zondag 29 september 2013

Wel 140 kanten kleedjes, rommelmarkt vondsten en pompoen dagen

Ja lieverds ik heb wel 140 kanten kleedjes in mijn kanten kleedjes jurk verwerkt!


Een week geleden vroeg ik jullie om te raden hoeveel het er zouden kunnen zijn en Lore Creatief http://lorecreatief.blogspot.com  komt er het kortste bij met 150 stuks! Lieve Lore van harte gefeliciteerd! 
Ik ga wat leuke spulletjes voor je bij elkaar zoeken en probeer het een beetje af te stemmen op waar jij van houdt. 


Vanmorgen togen we weer naar Duitsland, hier om de hoek ;) en waren we weer op een markt van Melan. Het is een markt met nieuw spul en gelukkig ook vaak met stands met tweede hands spulletjes. 
Maar de parkeer gelegenheid bij deze markten laten vaak te wensen over, andere parkeerplaatsen van bedrijven zijn vaak afgesloten...dus is het vaak ver lopen. 
Deze keer relatief vlakbij kunnen parkeren, maar onderweg zag ik dat je toch op die grote parkeerplaats heel kortbij kon komen. Ik doorgelopen en manlief de auto gehaald (was maar een klein stukje terug) en opeens zag ik in de verte kledingcontainers met allemaal kleding ervoor op de grond liggen. 
En tsja dan kan ik het niet laten om daar even tussen te snuffelen. Ik nam een stuk gordijn mee met het oog op stof voor Zand Amsterdam look a like rokjes te maken, ik zag een leuk hoedje en opeens na wat rommelen tussen de kleding zag ik ook kant liggen, een prachtig tafelkleedje!
Manlief kwam net aanrijden en zat al in de auto met zijn hoofd te schudden whahaha. 

Op de markt zelf kochten we een nieuw hoesje voor manlief z'n iPhone, ik zag deze kleurige leggings/panty's liggen maar had niet zoveel geld bij me en besloot wel later terug te komen als ik nog geld over had. 
Ik kocht alleen de zonnebril, leuk voor de Elf Fantasy Fair ;), dus aan het eind van de markt ben ik nog even terug gelopen naar de kraam van de leggings/panty's en zocht ik een knalroze en kobalt blauwe legging, voor maar € 2,50 per stuk :). Zo kan ik vrolijk gekleurd en lekker warm de winter door!

Daarna zijn we nog gezellig bij vrienden op bezoek gegaan, hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien. Daar aangekomen was ook de moeder van onze vriend daar en die vroeg of we (de dames) zin hadden om naar een soort Franse markt met veel pompoenen te gaan, oh ja hoor...dus togen we met z'n viertjes naar kwekerij Bastin in Aalbeek waar de Pompoendagen waren. 


Oh wat een leuke locatie, ik zag een geweldige tas gemaakt van schapenwol, jammergenoeg geen foto van gemaakt en aan de achterkant van de kraam (aan de zijkant) hing nog een mooiere...een donker bruine...ik vond hem wel vrij zwaar en wilde eens kijken hoe hij gemaakt was, bleek er persoonlijke spullen in te zitten...oops. 

Er was ook een kraam met wat brocante, maar ik heb me maar wijselijk in gehouden, kantjes kan ik op de rommelmarkt vaak veel en veel goedkoper vinden. Pompoenen heb ik ook niet gekocht omdat ik al genoeg in huis heb staan qua decoratie ennuh verder liggen over de hele beneden verdieping ideeën (oftewel allerlei stoffen die ik zou kunnen gaan gebruiken/recykleren) van mij verspreid ;). 

