zaterdag 7 september 2013

Nog een weekje te gaan tot Elfia

Nog 1 weekje te gaan en dan is het zover dan is de Elf Fantasy Fair die nu Elfia heet zoals ik dat lees in het krantenartikel in een huis aan huis dagblad, het zondagsnieuws als ik het goed heb ;). 


http://elfia.com/events/arcen-2013/ dit is de link naar de website van Elfia die volgend weekend 14/15 september in de kasteeltuinen van Arcen gehouden wordt. 
Ik schreef er al eerder over, kijk maar onder label http://365dagencreatief.blogspot.nl/search/label/Elf%20Fantasy%20Fair


Zoals jullie weten ben ik me daar al weken, als het geen maanden is, op aan het verheugen. 
Vandaag is mijn rok dan ook klaar, ja het rok gedeelte van mijn outfit is klaar. Alle kanten kleedjes zijn erop genaaid en de rokgedeeltes zijn aan elkaar genaaid, nu nog een geheel maken samen met het bovenstuk, maar daar heb ik manlief voor nodig om me in de jurk vast te snoeren ;). 
Zoals jullie kunnen zien, zien jullie de rok van de andere kant :p hihihi, nog even geduld!


Maar kijk het kanten kleedje van Tutti haakt http://tuttihaaktenzo.blogspot.nl/ heb ik er ook nog in kunnen verwerken :). Het is het kleedje beneden in het midden. Op die plek zijn twee gedeeltes van de rok samen gevoegd. 

Verder ben ik vandaag bezig geweest met wat steampunk juwelen. Manlief heeft eindelijk tijd gevonden om alle onderdelen van de wekkers uit elkaar te halen en te freezen (als ik het goed heb)...geen foto van ;). 


Hij heeft ook het horloge van mijn overleden oma uit de horloge kast gehaald, zodat ik er een ring van kon maken. 
Van een ander horloge (van mezelf), vleugels en een 'lijstje' heb ik een hanger gemaakt om aan mijn ketting te hangen waar ik een tijdje geleden mee bezig was. Nu kan ik er ook een echte steampunk ketting van maken (met die horloge en wekker onderdelen). 

Verder heb ik afgelopen week weinig tijd gehad om creatief te zijn, naast diverse verplichtingen zijn wij iedere avond naar een goede vriendin van ons geweest die op sterven lag. Ze is donderdagavond overleden net nadat wij op bezoek zijn geweest. Als ik het goed heb is ze 67 geworden. Gelukkig hebben we haar in het weekend nog kunnen spreken, de rest van de week lag ze in diepe slaap, onder de medicijnen zodat ze geen pijn zou hebben. 

Maar okay lieverds nog een kleine week en dan wordt jullie geduld eindelijk beloond en krijgen jullie mijn outfit te zien. Nu is het komende week nog de puntjes op de i zetten voor mij en natuurlijk ook een en ander nog vermaken, maar dat komt goed!


Warme creatieve groetjes van Susan

18 opmerkingen:

 1. Het echte aftellen is begonnen! Spannend. Gecondoleerd met je vriendin. Fijn dat je veel tijd voor haar genomen hebt, deze laatste week. Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieverd. Ja ze heeft 6 weken in het ziekenhuis gelegen en sinds we het wisten zijn we regelmatig op bezoek geweest. Het is pas in de laatste week aldaar duidelijk geworden na tig onderzoeken (ze was enkele weken daarvoor tijdens haar vrijwilligerswerk over een doos gestruikeld en heeft daar een nekwervel bij beschadigd) dat ze niets meer voor haar konden doen en dat ze dus klaarblijkelijk kanker had en het al helemaal uitgezaaid was. Ze heeft nog geen week in het hospice gelegen. Maar ben blij dat we haar hebben kunnen bijstaan op haar laatste weg. Natuurlijk komt dat ook omdat ze toch een beetje als een moeder voor manlief was en hij haar al jaren kent.
   Mijn tante ligt ook na een val in een verzorgingshuis en die heb ik 1 keer kunnen gaan zien. Maar okay daar heb ik de laatste jaren ook wat weiniger contact mee sinds ik naar Heerlen ben verhuisd en ik vanwege vermoeidheidsproblemen (en financieel) niet zo snel op de trein stap richting Maastricht.
   Volgend jaar Haarzuilens ? ;) wordt dan in het weekend van Pasen (is misschien wel weer wat moeilijker met familie feesten) gehouden. Knuff!

   Verwijderen
 2. Oh wauw, ik ben zo benieuwd hoe het gaat worden, maar de sneak previews beloven veel goeds! Leuk dat mijn kantje een plaatsje gekregen heeft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik had gelukkig nog een paar plekjes over. Bij het aan elkaar naaien van de afzonderlijke delen van het rok gedeelte waren nog wat blanco plekken die opgevuld moesten worden. Ik had er bewust nog wat kleinere kanten kleedjes voor aan de kant gelegd ;) en die van jou paste er prima bij. Ik heb ook heel bewust witte kanten kleedjes afgewisseld met wat beige/crême kleurige kanten kleedjes. Thanks nog! Warme groetjes en knuffels!

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ja indeed nu komt het erop aan. Maar ik heb maar lekker weer bewezen dat ik die jurk heus wel op tijd afkrijg :p. Manlief had er niet veel vertrouwen in ;).
   Nu nog het jasje en de accesoires en natuurlijk de laatste loodjes van de jurk. Komt helemaal goed. Mmm parasol zal ik niet nodig hebben met dit regenweer, de weersvooruitzichten zijn niet denderend, heb gelukkig een bijpassende oude paraplu :). Knuff!

   Verwijderen
 4. Gecondoleerd met jullie vriendin meis.

  Succes met de laatste voorbereidingen voor Arcen .... wordt mooooooooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gecondoleerd met jullie vriendin meis.

  Succes met de laatste voorbereidingen voor Arcen .... wordt mooooooooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik las het stukje al in de krant.. spannend, gaat nu snel he? Hopelijk leidt het je aandacht wat af van deze verdrietige tijd. Sterkte met het verlies van jullie vriendin. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieverd, ja morgen begrafenis, zal wel heftig worden. Knuff!

   Verwijderen
 7. gecondoleerd en succes met de laatste voorbereidingen elfje!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi dankjewel lieverd. Tsja zo lichtvoetig als een elfje zal ik niet worden, mijn jurk weegt 3,3 kg heb ik gisteren gewogen pff. Knuff!

   Verwijderen
 8. Ik ben ontzettend benieuwd naar je gehele outfit! :) Je maakt er vast weer iets heel moois van. Ben zelf nog nooit op de Elf in Arcen geweest, maar heb gehoord dat het een prachtige locatie is. Wens je alvast een leuke dag toe! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik was me al af aan het vragen of ik je zou gaan zien. Dus ik hoef niet naar je uit te kijken deze keer ;). Ja kasteeltuinen Arcen is zeer zekers een top locatie, maar Haarzuilens vind ik gewoon een sprookje omdat je dat kasteel de hele tijd ook overal op de achtergrond hebt. Maar dat is dan ook een kasteel waar je U tegen zegt :). Knuff!

   Verwijderen
 9. Wat leuk en ook ik ben benieuwd naar je kleding,zal vast heel gaaf zijn,fijne week,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel lieverd, gisteren heb ik mijn outfit even gepast (mijn jurk is nog niet helemaal klaar), maar met de accesoires erbij wordt het al heel wat ;). Knuff!

   Verwijderen
 10. Ik ben ontzettend benieuwd hoe je eruit komt te zien! Heb dat ooit op tv gezien en er lopen prachtige creaties rond

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...