zaterdag 3 januari 2015

Holy Pompom

Nou hoor lieverds die van haken en breien houden, ik kan jullie nog een armbreisel showen. Het pompom garen dat ik gisteren showde heb ik al heel wat jaren in bezit, destijds gekocht in de hoop dat ik toch ooit door zou zetten en aan het breien ging. Maar dat is niks geworden, totdat ik nu armbreien heb ontdekt...


Maar holy moly armbreien met garen met pompoms is een echte uitdaging, je zit als het ware met allebei je armen in het wol en tsja probeer dat garen maar eens aan te trekken met al die pompommetjes. 
Ik heb me een paar keer bedacht waar ben ik in godsnaam mee begonnen...maar uithalen was geen optie want wat gaat dat garen door elkaar zitten.


Ik heb een paar keer moeten worstelen met aan iedere arm wat steken en dan erachter komen dat het garen door elkaar zit. Haal het dan nog maar eens uit en weet dan nog maar eens naar welke kant je bezig was ;). 
Hij is dus niet perfekt gelukt en mennn wat werd hij breed, ik zette 'maar' 8 steken op ipv 10 zoals in het filmpje maar dat was nog veel te breed. 
Maar zoals ik al zei was uithalen geen optie dus stug verder gegaan en hem maar niet zolang gemaakt, maar wel lang genoeg zodat hij als een colsjaal om me heen zou passen zonder wurgneigingen te krijgen. 


Ik legde hem op een gegeven moment naast mijn neonsjaal van eergisteren en wow wat een verschil in volume. 
Ik gebruikte by the way twee keer twee bollen, maar die tweede moest ik nog gaan zoeken met armbreisel aan een arm tussen al de rotzooi op naaikamer to be (staat voor vandaag in de planning om eindelijk eens orde in te gaan brengen en de rotzooi naar dochterlief haar oude slaapkamer te verhuizen voor de time being). 


Ik ben benieuwd of ik deze sjaal ook ga dragen want het is me een massa en doet me denken aan een ander plaatje dat ik gisteren op het wereldwijdeweb tegen kwam. Wie weet show ik hem nog eens met mijn jas aan. 


Gisteren maakte dochterlief een foto van me met mijn neonsjaal om bij een wolzaak in Maastricht waar we waren om in een cafè mijn vaders verjaardag te vieren (hij gaat bijna iedere week samen met zijn broer op de markt een pilske drinken en een sigaar roken), hij is vandaag 75 geworden. 



Warme creatieve groetjes van Susan

21 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je vader!
    Ik ben wel heel benieuwd naar de foto waarop je de sjaal draagt ;-) Brr, ik krijg er bij voorbaat al kriebels van, maar hij zal wel heel grappig staan en ik vind het een hele prestatie van je dat je het voor elkaar hebt gekregen.
    De roze staat je in ieder geval erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi ja dat is waar dat het een hele prestatie was, maar niks vergeleken wat jullie allemaal voor prachtigs tevoorschijn toveren met jullie engelengeduld, precisiewerk en doorzettingsvermogen. Ik had hem in ongeveer anderhalf uur af gok ik zo. Je moet ook wel doorzetten want de hele sjaal hangt aan je arm cq armen ;). Maar we zijn weer een ervaring rijker en nu ben ik lekker aan de opruim, de tafel begint onder de puinzooi uit te komen hihihi. En dadelijk kan ik ook de vloer weer zien... Knuff!

      Verwijderen
  2. Hahaha, holy pompom, goeie titel! Mooie avonturen, dat heb ik nou nog nooit! gedaan.

    Je ziet er stralend uit onderaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou ik heb dus ook nog nooit zoiets uit mijn handen/armen kunnen toveren. Breien en haken zijn niet aan mij besteed, ik zit altijd te worstelen met die pieppp pennen ;), maar armbreien is piece of cake en snel resultaat! Knuff!

