zondag 10 februari 2013

Omhaakte Kaarten en zin in Leuke Post?

Ik kreeg pas van Ellen van Ietsiepietsiekitschie twee omhaakte kaarten als swap met de hertjes stempel.

Nu zou ik dolgraag zelf kaarten willen omhaken, wil het dat ik absoluut niet haken kan en nog geen mega geduldige haakster in de buurt heb gevonden (er is nog niemand op mijn pad gekomen) die me het kan leren.
Ik heb al eens een Youtube filmpje gekeken en het zo proberen te leren, maar ben alweer snel afgehaakt ;).
Ik heb echt life les nodig, iemand die me laat zien hoe het moet en die dus geduldig is. Wie weet komt zoiemand wel eens op mijn pad, maar tot dan heb ik een andere oplossing.

Ik kan namelijk wel vingerhaken, whahaha piece of cake, maar ja handwerken is dan ook verder niet aan mij besteed. Ik ben er niet mee opgegroeid, mijn oma kende het wel, maar die is allang dood. Mijn moeder heeft echt een aversie tegen handwerken en naaien, die is van de schilderafdeling en vroeger van de beeldhouw afdeling.

Maar ik dwaal weer af ;). Ik ben een kaart gaan 'omhaken' met een sliert vingerhaaksel vast genaaid aan de kaart, nadat ik eerst een feston steek heb gebruikt (dat heb ik eerst op internet moeten uitzoeken hoe dat moest ;)).
Ze zijn natuurlijk niet zo mooi als de omhaakte kaarten van Ellen, maar ik vind het toch wel wat hebben.
De kaarten heb ik 'gepikt' bij de Gamma, het zijn kleurkaarten :).
Ik vond de pakkende teksten leuk erop. En goed om zoiets uit te proberen en ook leuk om nog te pimpen.


Maar mijn andere vraag was of jullie zin hebben in Leuke Post?
Nee, niet meteen van mij...maar wie weet...

Ik kreeg een mailtje van Micki, ze heeft een blog opgestart met de bedoeling om elkaar leuke post te sturen.
Een beetje als Postcrossing, maar dan alleen binnen Nederland.

Dit schreef ze;
'Het idee is dat je naar een willekeurig adres van iemand die zich ook heeft aangemeld wat opstuurt (een mooie kaart of een klein cadeautje, bijvoorbeeld iets wat je zelf hebt gemaakt).
Vervolgens komt jouw adres ook in de lijst en kun je zelf elk moment verrast worden met een mooie kaart of cadeautje.'

Ga maar eens kijken op haar blog ( http://dreammakeshare.blogspot.nl ). En lees daar hoe je kunt meedoen aan het postuitwisselings project. En vertel het door, hoe meer zielen hoe meer vreugd!


Warme creatieve groetjes van Susan23 opmerkingen:

 1. De omhaakte kaartjes à la Susan zijn ook heel leuk. En het is jammer dat ik niet bij je in de buurt woon, anders zou ik je best (met geduld) willen leren haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je kaarten geweldig hoor meis. Niks mis mee en juist leuk ...... weer is wat anders!!!!!

  Als ik eerlijk ben vind ik het omhaken best intensief hoor .... Is soms best moeilijk vast te houden hihihi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het er heel erg leuk uitzien, wat vrolijk!! Ben zelf ook niet zo'n handwerker (zou het super vinden om het wel te kunnen maar heb ook geen voorbeeldje hier om het me te leren..)
  haha.. wij hebben hier ook zo'n stapel Gamma'kaarten liggen!

  (ga zo even bij de Mickey op d'r blog kijken..)

  Hele fijne avond nog en mooie nieuwe week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat zou me gezellig lijken jouw haken te leren ,helaas beetje uit de buurt ,
  Maar ik vind je kaarten er prima uitzien dus waar die les voor ,trouwens jij giet weer prachtige dingen je kan niet overal goed in zijn lieve groet marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hahaha nou voor iemand die zegt niet te kunnen haken zien je kaarten er superleuk uit !

  morgen een tip op mn blog voor als je geen kaarten wil gebruiken..

  ik heb me aangemeld bij Micky of ik het allemaal snap is de vraag haha zij is 22 en gaat als een speer en ik moet dan allemaal nog nadenken enzo hihi

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk je kaarten, ik ben een slordige haakster haha zo hebben we allemaal iets ;)
  X Esther (Espiratie.blogspot)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb die kleurkaarten hier ook liggen haha vond ze ook grappig. Ze zijn leuk hoor met een Susan haaksel eromheen. Postproject doe ik ook aan mee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb die kleurkaarten hier ook liggen haha vond ze ook grappig. Ze zijn leuk hoor met een Susan haaksel eromheen. Postproject doe ik ook aan mee

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dat heb je goed opgelost zo, zonder die ingewikkelde haaktechnieken! Ze zien er hartstikke leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat wil ik nou ook nog eens leren, die gehaakte randjes rond een kaart! Ken ook niemand in de buurt die dat kan voordoen, helaas.... goed idee om te gaan vingerhaken! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat zou ik je graag haakles geven want dat zou betekenen dat ik het goed kan, maar helaas, dat is niet het geval. Ik ben ook nog maar beginner en zoek het een en ander op op youtube en in boekjes.
  Ik heb me opgegeven voor die leuke site, post ontvangen is altijd leuk.

  groetjes saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer Susan dat je zo ver weg woont ik had het je graag geleerd maar je kaartjes zien er superleuk uit, toppie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk dat je volger bent geworden! En ja, je kan de letters zelf maken, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan ;) Dat zie ik hier ook; je kaartjes zien er best gehaakt uit hoor! Ik ga je terug volgen! En ik ben ook niet altijd even stipt met reageren hoor, volg ook zoveel blogs dat je binnen no time een achterstand hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een leuk oplossing als je niet kan haken ,bij youtube zijn filmpjes waar zelaten zien hoe je moet haken,typ op internet leren haken bv online cursus haken www.echtstudio.nl.
  Veel succes gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik vind dat je kaartjes er goed uitzien. Dank je wel voor de leuke tip.Ik ga me aanmelden altijd leuk om leuke post te krijgen maar ook om te versturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Omhaakte kaartjes zijn zo enorm leuk! Vind die van jou trouwens ook mooi hoor! Ik kan het ook niet op de 'normale' manier haha. Och, ooit leer ik het wel. :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Slimme oplossing, hoor! Ik kan ook niet fantastisch goed haken, alleen 'rechte steken'; een figuurtje of 3d ding gaat me ook niet lukken... Nog niet in elk geval ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nou, ik kan wel haken, maar heb geen idee hoe ik een kaart zou moeten omhaken, dus ik vind het knap dat je dat zo even bedenkt en gewoon doet! :) Ik ga ook even bij de postblog kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een gefriemel maar het resultaat is schattig!!!!Groet enne... haken is echt te leren,gewoon doen wat ze op de filmpjes laten zien en horen! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben nog aan't leren om meer te kunnen haken dan lapjes en rondjes en zou dus ook niet weten hoe dat moet met een kaart, maar ik vind het wel erg mooi! Die van jou ook! Erg leuk gelukt, op die manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ze zijn mooi geworden je kaarten. Omhaken doe ik zelf nog mar enkele weken maar het is verslavend weet ik nu al. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...