vrijdag 28 december 2012

Hellup ik ben uit de kluiten aan het wassen

Hey die lieverds (en ook aan al die anderen die meelezen en zich aangesproken voelen), ik ben uit de kluiten aan het wassen.

Nee ik ben niet groter aan het worden in lengte (ik ben nog steeds 1.56m), maar wel in breedte.
Toen ik mijn man leerde kennen zo'n 7 jaar geleden woog ik rond de 61kg, de weegschaal stond de laatste tijd op 75kg en is vanmorgen uitgeslagen naar bijna 77kg!!
Nu heb ik hem dat wel eens kwalijk genomen, maar ik denk eerder dat het aan mijn beroerte ligt die ik 6 weken nadat ik hem heb ontmoet gekregen heb. Weiniger energie, dus weiniger bewegen... En als de ander aan het snoepen, snacken is is dat wel erg verleidelijk. Daarvoor was ik zo'n 9 jaar lang een alleenstaande moeder die haar kind op de fiets naar school bracht etc etc.

Ik ben mijn 365 dagen creatief project ook mede begonnen met het feit om mezelf te bewijzen dat ik een jaar iets kon volhouden. Ik haak namelijk snel af bij iedere dag buikspieroefeningen doen of wat dan ook.
Ik heb de klus geklaard mede dankzij jullie! Nu vraag ik jullie hulp, hebben jullie tips om af te vallen?
Ik zit er aan te denken om hier dan toch een 365 dagen project van te maken en mijn vorderingen met jullie te delen. Want er moet nu hoognodig wat gebeuren!

Ik hou niet van shakes of desastreuze dieeten, daar doe ik niet aan mee. Heb ik nooit gedaan en zal ik ook nooit doen.
Ik snap dat ik meer zal moeten gaan bewegen, meer water drinken, stoppen met snoepen, minder op mijn bord moet gaan leggen...misschien zelfs wel 6x per dag wat eten...

Als jij wat tips hebt hoor ik het graag, het is ook niet dat ik heel veel wil afvallen hoor. Ik denk nu aan zo'n 10kg want ik ben en blijf natuurlijk een rondborstige dame :p en een dunne lat zal ik nooit worden en wil ik ook niet worden. En die 10 kg is misschien niet eens haalbaar in een jaar tijd, ik wil namelijk een nieuw voedingspatroon gaan aanleren en het ook gaan volhouden, dus geen crashdieet en vervolgens 15kg aankomen!!

Lieverds ik ga nu wandelen!


Warme creatieve groetjes van Susan

25 opmerkingen:

  1. Wandelen is al heel goed... Het is ook altijd heel motiverend om samen te sporten met vriendinnen, dat is gezelliger en je haakt minder snel af. Zwemmen of wandelen is het beste voor je lichaam. Veel thee en water drinken in plaats van frisdrank blijft ook nog altijd de beste tip. En eet wat je wil, enkel niet te veel. Crashdieet helpt inderdaad niet. Jawel, voor heel eventjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lita dankjewel voor je tips. Ja inderdaad wandelen-fietsen en zwemmen zijn de drie sporten die goed voor je lichaam zijn en die ik leuk vind. Ik ben absoluut geen sporter en naar het het fitnesscentrum gaan is voor mij geen optie. Heb ik wel ooit gedaan hoor, maar is niet aan mij besteed. Ik vind ook dat je wat moet doen wat makkelijk vol te houden is. Zwemmen zit er nu even niet in, want ik moet dan naar het zwembad fietsen en qua energie gaat me dat in combinatie nu niet lukken. Vriendinnen in de buurt heb ik niet meer en ik ben zowiezo een einzelgänger, ben wel sociaal hoor. Maar wil niet afhankelijk zijn van anderen en wil gewoon iets alleen kunnen volhouden en door het hier te delen, deel ik het ook met vriendinnen (ook een aantal real life, maar die wonen niet vlakbij, in ieder geval niet op 15 minuten fietsafstand ;)).
      Water drinken doe ik al de hele dag, maar soms nog te weinig. Thee drinken doe ik ook wel, maar met honing of suiker, dat zullen we dan moeten minderen. Koffie en fris drink ik niet, dus dat scheelt al een boel.
      Ik denk dat het bij mij erom gaat dat ik meer moet gaan bewegen en minder eten en snoepen. Oh ja autorijden doe ik ook niet en neem al altijd de fiets, wel een electrische ivm mijn energieniveau. Maar moet misschien ook maar eens voor de fun weer een rondje op mijn gewone fiets doen want de electrische is te zwaar om te trappen als je hem niet aan zet.
      Nogmaals bedankt voor je reactie met tips. Warme groetjes van Susan