      Verwijderen
  3. Gefeliciteerd met je paps, leuke paps ook zo te zien! En ik vind je sjaals geweldig het kan nu wel min 20 worden jouw nekkie blijft lekker warm! X Es

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks!
      Whahaha ja dat is waar, maar liever niet hoor...brr. Ik ben benieuwd of ik de grond nog kan zien als ik hem om heb ;) whahhaa. Knuffies!

      Verwijderen
  4. haha het ziet er erg ingewikkeld (letterlijk dan he!) uit hoor dat armbreien met die pompomdingetjes! Gefeliciteerd met je paps!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Ja met die pompomdingetjes ;) was armbreien een uitdaging. Ik heb ondertussen een beter filmpje gezien Engelstalig en daar wordt een en ander nog duidelijker. Knuff!

      Verwijderen
  5. Die sjaal is super lollig! Lekker vrolijk! En proficiat met je lieve paps!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Ja hihi dat kun je wel zeggen. Eens kijken hoe hij staat met een jas aan ;). Knuff!

      Verwijderen
  6. Ja en natuurlijk ook nog gefeliciteerd met je vader! Ziet er idd uit als een leuke :) (Ik was afgeleid door weer zo'n leuke jurk denk ik?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ja inderdaad weer een leuke Tante Betsy jurk. Eens kijken of ik vandaag een leuker plaatje kan maken...mijn coupe zat vrijdag niet zoals ik wilde dat hij moest zitten... Knuff!

      Verwijderen
  7. Knap gedaan!!!! Goed begin van een nieuw jaar :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè. Het werd weer eens echt tijd om creatief te zijn! En als niet breister en haakster vond ik dit erg leuk en makkelijk om te doen. Geen geklooi met pennen of haken, lekker gewoon met mijn eigen armen/handen en lekker snel klaar! Knuff!

      Verwijderen
    2. Heerlijke sjaals!
      Ik heb er ook een keer een geprobeerd te maken, maar ik vond het niet mooi, dus heb het weer uitgehaald. Maar die bolletjes, hoe ellendig ook om te maken, is wel zeer geslaagd!!

      Liefs Nana

      Verwijderen
  8. Ooooh van harte proficiat papa van Susan!
    Niet makkelijk werken hé met zo'n pomponwol. Ik maakte er een paar jaar geleden een lintengordijn mee voor de kinderkamer. Véél makkelijker. Moet nog ergens op mijn blog te vinden zijn. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wie weet als ik eens veel tijd heb dat ik ga zoeken ;). Ik vind hem toch wel wat hebben, maar ook heel happy met mijn neon sjaal. Trots dat ik toch iets 'gebreid' heb. Knuff!

      Verwijderen
  9. 'hahaha,ik zie je al zitten worstelen met dat garen op de bank. Voor als het echt koud wordt is z'n mega sjaal natuurlijk wel errug lekker. Die neon sjaal is erg mooi geworden.. Gefeliciteerd met je vader. En he, dat winkeltje ben ik neit tegen gekomen in Maastricht. Misschien maar goed ook (beter voor mijn beurs) hahhahaha.

    Lieve groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel lieverd ja ik vind hem toch wel heel bijzonder! Alhoewel ik op dit moment neig naar heel veel kleur dus de neonsjaal die ik armbreide of die CreaTinie maakte ;). Maar ga hem zeker nog eens dragen deze winter.

      Ik heb eens even opgezocht hoe de straat alweer heet Boschstraat 89, een zijstraat van de Markt in Maastricht. http://wolwollewool.nl/

      Dikke knuffels!

      Verwijderen
  10. Humorvol blog weer! Armbreien staat hier ook op het lijstje, kan me er nog niet toe zetten al vind ik je resultaat erg leuk. Die pomponwol is hier uiteindelijk naar school gegaan, juf gebruikte het vorig jaar als sneeuwballenslinger ;-)
    groet, Christel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi ja armbreien is echt makkelijk en wie weet leuk om eens met de kids te gaan doen. Zullen ze vast grappig vinden. En wat leuk bedacht als sneeuwballen slinger, een creatieve juf! Knuff!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...