dinsdag 19 juni 2012

Dag 187 - Poging tot Zeepjes maken uhm smelten

Zo vandaag was weer eens zo'n dag die omgevlogen is zonder echt iets nuttigs gedaan te hebben. Okay ik heb wel gepoetst, maar ben er veel langer mee bezig geweest als gedacht.

Maar nu terug naar de blogtitel, poging tot zeepjes maken.
Ik zag vanavond een link in mijn mail van Give Aways en toen wilde ik gaan kijken naar de Give Away en kwam toen terecht op een andere pagina van haar over zeepjes maken.

Even voor de duidelijkheid de zeepjes onderin rechts heb ik dus NIET gemaakt!
http://rosannebrandenbarg.blogspot.nl/2012/05/zeepjes-gemaakt.html
Is de link waar ik het had gezien en die dus die zeepjes heeft gemaakt en waar ik dus dacht van "hey dat kan ik ook". Foto 1 is de poging in de magnetron, zag opeens dat eentje helemaal bol ging staan...mmm dat risico wilde ik niet lopen dat het verkeerd ging.
Manlief was inmiddels weer terug van sleutelen en die was ook benieuwd en ging meteen water opzetten om het au bain marie te proberen. Ik de rasp uitgehaald en geraspt, maar de zeep smolt van geen kant.
Dus voor vandaag het maar opgegeven, morgen is weer een nieuwe dag...mmm toch niet voor deze actie, want morgen ga ik naar Maastricht (tandarts controle afspraak en samen met mijn vader wat ondernemen in het kader van vaderdag).


Warme creatieve groetjes van Susan

6 opmerkingen:

 1. haha gezellig met zn tweeen een poging tot zeep smelten! Ik heb ook geen idee hoe dat moet, maar moet toch vast wel ergens te vinden zijn op internet!?
  Fijne dag morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor en gisteren heeft Rosanne ook op haar blog gereageerd en ga ik het vandaag nog eens proberen...ben benieuwd ;)
   Ennuh thanks was erg gezellig samen met mijn vader :). Knuff!

   Verwijderen
 2. Nou zeg jullie zijn gezellig bezig geweest. Een hele zeeplucht in de keuken? Ik dacht al bij het zien v/d foto's dat die mooie zeepjes tot het eindresultaat behoorde, maar nee.. nou ja gewoon nog eens proberen. Gezellige dag morgen wat een orgineel vaderdag cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whaha nee was dat maar waar! Vandaag poging drie of is het twee...
   En geen last van zeeplucht in de keuken, maar wie weet vandaag wel ;) hihi.
   Ennuh dankjewel, het was gezellig gisteren. Weet je wij zijn zo'n familie die niet houdt van verplichte feestjes, ik ga liever samen wat leuks ondernemen ipv netjes op de bank zitten. Dus was gisteren een geslaagde dag met kerkhofwandeling en kringloopbezoek, daarna wel nog thuis geweest en stuk appeltaart gegeten en foto's uit de oude doos bekeken :).

   Verwijderen
 3. Je hebt in ieder geval je best gedaan! Ik was toevallig vandaag bij Pipoos in Amersfoort en daar ben ik even blijven kijken bij het rek zeep maken. Heb er verder niets mee gedaan, maar het intrigeerde me wel. Misschien ooit! Ik ben benieuwd naar het vervolg en naar de vaderdag activiteit... Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey die MiM dat is dan wel toevallig, ja ik ben ook benieuwd...hihi
   Hoop vandaag beter resultaat te laten zien of een andere keer kijken voor andere zeep. Dove is blijkbaar wel kneedbaaar ;) zie Rosanne's blog :).
   Knuff!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...