zaterdag 12 januari 2013

Ik ben op de juiste weg

Ja hoor ik vind van mezelf dat ik goed bezig ben.
Weten jullie nog mijn berichtje van ongeveer twee weken geleden 'hellup ik ben uit de kluiten aan het wassen'?!

Ik woog toen schoon aan de haak...nou ja op de weegschaal 76,8 kg.
Ik ben meer gaan bewegen (nou ja die week dan, ik ben nu een week ziek geweest en alleen maar thuis gezeten).
Vaker gaan eten om mijn stofwisseling op gang te houden. Minder gaan snoepen.
Als we gingen uiteten geen schnitzel met romige saus besteld, maar een biefstukje met alleen maar sla.
Ik heb zeer zeker ook wel eens gezondigd, lekker oliebollen gegeten die ik zelf gemaakt had of een stukje chocolade en ook een stuk limburgse vlaai op mijn vaders verjaardag.
Maar alles met mate, behalve die oliebollen ;). We waren met ons tweetjes en die oliebollen waren lekker :p.
Maar okay na een week stond de stand op 75,6 kg en vanmorgen na twee weken (gisteren was ik het vergeten en viel het me pas in toen ik aangekleed was) staat de stand op 75,1 kg.

Jullie hebben er verder niet veel van gemerkt maar voor mij is dit mijn nieuwe 365 dagen project. Bedankt nog voor al jullie tips! Ik begin rustig aan, anders gaan eten in kleinere porties maar dan vaker. Wandelen ga ik zo ook weer doen, voel me op zich al weer een stuk beter maar ben nog steeds verkouden. Maar het gaat me vast en zeker goed doen.

Ik zit nu buiten op het terras dit te typen, in het zonnetje, 25 graden op de thermometer ;). Voor mij is het al voorjaar. De vogeltjes fluiten volop (de buren van verderop hebben een grote volière:)). De bollen in de bloempotten komen uit (ik zit dan nu ook in een zonnige broeikas met het afdak met plastic afgeplakt)

Wat is het leven toch mooi! Vroeger zong ik dan uit het raam naar de buurvrouw in Maastricht. 'It's a beautiful day the sun is shining, it feels good, no one is going to stop me now...'
Ja echt waar ik doe dat gewoon, nou ja deed dat ;). Was heel happy met mijn buuf. Nu ook wel hoor, maar het is toch anders om een buurvrouw van ongeveer dezelfde leeftijd te hebben , allebei single moms. Maar zoals veel dingen in mijn leven, ik ben dankbaar voor dat wat ik heb gehad en zeer zekers ook met dat wat ik nu heb.
Lieverds heb een prachtig weekend!! Én ik zal zo toch maar even mijn winterjas aandoen als ik het bos in ga ;). Knuff!


Warme creatieve groetjes van Susan30 opmerkingen:

 1. Fijne dag vandaag, Susan! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. top van je...lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi glimlach...ja ik ben er ook blij mee...nu volhouden hè ;). Knuff!

   Verwijderen
 3. Goed bezig!! Geniet van het weekend! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geod bezig, knap!
  Ik ben ook altijd in strijd met de kilo's, hoef niet echt af te vallen ( nou ja, een kilo of twee minder zou fijn zijn) maar let er altijd op. Was ooit 17 kilo zwaarder dan nu en weet alles van weight watchers en sonja bakker. Maar nu heb ik het boek het geheim van slanke mensen van Mieke Kosters ontdekt en meegedan aan een gratis facebookworkshop , echt een aanrader. Je leert gewoon met eten om te gaan en bewuste keuzes te maken. Ook moest ik een moodboard maken met wat ik wil bereiken, dat heeft me enorm geholpen! Misschien kan je hier iets mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow knap van je dat je zoveel bent afgevallen en dat het er nog steeds af is. Ik zal er zeker eens naar kijken, thanks voor de tip! Knuff!

