zondag 23 november 2014

Mijn eerste Handmade Market is een feit

Zo lieverds daar ben ik weer, gisteren heb ik voor het allereerst op een Handmade Market gestaan. 
Hij staat nog in de kinderschoenen, het was de allereerste keer dat deze Natural Home Handmade Market was in 't blauwe huis te Heerlen, en wat de plannen zijn voor de toekomst weet ik niet...
Maar ik vond het leuk om te doen en ik heb gezellige ontmoetingen gehad, over het algemeen met mijn collega standhouders, maar ook andere leuke mensen gesproken. 


Ik heb wel al eens eerder op markten gestaan, ik ben er zelfs mee opgegroeid. Ik stond vroeger al op de hoek van de straat spulletjes te verkopen die ik bij bewoners uit de buurt had opgehaald ;). 
Ik heb als tiener jarenlang op zaterdag op de Antiek en Vlooienmarkt in de Stationsstraat te Wijck, Maastricht gestaan. Iedere week stond ik er samen met vriendinnen spulletjes te verkopen, zo verdiende ik mijn zakgeld en had ik een gezellige dag. 


Maar voor mij de allereerste keer om met edelstenen sieraden en met mijn edelstenen creaties op een handmade market te staan. 
De edelstenen creaties heb ik toch alweer een hele tijd geleden gemaakt, dus een mooie kans om die eens aan de man proberen te brengen. 
De edelstenen kettingen en engeltjes heb ik afgelopen week speciaal voor deze markt gemaakt, zie mijn vorige blogpost http://365dagencreatief.blogspot.nl/2014/11/creatief-voor-de-handmade-market-en.html.
En ik ging deze week aan de slag met het maken van mandjes van kanten kleedjes, sommigen op de foto maakte ik al een eerder. Ik gebruikte ze om mijn creaties in/op te tentoon stellen, maar had er ook prijsjes aan hangen voor de verkoop. 


Veel verkocht heb ik niet (een ketting, een paar engeltjes en een schedel), andere standhouders ook niet, het was vrij rustig en de bezoekers die kwamen waren veelal familie, vrienden en bekenden van standhouders met af en toe een verdwaalde bezoeker. 
Ik deed al snel mijn eerste aankoop, een houten engeltje voor 1 euro om het geld aan het rollen te brengen ;). Later op de middag kocht ik bij mijn buurvrouw Geneviève die geweldig leuke etagières verkocht, een leuk 'vogelhuisje'. Geweldig die creativiteit van deze lieve dame. Ik was blij om haar als buuf te hebben. 


Oh ja zij kocht bij mij een klein schedeltje en ik gaf haar een engeltje kado. Ook mijn moeder die op bezoek kwam gaf ik een engeltje kado, ze kocht ook een engeltje bij me. En een oud collega van me kocht een schedel en die gaf ik een klein schedeltje kado. Zo heb ik toch mooie geefacties gedaan. 


Aan de overkant stond een stel enthousiaste meiden, die aan het armbreien waren. Ik heb zelfs nog een demonstratie gekregen en ook zelf een poging gedaan om te leren armbreien, lijkt me net wat makkelijker als gewoon breien ;).  
Jammergenoeg wonen beide dames in Eindhoven want anders kon ik nog eens even raad vragen want wil het toch nog wel eens zelf thuis proberen. 


Ik ben er vandaag ook even heen gegaan om te kijken of het drukker was op de zondag.
Eerst lekker uitgeslapen en samen met manlief in bed naar afleveringen van Elementary op Netflix gekeken. Manlief ging vanmiddag een vriend helpen en dat was voor mij een mooie kans op even een kijkje te gaan nemen. 


Ik had het idee dat er wat meer bezoekers waren en er wat meer transacties waren.
Ik kocht vandaag ook weer wat, een vilten engeltje bij een dame die er gisteren niet was. Ze had spullen bij zich die ze verkocht voor een stichting in Afrika, ze ondersteunt daar verschillende projecten om mensen met micro kredieten te ondersteunen. Ik gaf haar €2,50 ipv €2...een klein extraatje als gift van vandaag. 


Verder had ik mooie gesprekken met andere standhouders, leuk om wat meer creatievelingen uit de omgeving te leren kennen. 
De collage hierboven maakte ik gisteren om wat meer reclame te maken voor de markt via Facebook. 

Dankbaar voor alle ontmoetingen en het bezoek van een collega, mijn werkbegeleidster, mijn dochter met haar vriend en last but not least mijn moeder. En manlief kwam het laatste uurtje ook erbij zitten ;) en die heeft natuurlijk mee geholpen met sjouwen en me gebracht en gehaald. 
Wie weet op welk marktje ik een volgende keer sta, want ik vond het heel leuk om te doen.


Warme creatieve groetjes van Susan

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk meid dat je dat gedaan hebt, al was het maar voor de gezelligheid en de sfeer met al die fijne mensen om je heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk Susan en ben benieuwd naar je volgende locatie want die komt er wel zo te lezen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke ervaring ben je rijker én leuke contacten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb aan je gedacht gisteren, leuk dat je er over blogt. Jammer dat er niet meer mensen waren, vind zoiets zelf de perfecte gelegenheid om originele kadootjes te scoren!
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn te lezen dat je het een leuke ervaring vond en leuke contacten hebt gelegd. Ik duim dat er volgende keer meer bezoekers de weg vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof!!! Dat gaat nog wat worden in de toekomst!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt als een heerlijke dag, ook al verkochten jullie niet zo veel.
  Op naar een volgende markt.
  Knuffel, Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O ja heerlijk dat soort marktjes klinkt gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk dat je een fijne dag hebt gehad. Dan misschien niet zoveel verkocht maar wel leuke mensen ontmoet en da's misschien nog wel veel leuker zelfs!
  (ik las telkens bij het woordje 'armbreien', aambeien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kleine markjes moeten vaak wat meer naamsbekendheid krijgen voordat het goed gaat lopen. Maar vaak zijn ze in het begin wel het leukst en gezellig. En zo klinkt je verhaal ook.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk zo'n dagje op een markt staan! Jammer dat er nog niet zoveel bezoekers waren, maar het moet natuurlijk eerst nog wat bekendheid krijgen he! Volgend jaar weer? veel liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...