maandag 17 februari 2014

Heb je al gehoord van die tante in Marokko?


Die niet in Marokko woont, maar in Australië ;) hihihi. 
Ik zag vanmorgen opeens een berichtje op Angeline haar blog over een tante die helemaal happy is met alle kaartjes/post die ze uit Nederland ontvangen heeft. http://mijneigenplekkie.blogspot.nl/2014/02/update-je-kaartjes-naar-australie.html
Daar krijg je het toch warm van binnen van als je ziet hoe een tante in Australië een glimlach van oor tot oor heeft van zo'n enthousiaste (re)actie in blogland. 

Wat is het toch mooi om in blogland te mogen verkeren, omringd te zijn door zulke lieve mensen. Lieve acties die op touw worden gezet, lieve mensen die elkaar een warm hart toedragen. Ja het leven is mooi en soms ook zo simpel, iemand blij mogen maken met een simpel kaartje dat de halve wereld over reist. http://mijneigenplekkie.blogspot.nl/2014/01/doe-jij-ook-meewat-zou-ze-opkijken.html


Maar vergeet ook niet je eigen tante of oom die hier in Nederland woont. Een simpel kaartje kan zo'n groot plezier doen. Ik keek vorig jaar mijn doos met bewaarde ansichtkaarten eens door en zag dat vroeger via een ansichtkaart verteld werd dat ze deze week op bezoek kwamen. Ja er was eens een tijd dat er geen internet was, maar ook dat een telefoon niet gebruikelijk was ;). 


Ik belde vandaag mijn broer, maar die was niet thuis. Dacht alleh dan bel ik toch maar mijn vader (we bellen vaker op maandag om een uur of elf ;)) en toen bleek mijn broer daar even op bezoek te zijn. Dus twee vliegen in een klap!
Het telefoontje was maar kort voor ons doen, dus belde ik daarna naar mijn oom die me zaterdag gebeld had en een berichtje ingesproken had om zich te bedanken voor de mooie kaart die ik hem stuurde met een foto van hem en zijn broer...mijn vader, rechts op de foto...die ik gemaakt heb op mijn vaders verjaardag dit jaar...in het zonnetje op het terras op de markt in Maastricht. 
En dat telefoontje was maar heel kort en ik bedacht me dat ik dan net zo goed mijn tante ook nog even kon bellen als ik dan toch al de halve familie aan de telefoon had gehad hihihi. 

Nou mijn tante was helemaal happy dat ik belde en we hebben bijna een uur aan de telefoon gehangen. Ze had toevallig een half uur ervoor nog aan me gedacht zei ze. Ze had mijn engeltje in haar handen gehad bij het samen poetsen met de hulp ;). Kijk soms zijn het de kleine dingen die het hem doen zo'n telefoontje of zo'n kaartje kan mensen heel blij maken en het is maar een kleine moeite. 


Ik heb al bellend wat postzegels uitgezocht en ga daar een leuke kaart van maken voor de tante van Angeline. Met wat oude postzegels en wat postzegels die echt Nederlands zijn. Nu nog een keuze maken uit al die mooie en oude postzegels...maar dat gaat vast lukken en wie weet stuur ik dan nog wel wat andere kaartjes de deur uit. 


Ik vond net een leuke kaart met een oud schip uit Rotterdam en was me aan het bedenken hoe destijds de emigranten gereisd zouden hebben. Ik google eens even en kwam op een interessant artikel http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/6798/de-nederlandse-emigratie-naar-australie.html wat ook best wel heftig is...het was er in ieder geval geen rozengeur en maneschijn. 


Mijn moeder heeft me eens verteld dat hun gezin na de oorlog ook er sterk over gedacht heeft om te emigreren naar Australië en ik kan nu toch wel zeggen dat ik heel blij ben dat ze dat niet hebben gedaan. Ik geloof dat er wel tantes en ooms van mijn moeders kant zijn geëmigreerd. 

En dit is dan de kaart geworden
Ik denk dat ze hier wel happy mee gaat zijn. Wat koningshuis postzegels gecombineerd met andere Nederlandse postzegels. 

Gemaakt op een oude ansichtkaart van Gent...vond dat wel grappig, want had gezien bij Angeline dat er ook kaartjes uit België verstuurd werden. 
Morgen gaat ie op de post naar Australië...
Toeval wil dat ik nog een wereld postzegel heb van Postcrossing.Warme creatieve groetjes van Susan

7 opmerkingen:

 1. Gaaf gedaan en mooi verteld, love it!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die postzegel kaarten blijven leuk hè, ik kwam er zelfs tegen die gedrukt zijn en zo verkocht worden. Ja ik merk toch wel dat een telefoontje of een simpel kaartje zoveel kunnen betekenen, vooral voor eenzame oudere mensen, maar natuurlijk ook jonge mensen...een steuntje in de rug...iemand die aan je denkt. I love blogland waardoor ik toch meer post ben gaan versturen, de laatste tijd wat weiniger maar wie weet ga ik er nu iedere week in ieder geval weer eens tijd voor maken om iemand te verblijden met een kaartje.
   Ik heb er in ieder geval weer een postzegel spaarder bij, die lieve Angeline gaat ze ook voor me bewaren :D. Dikke knuff!

   Verwijderen
 2. Ohhh lieve Susan wat heb je er een heerlijk blogbericht van gemaakt van o.a die tante in Marokko....eh bedoel Australië!Je kaart is echt mega leuk geworden,wat zal ze die leuk vinden geloof dat maar!Ik vind dat je goed kan zien wie jou vader is op de foto,hij heeft echt dezelfde kijk.Wat heb je met je gouden engelenhartje toch weer lieve daden verricht vandaag!Xx

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja denk ook wel dat ze die postzegel kaart leuk gaat vinden. Oude postzegels die ze vast gaat herkennen en er zit maar een hele recente op, die van de drie princesjes :). Voor de oude generatie is en blijft het koningshuis toch heel belangrijk. Vooral na het artikel en gedicht gelezen te hebben besef ik pas hoeveel Nederlanders er geëmigreerd zijn na de oorlog en dat het bij aankomst echt allemaal geen rozengeur en maneschijn was. Maar knap dat je tante zich er toch allemaal doorheen geslagen heeft en positief is gebleven.
   Ja hihihi ik had op zijn verjaardag 4 foto's gemaakt (en mijn broer een heel aantal meer), maar hij zag ze dus op Nicky's verjaardag op mijn tablet en vond die het leukste (ik vond ze zelf allemaal niet echt goed gelukt) en bedacht me om dan ook maar meteen mijn oom een kaart te sturen met de foto van hun tweetjes. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 3. Fijn, zo'n ochtend vol telefoontjes met familie. Koesteren x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je er weer een leuk en gezellig berichtje van gemaakt. Jij moet hebben genoten van je dag, dat kan niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...