval zijn, anderen zullen nog veel moeten leren.

Onderweg kwamen de tranen (daar ook hoor) en thuis weer, ik besloot om het er vandaag maar van te nemen. Niet mijn planning te volgen, maar lekker van het weer te genieten, van de buitenlucht en te duiken in het boek dat Esther me stuurde; Brida van Paulo Coelho.
Wow wat een prachtig boek, vol eeuwenoude wijsheden die ook toe te passen zijn in het dagelijkse leven.
Ik zou het liefst blijven lezen en lezen, maar ik ga dadelijk even naar 'de turk' om groenten en fruit te halen.

Het leven heeft vele levenslessen en ik ben vol goede moed begonnen aan mijn nieuwe uitdaging, maar vanmorgen had ik even de twijfels of het de juiste weg was. Toch ben ik overtuigd dat ik daar op mijn plaats ben, dat ik door mijn eerlijkheid, mijn oprechtheid, compassie en eigenlijk gewoon door mezelf te zijn, door mensen te accepteren en te respecteren voor wie ze zijn een voorbeeld kan zijn. Het ziet er naar uit dat het niet altijd even makkelijk zal zijn, maar ik ben vol vertrouwen.

Lieverds nog een fijne dag, warme groetjes van Susan die de koekjes van gisteren toch wel heel erg lekker vind ;).


Ps de boekenlegger nam ik mee van de Elf Fantasy Fair, van Pixiewagner Fairy Fashion. Vooral ter inspiratie voor mijn volgend kostuum en natuurlijk ook omdat ik ze zo prachtig vond.14 opmerkingen:

 1. Dat lijkt mij erg moeilijk maar vind het dapper dat je het gaat doen.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meissie toch .... als je maar nooit twijfelt aan jezelf.
  Want jij bent wel dergelijk iemand die onder andere Moos haar leventje een stukje mooier maakt hoor!!!!

  Dikke, hele dikke, knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent een topper, Susan! Niet aan jezelf twijfelen hoor.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh lieverds ik twijfel geen enkel moment aan mezelf hoor. Thanks :). Ik ga nu lekker met mijn mannetje vroeg naar bed, lekker csi's kijken die we allemaal hebben opgenomen tijdens onze vakantie. Dikke knuffel terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Probeer vooral eerlijk en oprecht te blijven, blijf jezelf!
  Huilen mag, heerlijk opluchtend (ok, soms ook erg vermoeiend) en daarna een keer diep zuchten en inderdaad lekker een dag voor jezelf nemen. Heeft iedereen wel eens nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tuurlijk moet je jezelf zijn dat juist vooral.
  Puur en echt daar hou ik van.
  en onrecht is vreselijk daar kan ik ook zo niet tegen.

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Paul Coelho... ik wil er nog steeds eens iets van lezen, hoor er zo'n goede dingen over. Fijn he dat je al lezende nieuwe inzichten krijgt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dit boek ken ik niet maar wel andere dingen van Paulo Coelho. Fijn om eens even aan het denken te worden gezet en dingen op een andere manier te kunnen bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het klinkt pittig, Susan.
  Boeken kunnen helpen bij nieuwe inzichten. Dat is zo fijn.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop dat dat onrecht niet tegen jouw persoonlijk gericht is-zijn ze nou helemaal betoeterd. Ook ik heb een rader voor en tegen onrecht: don't fuck with me maar ook niet met anderen. Laat het niet teveel invloed hebben en fijn dat je HET van je af kan lezen. Mooie week nog-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan ook niet tegen onrecht,maar goed dat zal altijd blijven bestaan,ik kan niet zo goed boeken lezen,ik kan mijn aandacht er niet bij houden,alleen bij een paar kinderboeken zoals de gebroeders leeuwenhart en gewoon duitse woonbladen,fijne avond,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dankjewel lieverds voor al jullie lieve reacties, morgen is weer een nieuwe dag...we shall see. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...