Ik liet aan Pat mijn aanwinsten en vondsten zien en die was al meteen helemaal verliefd op de gordijnstof die zag er al bekleding voor haar eettafel stoelen van.
En haar schoonmoeder zei al dat ze allerlei stofjes had en vroeg of ik er wat mee kon, reken maar van yesss :D. 
Binnenkort wordt ik verblijd met stofjes, super! Ennuh Pat heb ik al per sms op de hoogte gesteld dat ze de stof mag hebben, ik vind hem toch niet echt bij de jeansstof passen en zo kan zij haar stoelen opnieuw bekleden :). 
Ik kreeg ook nog van Kitty (zo heet schoonmoeders) een tube zalf kado die ik op de Pompoendagen wilde kopen. Ze kocht dezelfde (Lindesa zalf) en had me al verteld dat die zo fijn was. 

Oh ja vandaag was Dress Red day, ik was overwegend in het paars gekleed, maar met rood accenten in mijn Designual look a like jurk, rode schoudertas en rode bril was ik toch een beetje in stijl. Voor mij was het deze week alweer 8 jaar geleden dat ik mijn young stroke heb gehad, vergeten zal ik het nooit,  elke dag heb ik nog 'last' van de onzichtbare gevolgen.
Maar wil er verder absoluut niet zielig over doen hoor, het heeft mij geleerd om beter voor mezelf te zorgen. Jij bent de belangrijkste in je eigen leven, jij zult goed voor jezelf moeten zorgen wil je goed voor anderen kunnen zorgen!


Warme creatieve groetjes van Susan

Ps. De foto's in de foto collage zijn door Pat gemaakt, thanks Pat, mooie foto's heb je gemaakt!
Mijn iPhone is voor reparatie weg en ik heb nu een oude iPhone 3G geleend van een vriend van manlief, mennn wat valt dat tegen, mis mijn geweldige camera die op de 4S zit ;). 

13 opmerkingen:

  1. Ohhh Susan wat klinkt dat allemaal heerlijk en die jurk met kanten kleedjes heb je prachtig gemaakt!

    lieve groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een werk, je kanten kleedjes jurk. Maar wel gaaf resultaat. Rommelmarktjes in Duitsland, klinkt goed...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ooooh je bent bij Roger Bastin geweest, altijd een feest!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow! 140 kanten kleedjes vast gemaakt! Wat een werk, maar het resultaat is zo geweldig! Volgens mij heb je een heerlijk weekend gehad; doe je goed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik stond er ook van te kijken...het rok gedeelte heb ik over het algemeen met de naaimachine gedaan en het bustier gedeelte allemaal met de hand. De laatste kleedjes om het middel waar rok en bustier samen kwamen zijn ook allemaal met de hand vast genaaid ;).
      Och ja het heeft me effe van de straat gehouden :D hihihi.

      Verwijderen
  5. Gefeliciteerd aan Lore! Ik had net ietsje meer gedacht, fout dus, had er net onder moeten zitten ;)

    Leuk, je vondsten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hihihi ik had het gezien je had er net twee bovenop gedaan, tsja 2 eraf en jij was de winnaar geweest ;).

      Verwijderen
  6. Gefeliciteerd ! Leuk! 140! Dat zijn er een hoop zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 140 kleedjes verwerkt in je jurk, da's een heleboel!! Leuk Aalbeek, daar wil ik ook nog altijd eens heen. gezellig weekend zo te horen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh dan zat ik er flink naast... Het zijn er veel mer dan ik dacht...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou ik had zelf ook gedacht dat ik wel tegen de 100 zou aan zitten, zovéél had ik ook niet verwacht ;).

      Verwijderen
  9. Hey wat leuk! Mijn tellogica was dan toch juist ;-) (ja er zat logica achter dat getal, niet zo maar een gokje ;-p). Dank je lieverd, ik kijk weer uit naar het leuke pakje :-) Door de hele drukte hier, heb ik lang geen leuke post meer ontvangen (want bloggen en blogs lezen schoot er bij in), dus ik kijk er dubbel en dik naar uit!
    En wat een leuk verhaal weer! Heel herkenbaar: jij die in de kleding duikt en manlief die denkt 'daar gaat ze weer', haha dat herken ik ;-p
    Enneuh mooi gezegd, jezelf nooit verwaarlozen en altijd dichtbij jezelf blijven :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...