zondag 14 april 2013

Mijn recykleer rok afgewerkt en bezig met EFF jurk

Vanmorgen was ik al vroeg wakker en besloot ik om mijn recykleer rok af te werken. Ik maakte hem tijdens de recykleer veertiendaagse in september 2012, het was mijn enige recykleer project want mijn naaimachine wilde niet meer doen wat ik wilde.
Vervolgens bleef mijn naaimachine maanden staan, maar sinds eergisteren na een goede smeerbeurt door manlief loopt mijn naaimachine weer als een zonnetje (dat vertelde ik natuurlijk ook al in mijn blogpost ;)).
Maar okay terug naar vanmorgen, ik deed de rok vanmorgennog eens aan en besloot dat ik hem korter wilde. Een stuk of tien centimeter eraf geknipt, een mooi zwart lintje uitgezocht. Eerst nog op het afgeknipte stuk de zigzag steek uitgeprobeerd en daarna op mijn rok bevestigd.

Daarna heb ik hem meteen aangedaan en zijn we naar twee markten geweest in Duitsland (hier praktisch om de hoek), ze verkopen er nieuw spul, groente en fruit en er staan ook mensen met rommelmarkt spul. Ik kocht er weer een stapeltje kanten kleedjes, kleintjes deze keer, handig om te verwerken tussen de grote kleedjes in de Elf Fantasy Fair jurk to be.

En thuis gekomen ging ik aan de slag met mijn rode jurk, ik heb namelijk besloten om de plateauzolen laarzen niet te gaan dragen. En dan moet er echt een stuk van de lengte af. Mijn jurk bestaat uit 5 lagen, de binnenste drie lagen daar knipte ik gewoonweg een stuk van af. De een op buitenste laag heb ik onlangs helemaal met de hand omgezoomd en vandaag was de buitenste laag aan de beurt. Ik heb hem gewoon in wat plooien omhoog gehaald, nou ja gewoon...zo makkelijk vond ik het nog niet om te zorgen dat hij overal op de juiste lengte kwam.
Morgen nog even gaan uittesten met de jurk aan en mijn hoepelrok aan (die moet ook nog ingekort ;)).
Foto's; linkse was voor het korter maken met een prachtige lucht op de achtergrond (eindelijk was het zonnetje door gekomen) en de rechtse tijdens. Ik heb helemaal vergeten om er een foto van te maken toen hij af was. Zaterdag kunnen jullie het zien ;).

Wat leuk was dat ik toen ik klaar was twee tuinen verder de buurvrouw tegen haar jonge dochtertjes (7 en 5 denk ik) hoorde zeggen 'kijk daar een prinsessejurk'. Mijn jurk hing namelijk aan het afdak en van helemaal achterin hun tuin was die blijkbaar te zien. Ik hield hem een beetje naar voren. Een van de twee dochtertjes vroeg of ik naar een bal ging. En ikke 'ik ga volgende week naar een kasteel :D'.


Warme creatieve groetjes van Susan

17 opmerkingen:

 1. Je rokje vind ik errug leuk en je rode jurk.....prachtig!
  Knap werk
  x Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooie jurk. Als je die aan hebt voel je vast een prinses. Ik ben benieuwd naar foto's als je de jurk aan hebt. Lioeve groet Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enig je rok maar ook je kleedjes dat gaat leuk worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker vlot is je rokje geworden! En die jurk, gaaf zeg, alweer helemaal aangepast, wat een bezit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, dat is zeker een prinsessenjurk!
  En dat rokje is grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I love your rokje moppie!
  En ik ben verliefd op je prinsessenjurk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat grappig, die buren. fijn dat je geen plateau zolen gaat dragen, want ik weet dat het niet altijd goed afloopt bij jou... :p liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi vandaar...na die val toen ik ze net ontvangen had heb ik ze niet meer gedragen. Ik wilde wel al een paar maanden voor de EFF gaan oefenen, maar het weer werkte niet mee ;). Eens een balletje opgegooid op het forum naar de do's en don'ts en er kwamen meer DON'Ts :p. Dus mijn laarzen in de verkoop gegooid en besloten een paar laarzen te dragen die ik vaker draag.

   Mmm keek net nog eens naar de vooruitzichten qua weer en het is maar goed dat ik dat jasje voor erbij heb gemaakt ;

   Vooruitzichten KNMI
   De eerste dagen vrij zacht met af en toe zon en ook soms wat regen. Aan het einde van de week daling van de temperatuur en in het weekend beduidend koeler, maar wel overwegend droog.

   Knuff!

   Verwijderen
 8. Wat een werk je jurk ! Maar volgens mij ga je echt vlammen!
  En je rokje is leuk geworden, ik moet ook hoognodig weer eens aan de gang met recykleren, best wel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja lieverd bij jou heb ik die inspiratie opgedaan voor mijn recykleer rokje. Ik ben zo happy dat hij nu af is en hoop toch binnenkort meer rokjes en hopelijk ook jurkjes te maken.

   Ja was best een hoop werk om beetje bij beetje de jurk extra omhoog te halen, maar hoop dat hij goed zo is en dat ik er klaar mee ben. En ja verheug me er al enorm op om te gaan 'vlammen' hihihi. Knuff!

   Verwijderen
 9. Ach ja zo herkenbaar, een rokje dat niet wil... bedand in de hoek om er pas maaaaanden later weer uit te komen ;)
  Maar hij is toch wel erg leuk geworden! Krijg meteen zelf ook weer zin om aan de slag te gaan :)

  En WAUW, die rode jurk. Echt superrrrr mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeej! Is je recykleer-rokje eindelijk af. Goed zeg! En wat knap en dapper dat je je EFF jurk in hebt gekort. Weet niet of ik dat zou durven hoor. Hij is zo mooi! Knufff!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tsja lieverd afknippen was de andere optie en deze was niet zo rigoureus ;). Stel je voor dat ik de jurk ooit nog wil verkopen dan is het wel handig als hij niet alleen dames past die 1.56m zijn hihihi whahaha. En de jurk is van beneden ook niet overal even lang dus leek me dit de slimste optie.
   Ja ik ben ook trots erop dat mijn rokje eindelijk af is, hij lag al zoveel maanden te wachten. Knuff!

   Verwijderen
 11. Je jurk is echt super mooi geworden!!
  En, heel erg bedankt voor je Dream make share envelop! Echt heerlijk om uit te pakken...
  Mijn jongste zoon zat naast me en samen hebben we alles heerlijk bekeken.

  Liefs Nana

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...