woensdag 3 september 2014

Ik kon het niet laten

Goedemorgen lieverds ja hoor ik kon het weer niet laten. We hadden afgelopen zondag een rommelmarkt in onze wijk en dan moet ik gewoon gaan snuffelen. 


Manlief ging deze keer niet mee, dus heerlijk even in mijn eentje langs de kramen kunnen gaan op mijn eigen tempo. Wel met een beetje vaart want ik had gezien dat het over een uurtje zou gaan regenen. 


Bij de eerste kraam was het al raak en even verder alweer, ik scoorde retro beddegoed, een retro tafellaken en die retro ruitjesstof. 


Ook scoorde ik wat modern beddegoed (ledikant dekbedjes) en twee moderne gordijnen (die met de gekleurde bloemen) voor een prikje. Onderaan op de foto ligt retro beddegoed :). 

En op de allereerste foto zie je natuurlijk een kussen to be...de vrouw die hem verkocht zei al dat haar oma zich in haar graf zou omdraaien, maar ik verzekerde haar dat oma's harde werk met liefde in een vrolijk kussen verwerkt zou worden. 


Ook scoorde ik twee leuke jurkjes, die vrolijke zomerse helemaal rechts en de zwart witte helemaal links. Allebei voor een prikje, net zoals het Schotse rokje. 

De zwarte jurk met lange mouwen scoorde ik bij een bezoekje aan vrienden, ze had hem op marktplaats staan, is een M maar ik had zoiets als ik die maten zie zou ik daar best wel eens in kunnen passen met mijn riante voorgevel :p. Nou ja zo letterlijk heb ik dat niet gezegd maar dat is wel mijn maatstaf om te kijken of een jurk me zou kunnen passen ;). 

De zwarte met korte mouwtjes (en geborduurde roosjes print) is de King Louie jurk die ik op marktplaats scoorde vlak voor de vakantie :). 


En ik wil toch nog even afsluiten met wat anders als rommelmarktvondsten.

Dit is een jeans jasje dat in de maak is, onze werkbegeleidster Marleen is zich aan het amuseren met het creëeren van wel een heel stoer jeans jasje gemaakt van heel veel verschillende stukken jeans. Ze leeft zich helemaal uit, we hebben namelijk een industriële naaimachine gekregen op de afdeling en die moet even goed uitgetest worden!
Ze heeft zakken en zelfs een gulp op de mouw verwerkt tot broeksbanden op voorpanden en achterpand. 
Ik vind het echt een geweldig leuk jasje, een echte eyecatcher, er komt nog een stoere rits in en natuurlijk ook nog een voering. Maar zekers weten dat ze hier de show mee gaat stelen!

Lieverds ik ben gisteren dankbare dinsdag helemaal vergeten, maar ben gisteren zekers dankbaar geweest. Dankbaar dat ik op zo'n geweldig inspirerende afdeling mag werken, die gisteren ook nog eens een jaar bestond! Dat er nog vele inspirende en leuke jaren volgen mogen!


Warme creatieve groetjes van Susan

8 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke vondsten en ik herken jouw maatstaven wel. Ik moet ook altijd weer hopen dat mijn boezem ergens in past ;-)) En dat jeans jasje vind ik echt helemaal te supergaaf, echt wauw!! Gaan jullie die in productie nemen of is het eenmalig want ik vind hem echt toppie!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja supergaaf is dat jasje hè? Nou in produktie nemen zit er niet in, maar wie weet dat zoiets ter zijner tijd wel op bestelling gemaakt gaat worden, maar ik neem aan dat daar dan een heftig prijskaartje aan komt te hangen.
      Weet je wat ik zo leuk vind aan mijn jurken aankopen van de laatste tijd, dat ik dus echt nu een XS, M, L en ook XL maatjes in mijn kast heb hangen. En dat terwijl ik dus echt wel flink uit de kluiten gewassen ben (uhm niet in lengte ;)). Daarom adviseer ik mensen ook altijd te kijken naar of het hun past ipv iets meteen afwijzen omdat de maat niet klopt.
      Wat boeit die maat nu, als het maar goed en lekker zit?!
      Dikke knuffels!

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooo wat een heerlijke vondsten weer en dat jasje..... SUPER. Als die op bestelling gemaakt kan worden hoor ik het graag :-D ik vind hem echt tof. Lekker stoer helemaal mijn ding ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oooooh heerlijke vondsten en dat jasje super leuk op zo'n gekleurde vondsten-jurk! X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  5. lekkere stofjes ! Jasje is leuk hoor, en je vrolijke jurkje ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ee meis, ivm de vakantie, een trage pc en uiteindelijk helemaal geen internet meer ben ik nu blogs aan het bij lezen. Vandaag heeft een vriend van onze zoon alles weer in orde gemaakt en ik hoop nog lang te genieten van een snelle p.c. , dat kussen is natuurlijk helemaal geweldig. de jurken ook trouwens ! wens je een heel fijn weekeinde, lieve groet, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...