zaterdag 28 april 2012

Dag 135 - Gevleugeld Hart Ketting / Winged Heart Necklace

Gevleugeld Hart Ketting (Amethist-Tijgeroog-Rozenkwarts-Groene Fluoriet) 
Winged Heart Necklace (Amethyst-Tigereye-Rose Quartz-Green Fluorite)
Zo ik ben net klaar met het maken van een sieraden set.
Ik heb afgelopen zaterdag op de Elf Fantasy Fair een ketting gekocht met een gevleugeld hart met een sleutel eraan.

Mijn oog viel meteen op het gevleugeld hart maar de de ketting (gewoon een schakelketting) die eraan zat is niet mijn stijl.
Dus ik had al meteen besloten dat ik daar een edelstenenketting van zou maken.

Gisteren trok ik twee maal de orakelkaart 'Hartchakra' van Doreen Virtue ( zie mijn blogpost van gisteren op mijn ander blog an angel each day, het was voornamelijk ook een boodschap van mijn onlangs overleden ex-vriend ) en besloot om in ieder geval Rozenkwarts - Amethist en Tijgeroog te gebruiken en nog een groene edelsteen voor mijn hartchakra, maar welke dat moest worden wist ik nog niet.

Maar toen ik vandaag dan mijn edelstenen strengen pakte en ik in mijn 'groene doos' keek viel mijn oog meteen op deze prachtige groene fluoriet. Een steen waar de laatste tijd wel vaker mijn oog op valt. Dus die kan ik dan goed gebruiken, energetisch en emotioneel.
Groene en roze stenen brengen je hartchakra in evenwicht.

Ik ben eerst aan de ketting begonnen, maar heb er meteen maar achteraan een armband en oorbellen bij gemaakt.
Ik heb wel armbanden/oorbellen van Rozenkwarts, Amethist en Tijgeroog, maar natuurlijk niet in deze combinatie.
Deze drie stenen zijn trouwens van kinds af aan al mijn grote favoriet :).

Het is ook mijn eerste keer dat ik zo'n combinatie maak van vier verschillende edelstenen, maar ik moet zeggen 'Ik ben weer trots op mezelf', ik vind hem prachtig geworden.

Ik heb wel al eerder een combinatie gemaakt met twee of drie verschillende edelstenen.
Vooral de laatste is een alombekende en staat bekend als de Gouden Driehoek ; Amethist - Bergkristal - Rozenkwarts, een hele krachtige combinatie.
Ook heel goed in je huis, voor spirituele bescherming - kracht - liefde. Het brengt een goede energie in je huis.

Nu dus deze combinatie, speciaal voor mijn hartchakra maar zeer zeker ook voor mijn zonnevlechtchakra (tijgeroog) en mijn derde oog en kruinchakra (amethist).Warme creatieve groetjes van Susan

ps
Dé link die ik altijd gebruik om te weten te komen wat de werking is van bepaalde edelstenen is deze HIER (de namen van de edelstenen staan aan de rechterkant).

Je mag me natuurlijk ook altijd mailen 365dagencreatief(apestaartje)gmail.com als je meer wilt weten over edelstenen of wellicht dat je op zoek bent naar een sieraad van edelstenen die jou aantrekken of in jouw favoriete kleur.

Weet je van een bepaalde edelsteen de naam niet, mail me dan een foto en dan kijk ik of ik hem herken.

5 opmerkingen:

 1. mooi dat je er zo toch je eigen ding van maakt en zo op de hoogte bent van alle edelstenen! Als ik ooit nog eens tijd heb wil ik me daar ook in verdiepen. Ik heb hier wel een aantal edelstenen thuis maar die heb ik eerlijk gezegd gewoon omdat ik ze mooi vind....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hier is dat net zo hoor, meestal zijn het toch die edelstenen die je nodig hebt die je aantrekken ;). En och ik weet van genoeg edelstenen niet waar ze allemaal voor dienen. Maar als je een beetje op de hoogte bent van de chakra kleuren dan weet je toch wel waar een bepaalde steen goed voor is.

   Vooral sinds ik creaties maak van edelstenen en die glasheldere giethars weet ik veel meer namen van edelstenen en nu natuurlijk ook met het maken van mijn eigen edelstenen sieraden.

   Als de tijd rijp is komt het steeds meer op je pad, geniet ondertussen lekker van je stenen :).

   Verwijderen
 2. Wauw, ze is prachtig geworden! Inderdaad een fantastische hanger, daar was ik waarschijnlijk ook niet langs heen gelopen. En een mooie combinatie stenen. Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey die MiM, ja ik ben er ook heel blij mee, met de hanger en met de edelstenen combinatie. Heb hem vandaag ook weer aan, samen met mijn trouwring (een ring met 7 chakra edelstenen), mijn rozenkwarts ring, mijn tijgeroog ring en mijn amethist ring :D.

   Ze had trouwens heel veel moois staan in dat standje...mmm waar is het visitekaartje ??
   Als ik het vind, deel ik de link nog eens hier.
   Knuff!

   Verwijderen
 3. Hey die lieve Sil, ik was al weer eens twee dingen tegelijk aan het doen...een google translate post maken...effe de code opslaan in een mailtje naar mezelf...en ondertussen jouw reactie zien en op zoek gaan naar de werking van die edelstenen ;)

  Hematiet is trouwens een steen voor je wortelchakra, je basis.
  Ik kopieer even de info van de site waar ik het altijd op zoek, als ik het niet in mijn boeken opzoek ;) (ik zet de link zo in het blog bericht):

  Hematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede, aambeien en neusbloedingen. Het werkt eveneens bij kramp in de benen en bij slapeloosheid.

  Maansteen hoort bij je 2de chakra, ik was al even aan het twijfelen of hij nu bij je 2de of 3de chakra hoorde, Het is een echte vrouwelijkse steen. Maansteen is beetje oranje/zandkleurig, maar je hebt ook regenboogmaansteen...vind die laatste toch meer bij de bovenste chakra's horen ;)

  Dit is de beschrijving van op de site (wie weet herken je er iets van):
  Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn. Fysiek werkt maansteen ontgiftend en activeert de pijnappelklier en zorgt hij voor evenwicht in het hormonale stelsel. De steen heeft een positieve invloed op de spijsvertering en de voortplantingsorganen en vermindert vochtophoping.

  Wel toevallig dat je twee stenen uit de eerste chakra's hebt die je mooi vind. Die staan voor aarding (dus niet zweven ;)) en je basisbehoeften, veiligheid, passie maar ook creativiteit en wijsheid. Je mag me altijd even mailen als je meer wilt weten (365dagencreatief@gmail.com) Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...