maandag 11 november 2013

Quality time en kitsch tafellaken

Vandaag ben ik met mijn dochter de stad in geweest, naar het arbeidsbureau...uhm werkplein heet dat tegenwoordig als ik het goed heb ;) en naar enkele uitzendbureaus.
Ik had haar dit voorgesteld omdat ze effe niet weet hoe verder te gaan na haar opleiding die ze dit schooljaar afrond. 
Zo kon ze erachter komen wat de mogelijkheden zijn met haar diploma (Jeugdzorg)...


Natuurlijk gingen we daarna ook nog even de stad in, ik wilde even kijken of ze houten engeltjes hadden bij de Kruidvat, je ziet overal al kerstartikelen liggen dus ik wilde er op tijd bij zijn. 
Vorig jaar beplakte ik zo'n zelfde engeltje met postzegels en gaf dit aan mijn vader kado. http://365dagencreatief.blogspot.nl/2013/01/creatief-met-postzegels-voor-mijn-vader.html
Hij vroeg er later nog eens naar, maar de kerst uitverkoop was toen al lang voorbij. Nu kan ik hem weer eens blij maken met een postzegel engeltje ;). 

De Prijsmepper ligt er tegenwoordig boven en er stond een bord met de aanbieding; kerstkaarten 2 doosjes voor €1, daar wilde ik natuurlijk ook een blik op werpen. 
Ik kocht er ook dit geweldige kitschige tafellaken, nou ja twee want er was 50% korting op de kerstartikelen. Voor 3 euro heb ik twee tafelkleden die afwasbaar zijn, wellicht leuk om eens iets anders van te maken. 


Ik kijk nog wel eens graag omhoog en bewonder gebouwen of zoals nu deze klok bij de bomen in de grote winkelstraat met een prachtige wolkenlucht erachter. En natuurlijk wilde ik dat mooie plaatje even vastleggen. 


Thuis aangekomen zag ik dit plaatje bij onze poort. 
Mijn dochter moest even later naar stage en bedankte me dat ik met haar mee was geweest. Fijn is dat als je zoiets kunt betekenen voor je dochter, haar met raad en daad kunt bij staan. 


Deze prachtige lucht wil ik ook nog even met jullie delen die ik later in de tuin zag. Er was nog een kleine lieve collectante samen met haar moeder aan de deur, ze droeg een regenboog sjaal en dito muts so cute. Ze waren aan het collecteren voor gehandicapte kinderen zodat ze op vakantie konden, ik geef niet snel geld voor een collecte, maar voor kinder doelen wil ik nog wel eens een uitzondering maken. 

Later viel me in dat dit een mooi geefmoment was, nog een gezellig praatje gemaakt met de moeder en natuurlijk heb ik die kleine dame complimenten gemaakt over haar prachtige sjaal en muts. Ze vertelde dat oma ze had gebreid, maar zelf ook kon breien :). Ik schat dat ze een jaar of zes/zeven was. 

Gisteren heb ik ook nog wat mooie geef en ontvang momenten gehad. We gingen 's middags op bezoek bij vrienden en ik griste nog snel een pak appeltaartdeeg van het aanrecht toen we vertrokken. Later op de middag was er zin in nog iets lekkers en besloot Pat de appeltaartdeeg koekjes te gaan maken in hun magnetron/oven...ze werden nog warm op gegeten (ik vind ze wat afgekoeld toch het lekkerste ;)) en enkelen hadden nog de tijd om af te koelen. 
Zo werd een geef moment ook meteen een ontvang moment, net zoals eigenlijk alle geef momenten ;). 
Ik ben wel vergeten nog wat te geven, ik vond eens mooie stof die perfect zou zijn voor Pat's stoelen...och ja volgende keer beter... http://365dagencreatief.blogspot.nl/2013/09/wel-140-kanten-kleedjes-rommelmarkt.html de stof is te zien op de tweede foto van die blogpost ;) rechts naast het hoedje. 


Nanabee http://nanabeegeniet.blogspot.com/  haar verrassingspost is inmiddels ook in België aangekomen, ze herkende al meteen mijn envelop hihihi. 
Ik vond tussen de postzegels een postzegel met een koffiekopje en moest meteen aan haar denken. Zo kwam ik tot het maken van een kaart met alleen paarse zegels en plakte ik die ene zegel er op. Een bijzondere koffie ansichtkaart (ze verzameld die namelijk ;)). 


Warme creatieve groetjes van Susan

10 opmerkingen:

 1. Leuk is de nieuwe Prijsmepper he? Ik ben groot fan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie giften, mooie luchten en je tafelkleed is echt tof!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit van de prijsmepper gehoord,maar ben al heel blij met de Action voor al mij gefreubel en creativiteiten...ha,ha...heerlijk zo even met dochterlief samen op pad!xx

  grtzzz
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De prijsmepper is de uitverkoop winkel van de Kruidvat ;).
   Hebben ook een website waarop je kunt zien of er eentje in de buurt ligt.
   Maar soms moet je goed opletten, ik kocht er al eens eerder stempelkussentjes die afgeprijsd waren voor klein geld. Nu hadden ze die weer omhoog geprijsd en was er 25% korting op, destijds was het gewoon 50% op de verkoopprijs. Ook gisteren nog naar Dylon verf gekeken en daar was ook van de drie verschillende verpakkingen eentje die stukken duurder was. Vooral als er uitverkoop is bij de kruidvat zelf kun je het soms beter bij de kruidvat kopen ;). Knuff!

   Verwijderen
 4. Mooi blogje vol geef en ontvangmomenten , mooie foto 's en heerlijke dingen aangeschaft voor jezelf . Top ! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk om te lezen, je hebt weer veel mensen blij gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lekker bezig geweest Susan ! :-) en van dat kitscherige tafelkleed kan zoveel gemaakt worden, helemaal top xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk blogje weer moppie!!!!
  Is wat Haakjuffie zegt, vol van mooie geef- en ontvangmomenten x x x x x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. fijn zo samen met je dochter op pad! Fijne foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nogmaals dank! Hij heeft al een mooi plaatske op mijn verzamelbord gekregen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...