zaterdag 27 september 2014

Het is alweer negen jaar geleden - Dress Red Day vandaag

Ik werd vanmorgen door een berichtje op facebook van Jenneke van Maurik weer teruggeworpen in de tijd. 
Het is vandaag alweer negen jaar geleden dat ik een beroerte/young stroke heb gehad. 


Jenneke is jammergenoeg niet meer op blogspot wat ik heel jammer vind, maar ook dat is kiezen voor jezelf. 
Ik hoop dat die lieve Jenneke weer snel opknapt, maar terwijl ik dit typ weet ik dat het denkelijk niet zo zal zijn. Last van afasie hebben zal iets zijn waar je niet zo snel vanaf komt. Het zit er dik in dat ze een tia heeft gehad of iets in die aard. Lieve Jenneke als je toch nog mee leest nogmaals een hele dikke knuffel ennuh luister naar dat lichaam van je!!


Ik weet zelf verdomd goed hoe het voelt dat je lichaam je in de steek laat en wil dat nooit meer mee maken daarom probeer ik goed, heel goed, naar mijn lichaam te luisteren. 
Ik vertelde er in deze blogpost over, alweer twee jaar geleden. 
Ik las daarin ook dat het alweer twee jaar geleden is dat Linda een beroerte kreeg. Lieverd een dikke knuffel voor jou!


Zoals van de week heb ik gewoon helemaal niks gedaan, nou ja ben wel een paar uurtjes deze week gaan werken hoor. 
Maar er ligt al een aantal dagen wat klaar om in elkaar te knutselen voor Jolanda die de give away won en ook die lieve Nana moet ik nog steeds wat sturen voor haar lieve post. 
Maar ik weet ook dat beide dames het me niet kwalijk zullen nemen dat het allemaal langer duurt. 


Nu lig ik ook nog lekker in bed nadat ik wakker schrok uit een vervelende droom om half acht. Manlief moest toevallig toen ook net opstaan om een cursus op zijn werk te gaan volgen. Er staat een enorme berg was op me te wachten, mijn waslijn op zolder was stuk maar hebben we gisteren vervangen voor een nieuwe. Maar och who cares, ik neem de tijd!


En dat is iets dat ik jullie toch ook echt op jullie hart wil drukken lieverds. 
Zorg goed voor jezelf! Neem je rust!
Wees niet altijd maar voor anderen bezig, ren niet achter jezelf aan. 
Jij weet zelf wat het beste voor je is, luister naar je lichaam als het om rust roept!!


Vandaag is het toevallig Dress red day, om aandacht te schenken aan vrouwen met hart en vaat ziektes. 
Ik draag graag rood, maar geloof niet dat ik echt iets roods heb voor in de herfst tijd, oh ja een rood vestje...een rode jurk was natuurlijk fantastisch geweest ;). 
Oh ik zie net op een foto dat ik die wel heb...maar die staat me niet zo goed (heb er op de foto mijn korset over aan, en daaroverheen nog een union jack tshirt ;)). 


Maar iedere dag is het belangrijk om er bij stil te staan, maar eigenlijk nog meer om bij jezelf stil te staan...
Dus lieverds doe het rustig aan, gun je die rust, wees lief voor je lijf!


Voor mij is het negen jaar geleden en ik heb nog altijd last van de rest verschijnselen van mijn beroerte, dat zal ook nooit meer overgaan. 
Maar ik heb er wel een hele leuke baan op een sociale werkplaats aan overgehouden en mag nu in de baas zijn tijd creatief zijn en wordt betaald om naailes te krijgen ;). 
So always look on the bright side of life <3 and make the best out of it! 


Dikke knuffels van Susan

Nog even een fotoowtje uit de oude doos toen droeg ik al rood en al die spreuken heb ik van internet geplukt ;). 


Warme creatieve groetjes van Susan

18 opmerkingen:

 1. Speciaal vandaag een extra dikke knuffel voor jou. Doe het rustig aan en denk aan jezelf. Liefs Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks lieverd en ik ga proberen volgende week wat voor jou in elkaar te knutselen. Heb wel al wat klaarliggen maar moet nog even kijken hoe dat in elkaar past ;). Dikke knuffels!