      Verwijderen
  2. Ga naar een diétiste ,zij is nl de stok achter de deur om het vol te houden,en leert je een gezond voedings patroon aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja daar heb ik ook al aan zitten te denken. Alleen even kijken hoe financieel te doen want die gaat uit eigen risico en tsja moeten hier leven van één onder modaal inkomen. En ook een goeie dieetiste want ben eens met manlief bij eentje geweest en dat was het hem echt niet. Die dingen kan ik zelf ook wel verzinnen wat die dame aanraadde, kostte ook nog eens €80 dat consult...uit eigen risico dus en vond ik echt een aanfluiting en weggooien van je geld. Maar wie weet komt er nog wel eens een goede op mijn pad. Dankjewel in ieder geval voor je reactie.
      Warme groetjes van Susan

      Verwijderen
  3. Okay 12.05 uur was ik dus weer thuis van mijn stevige wandeling. Ik zit nu uit te puffen op de bank zodat ik weer wat energie heb om wat te doen. Zit er aan te denken om een tomatensoep voor vandaag te maken. Veel groente, balletjes voor manlief en lijkt me niet te dikmakerig.
    Heb tot nu toe een banaan gegeten en ga nu een boterham eten (eigen gebakken brood uit de broodbakmachine met kaas...ja ik heb horen zeggen dat dat niet altijd de juiste combinatie is, maar doe er niet teveel op hoor, die bruine boterham met jonge kaas is nu eenmaal mijn ding, dat is eigenlijk het enige dat ik op mijn boterham eet ;)).
    Warme groetjes en knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Susan,
    Per toeval kwam ik vandaag op jouw blog terecht en zie dat je graag af wil vallen. Inderdaad bewegen is belangrijk en genoeg drinken. Als je het snoepen al kan laten dan scheelt dat ook al veel. Zelf ben ik dit jaar ruim 30 kilo afgevallen, wel even een wat strenger dieet gevolgd maar tegenwoordig dus gewoon gezonder eten. Ik heb veel aan het boek De Voedselzandloper, misschien kan je die bij de bieb lenen en eens kijken of die manier ook voor jou wat is? Ik hou me er niet strikt aan hoor, gewoon de dingen eruit gehaald die bij mij passen. Dan zijn er ook nog boeken van Amber Albarda over afvallen in combinatie met gezond eten. Die vind ik ook goed. Ach, zo zijn er natuurlijk zoveel goede dingen maar ja, dit is dan wat mij goed bevalt.Je 'moet' eigenlijk gewoon kijken wat voor jou goed voelt, dat werkt het beste.
    Succes!

    Groet,Marga

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marga, dankjewel voor je tips. Dat wordt een tochtje naar de bieb, wel nadat mijn man weer werken is. Ik heb geen abonnement meer, maar als ze een van die boeken hebben kan ik me daar wel eens gaan inlezen of het wat voor me is. Leuk dat je zo per toeval hier terecht komt :).
      Warme groetjes van Susan

      Verwijderen
  5. Ach meis, lekker veel wandelen, fietsen en yep.... ik doe dat ook te weinig. Nu ik zonder werk zit fiets ik dus niet meer iedere dag en dat is me ook aan te zien. Ik ben wel langer dan jij 1.71 m en ik weeg 66 kg (na de feestdagen) maar toch voelt dat voor mij nét een paar kilo teveel. Dat snoepen helpt niet hè.
    Mijn Laura is net zo groot als jij 1.56 m maar schrik niet, ze weegt maar 30 kilo en nu moet ik dus met haar naar een diëtiste. De afspraak is al gemaakt. Het meisje eet best goed en bloedonderzoeken hebben uitgewezen dat ze niets mankeert aan schildklier e.d., het is dus waarschijnlijk haar bouw. Maar een paar kilo erbij zijn wel welkom, ik ben benieuwd of het haar gaat lukken. Jij 10 kilo eraf en zij 10 kilo erbij ! x Syl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh die Syl ja dat zijn dan weer andere problemen hè. Ja heb dat ook vaner gehoord dat sommige mensen graag zouden willen aankomen maar dat gewoon niet lukt. Heel veel succes ermee voor Laura!
      Ik heb op zich ook geen problemen ermee dat ik steviger ben, maar vanmorgen pasten nog maar twee jeansbroeken van me en tsja dan moet er iets aan gedaan worden!
      Ik ga zo eens naar de kringloop en apotheek lopen hierboven aan de straat, weer wat beweging erbij ;).
      Mmm soepje vanavond gaat niet lukken...vanavond buiten de deur eten, nu maar zorgen dat ik zo gezond mogelijk eet :). Knuff!