   Verwijderen
 5. Gaat goed en goed bezig zal een voorbeeld aan je nemen moet ook weer even opletten toch prettiger net ietsepietsie dunner gr en fijn weekend marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de weegschaal sloeg al een tijdje door, maar na de feestdagen was de overbekende druppel. Ik ben niet zozeer van afvallen, maar ben teveel bijgekomen en pas niet meer in mijn jeans en vertik het gewoon om steeds grotere maten te kopen. Dus dan moet je wel wat doen, ik voelde me zwanger en dat op mijn 45ste nee dat willen we niet. Dus dan moet je er wat aan gaan doen. Dieet volgen is niet mijn stijl, ik wil hetzelfde blijven eten maar dan toch net weer anders. Weiniger tot geen snoep. Meer bewegen, nee niet gaan sporten, dat is al helemaal niet mijn ding ;). Dat zal hem allemaal moeten doen... Jij ook succes dan! Warme groetjes en knuffels

   Verwijderen
 6. Hee wat goed en wat lekker he, om gezonder te leven. Ik mag ook altijd wel iets "beter" vind ik, zo lekker als dat dan weer een tijd lukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hopelijk lukt me dit het hele jaar door. Ik ga me er in ieder geval voor inzetten. Nu is het natuurlijk geen doen om per twee weken bijna 1,5 tot 2 kg te verliezen. Dat is geen haalbare kaart en het zal zeker hard werken worden. Ben al blij als ik straks rond de 70kg kom en niet meer meer. We zullen zien... Groetjess!

   Verwijderen
 7. Jij ben echt een heel warme en positieve vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi bloos. Dankjewel voor je lieve complimentjes. Warme groetjes en knuffels!

   Verwijderen
 8. Knap van je om zo "streng"te zijn om wat te minderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is best hard werken soms. Maar door bijvoorbeeld 's morgens maar een sneetje te eten ipv twee en wat vaker te eten in beetjes hoop ik dat het me lukt. Ik hoop het echt dat het niet alleen streng voor mezelf worden is, maar weet je ik zou wel weer heel blij ervan worden als bepaalde kleding weer leuk en lekkerder zit. Een mooie jurk zonder een 'zwanger buikje' erin zou heel fijn zijn. Een jeans die weer lekker zit en waar ik niet uit mijn voegen barst... Het zijn van die kleine dingen. Dus dan maar een poos streng zijn en me wel beter voelen daardoor en gewoon ook een nieuwe levensstijl aanmeten, iets dat vol te houden is. Warme groetjess!

   Verwijderen
 9. o ja laat die zon maar komen en die kilo's als sneeuw voor de zon verdwijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi ja dat zou mooi zijn hè. Maar ik wil niet helemaal smelten hoor ;). Knuff!

   Verwijderen
 10. Goed van jou!!!
  En ik wil ook 25 graden !!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi ja het was echt zalig vanmorgen op het terras in onze 'broeikas'. Knuff!

   Verwijderen
 11. Knap hoor. Ga zo door. Liefs Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ontzettend goed van je! Maar als je met deze snelheid doorgaat met afvallen dan is er na 365 dagen niets meer van je over ;-P Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahhaa ik geloof niet dat ik zoveel afval hoor. Meestal houdt het ergens vanzelf op met het lukken met afvallen. Ik wil gewoon weer een gezonder gewicht en weer in mijn jeans passen ;). Dus teveel afvallen nèèhhh. Knuffies!

   Verwijderen
 13. Wow, wat knap, dat afvallen. Wel op tijd stoppen hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi oh ja hoor maak je daar maar geen zorgen over. Het zal eerder nog een strijd worden om dit vol te houden. Ik ben toch een lekkerbek. Zoals gisteren had ik moeten stoppen bij twee kommen soep. Ik had echt buikpijn na kom drie... Het is gewoon een nieuw leefpatroon aannemen en weiniger, maar vaker eten. Maar het gaat me lukken, gewoon doen hè ;). Warme groetjes en knuffels

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...