   Verwijderen
 2. Dank voor je mooie verhaal Susan, ik neem je advies ter harte want het is precies waar ik nu ook mee bezig ben in mijn leven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan lieve Sonja, ja het is heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 3. Speciaal voor jou, Jenneke en alle andere mensen met gezondheidsproblemen staat de zon vandaag extra haar best te doen :-)
  Take care!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieverd als jullie ook maar allemaal mijn advies ter harte nemen, dan ben ik al heel blij :D. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 4. door lief moosje werd ik even op je link gewezen... ach lieverd 9 jaar alweer.... de tijd vliegt alleen die dingen wissen gaat helaas niet, wat bende toch ook unne schat he... mega knuf xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk om jou hier weer even te zien, daar gaat mijn hart van zingen. Oh lieverd ik hoop dat je weer snel goed kan spreken, gewoon lekker jezelf kan zijn. Heel veel dikke beterschap knuffels!

   Verwijderen
 5. Heel veel sterkte voor jou vandaag Susan, maar ook voor jenneke. Ik wist dat niet eens en schrok ervan!!! Sterkte! De foto van jou met die grote schoenen maakte me toch weer aan het lachen. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi ja een pracht foto is dat hè, ik in de legerkistjes van mijn vader. Ik heb wellicht toen al mijn voorliefde voor laarzen ontwikkeld :D.
   Oh ik heb verder nergens last van gehad hoor, emotioneel heb ik het wel een plekje kunnen geven. Vind het gewoon heel erg voor Jenneke en hoop dat ze weer helemaal opknapt.
   Destijds was dat bij mij het grote probleem dat ik wel goed kon praten bij de neuroloog maar mijn linkerbeen en arm deden het niet meer. Ik heb mijn beroerte aan de rechterkant van mijn hoofd gehad. Afasie hoort als ik het goed heb thuis aan de linkerkant van je hoofd. Ja zoiets leer je door de tijd heen... Dikke knuffels!

   Verwijderen
 6. Warme groet voor jou! Zowel de meneer van het hout als ik werken met mensen met hersenletsel en merken dagelijks hoe hard werken dat is en hoe levens veranderen.
  groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is waar Christel je leven veranderd flink. Ik heb lang nodig gehad om er emotioneel een plek voor te geven, dat je lichaam je hoofd je zomaar in de steek kan laten. Het is moeilijk om er ook weer vertrouwen in te krijgen en gewoon heel goed leren te luisteren naar je lichaam en de signalen dat het afgeeft en je rust te nemen. Met deze blogpost wil ik de 'gezonde' mensen erop wijzen dat het heel belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 7. Hele dikke knuffel met een rood hartje voor jou, jij mooi en lief mens! X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. o zo waar allemaal! Mensen lopen zichzelf zo snel voorbij en nemen een goed functionerend lichaam maar voor lief. Goed om daar bij stil te staan. Leuk de oude foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks lieverd, ja dat was mijn boodschap ook om mensen eraan te laten herinneren om niet altijd zo hard te rennen. Altijd maar tegen anderen Ja zeggen...goed voor jezelf zorgen is mega belangrijk!
   Dikke knuffels!

   Verwijderen
 9. Je hebt helemaal gelijk susan ,mooi bericht ,ja de boodschap is luister naar jezelf ,liefs marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja lieve Susan, dat heb ik helaas ook op de moeilijke manier moeten leren....
  Altijd door (moeten) rennen tot mijn lijf STOP riep. (zie mijn nieuwste blogje)
  Natuurlijk neem ik je niks kwalijk dat ik nog wacht op mijn "bedankje". Je bent niks verplicht, lieverd. Ik stuurde je die stof niet voor de beloning ;)

  En, wat een schattige foto van jou in het rood met zeven-mijl's-laarzen...

  Dikke knuffel, Nana

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...