      Verwijderen
  6. ikke ben ik ruim 2 jaar of zeg maar 2 jaar 20 kilo ( schoon aan de haak ) aangekomen
    nu weet ik het kan ietwat aan de pillen liggen....maar ik weet als geen ander dat snoep chips kaas owww ja koekjes niet veilig zijn in de kelder
    2013 wil ik een starat maken, maar ja de 4e komt moos......dan zal het de 5e wel worden, kijken hoe het gaat.....geen dieeten ook voor mij...ik doe het maar dan op mijn eigen manier

    successsssssssssssssssssssssss lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh lieverd ja dan kunnen we in ieder geval een beetje samen gaan afvallen. Ja jij hebt natuurlijk net als mij een energieprobleem, maar ook nog een bijkomend probleem dat je snel flauwvalt dus bewegen is voor jou niet de makkelijkste optie. Heel veel succes lieverd! Knuff!

      Verwijderen
    2. thnxxxx lief dinneke x

      Verwijderen
  7. Veel wandelen en fietsen, en ondertussen haakwerkjes ophangen en naar de wolken kijken en foto's nemen :)
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ow ja die kilo's blijven lastig... Ik was dit jaar 15 kilo afgevallen (met weight watchers online.... ik ben ook niet zo van dat soort dingen maar het werkt gewoon wel! Opschrijven wat je in je mond doet en de juiste keuze's maken) Het denk dat het in 4-5 maanden gelukt was en ook best makkelijk eigenlijk. Nu inmiddels toch wel weer wat kilo's erbij hoor, maar ik ga het weer proberen op te pakken. Het fijne van deze manier is dat je wel alles mag blijven eten in principe en daardoor is het voltehouden nadat je op je streefgewicht bent. Succes in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben na de zwangerschap ook veel aangekomen en ik kreeg het er met geen mogelijkheid af...toen vertelde iemand mij over het south beach dieet. Eerst twee weken streng (maar geen hongerlijden omdat je anders eet) en dan wordt het weer wat soepeler. Bedoeling is dat je een ander eetpatroon aanleert. Ik ben halfverwege november begonnen en ben inmiddels 5.5 kg kwijt, het gaat niet snel maar nu ik met de kerst normaal heb gegeten is het er ook niet weer bijgekomen!! Ik heb het boek besteld via bol.com, had het snel in huis. Ik vind het echt een aanrader!!! En elke morgen gewoon meedoen met nederland beweegt!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. wil je meer info...je mag me altijd mailen op marisdaniels apestaartje gmail punt com

      Verwijderen
  10. Ik heb helaas geen tips voor je, probeer al jaren bij te komen, haha! Misschien kan ik een paar kilootjes van jou krijgen? Wel op de goede plaatsen dan he, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hier hetzelfde probleem....mijn tip geniet vooral van elke dag,en leef 'gewoon'gezond, dwz. gezonde voeding en lekkers met mate en voldoende bewegen.Schreef ik dapper op...ook ik ga weer een poging wagen in 2013! De zoveélste!!!!
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De weight watchers zij leren je ook een ander eet patroon aan ,ben er zelf 15 kilo afgevallen ,en ben nog steeds op gewicht.
    Kocht nooit hun produckten daar ik er van uit ging ,ik moet het doen wat er in mijn keukenkast sta.

    Vaak na de feestdagen is er een acktie ,kijk op internet.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh lieve help, afvallen. Daar zeg je zo wat (grinnik) Ik denk dat heel veel mensen daar nu mee bezig zijn. Zelf ben ik ook weer wat aangekomen tijdens de kerstdagen. Ik weet dus niet of ik de aangewezen persoon ben om je raad te geven. Mij helpt het altijd als ik veel water drink, beweeg, en 6x per dag wat eet. Zoek iemand waar je het mee samen kunt doen, dat motiveert. Samen ga je sneller lopen dan alleen. Samen pak je sneller de fiets enz. Succes en sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zou zeggen, ga naast mij staan, dan valt het altijd mee :) Liefs MiM

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dankjewel voor jullie reacties, ik ga nog niet naar Weight Watchers enzo, ook geen geld voor, niet dat ik een idee heb wat het kost, maar ga eerst proberen op te letten met eten en weiniger snoepen. Bewegen is me verder niet meer gelukt, wilde gisteren wel heel graag gaan, maar met die bommetjes enzo had ik er geen zin in. Verder wat luie dagen gehad, alleen gisteren buiten het boekje gegaan met eigen gebakken oliebollen, verder gaat het goed. Morgen hoop ik wel lekker te gaan wandelen. Warme groetjes en knuffels van Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ja bewegen is natuurlijk heel belangrijk als je wat af wilt vallen maar de moeder van mijn broer is maar liefst 9 kilo afgevallen (in minder dan een jaar tijd dus het is wel echt mogelijk) door de koolhydraatjes te laten staan. Ze eet heus wel eens brood of pasta maar haar voedsel bestaat nu voornamelijk uit groente en wat vlees. Wij hebben er afgelopen kerst gegeten en zelfs zonder koolhydraten is er nog echt lekker mee te koken hoor! Als je wilt kan ik haar wel vragen waar zij haar wijsheid vandaan heeft gehaald :) Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Sorry geen tips,wel veel succes van mij!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...