maandag 22 juni 2015

Schöne Grüsse aus Berlin

Goedemorgen lieverds vanuit Berlijn. 
Ik heb heerlijk geslapen op ons vakantie adres, unserem Ferien Haus. Lekker in een rustige buitenwijk van Berlijn, waar onze Mini Cooper veilig kan staan (daar ga ik tenminste vanuit dat die afgelopen nacht veilig heeft gestaan ;)). 



Gisteren zijn we op tijd vertrokken vanuit Vlotho, nou ja de Mini wilde niet starten toen we wilden vertrekken...maar manlief had in mum van tijd hem toch aan het starten gekregen na een deskundige blik onder de motorkap. Ik roep dan meteen engelen aan om hem te helpen, doe ik zowiezo tijdens zo'n trip (we zijn omringd door talloze engelen zeg ik dan, oh sorry voor de girls die mijn engelenblog ook volgen...het komt er maar niet van, maar wie weet zie ik deze week in Berlijn een hoop engelen en deel ik die dan weer ;)) zodat we veilig aankomen. 


Gisteren kwamen we om half twee aan, kregen een korte rondleiding en uitleg over het vakantiehuisje en hebben spullen uit de Mini en van het dak afgehaald en hup met het openbaar vervoer naar het Mauerpark waar een rommelmarkt zou zijn. Vrij laat om een rommelmarkt te bezoeken, maar so what. Handige tip als je net zoals ons in een buitenwijk zit, je hebt muntgeld nodig als je op de tram stapt en daar ein Tageskarte wilt kopen! €6,90 aan kleingeld! Per persoon. Gelukkig hadden we dat en och anders is een paar euro ook voldoende voor een enkel ritje...



Ik klampte meteen de eerste de beste persoon aan om te vragen hoe het systeem werkte en hoe we daar moesten komen waar we wilden zijn. Hij was heel behulpzaam en ging gelukkig ook ongeveer dezelfde kant uit ;). 


In de buurt van het Mauerpark aangekomen was ik even afgeleid door de Mauerweg en dacht dat het Mauerpark die kant op was. Maar manlief had de CityMaps2Go app open (echt een mega aanrader!!, je hebt zo altijd een kaart bij je en je hebt er geen internet voor nodig, alleen als je de app op je telefoon zet en de kaart van de stad upload ;)) en zei dat we de verkeerde kant uitliepen...
Dus maar omgedraaid en de goede kant opgelopen ;). 


Oh wat vond ik het leuk om over die rommelmarkt te lopen in het Mauerpark, in eerste instantie veel creatieve kraampjes gezien maar op een gegeven moment ook echt rommelkramen van Berlijners die wat te koop hadden. Ik heb eigenlijk niks gekocht valt me nu in. 
Wel heerlijk gegeten toen we uitgekeken waren en honger hadden, manlief koos Vietnamees eten uit, ik liep naar Tante aus Marokko, dat zag er voor mij lekker uit, ik koos de vegetarische variant. Nadat manlief zijn hapje op had gaf hij aan dat hij nog honger had en ik zei dat Tante aus Marokko een aanrader was en betaalbaar. En och ik wilde ook nog de versie met vlees proberen, ze vond het super dat we terugkwamen en kregen zelfs korting. Zo lieff! En ook die versie was heerlijk! 



We zijn daarna naar Alexanderplatz gegaan en daar bus 200 genomen om zo lekker op ons gemak belangrijke attracties te zien en bij Berliner Zoo, bus 100 teruggenomen. Uitgestapt bij Branderburger Turm en teruggelopen naar een monument voor de Russische slachtoffers van de tweede wereldoorlog, door het park naar het Reigstag gebouw gelopen alwaar meerdere politie stond (gelukkig hadden we een opstand gemist vertelde een politie agent toen ik er naar vroeg). 


En toen hup de U bahn in en terug naar unserem Ferienhaus, manlief had het wel gehad (we hebben 's ochtends drie en een half uur gereden). 
Het was wel nog even flink puzzelen hoe we terug moesten komen en waar we eigenlijk waren overgestapt (dat krijg je als je achter iemand aan loopt die de weg weet hihi, maar het is ons gelukt!). 



Warme groetjes aus Berlin von Susan 

13 opmerkingen:

  1. Wow, leuk hoor. Ik hoop dat jullie mooi weer zullen hebben. Geniet ervan! Lieve groetjes en knuf Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk hoor, veel plezier nog samen! Fijn dat je man de mini weer aan de praat heeft gekregen ;)
    Bedankt voor de tip van de app, gelijk geïnstalleerd ;)
    Groetjes, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk zo'n update aus Berlin!
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo te zien amuseer je je geweldig !
    Have fun, geniet van je vakantie !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Veel plezier daar in Berlijn lijkt me een heerlijke stad, wil ik vast ook eens naar toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jullie hebben het heerlijk naar je zin daar in Berlijn, leuk hoor! Krijg zin om over de rommelmarkten te struinen als ik dat zo zie. Geniet nog lekker!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. *Proest* 'Tante aus Marokko'!! Ken je dat liedje van vroeger?? Gewéldig!
    Dankjewel voor de leuke impressie en fijn dat de engeltjes jullie geholpen hebben.
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En voel je je al een Berlijnse? Je hebt al heel wat gezien en gedaan. Leuk hoor dat je ons zo op de hoogte houdt van alle belevenissen... Nog viel spass in Berlin...

    Lieve groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dankjewel lieverds voor al jullie leuke reacties. Gisterenavond geen internet en vanmorgen ook niet. Vandaag was een regenachtige dag en hebben we besloten om vandaag met de Mini naar voormalig concentratie kamp Sachsenhausen te gaan. Indrukwekkend was het weer, heel wat uurtjes over het kamp gelopen en de tentoonstellingen bezocht. Ik probeer morgen weer een blogpost in elkaar te draaien. Dikke knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tikje jaloers, Berlijn is zo'n geweldige stad, I 💗 it! Al heel wat keertjes nu geweest, en nog steeds een feest om te gaan. Veel te zien, genoeg rommelmarkten, aardige mensen. Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks :D. Ja ik hou er ook wel van, lekker dat alternatieve sfeertje, al die creatieve mensen...had nog wel meer rommelmarktjes willen bezoeken ;). Knuff!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...