donderdag 8 januari 2015

Een gezellige appeltaart dag

Gisteren had ik een appeltaartdag, ik besloot om de spreekwoordelijke slingers zelf op te hangen en van deze woensdag een feestje te maken.


Ik was al vroeg wakker op een dag dat ik kan uitslapen, maar ik heb heerlijk de tijd genomen om in het boek 'vive la vie' van Ingrid van Willenswaard, beter bekend als Ingthings in de blogwereld, te bladeren en te lezen. 
Het is ook door het lezen in dit boek dat ik besloot een appeltaart dag te houden, ik ga geen foto's delen uit het boek, daar zit copyright op, maar ik ga de boel illustreren met foto's uit de oude doos. 


Ik heb me eerst lekker gedoucht en gezellig in mijn zondagse (Tante Betsy) jurk de stad in te gaan, ik moest namelijk even op jacht naar een agenda voor manlief, maar eerst langs de dametjes van de tweedehands kledingwinkel, in de sfeer van haar boek. 


Ik vond deze keer niks van leuke kleding, ik ben namelijk een beetje verwend door Tante Betsy maar bij het zien van de boeken die ze er ook hebben, herinnerde ik me weer de mini bieb in de stad en kocht een heel dik leesboek voor 35 centen en besloot datzelfde boek te ruilen voor boeken die me wel aanspraken ;). 


Yess in de stad eindelijk een agenda kunnen scoren voor niet te veel geld en daarna weer hup naar huis op de fiets, want een goede vriendin uit Maastricht kwam op bezoek. 


Heerlijk samen geluncht met Turks stokbrood, nou ja van bij de Turk en gezellig bijgekwept in het zonnetje op hey terras en ja hoor daarna nog samen naar een kringloop. 


Mijn vriendin was namelijk op zoek naar een bontje (nee geen echte) voor de carnaval, ze hadden er wel twee maar niet haar smaak, maar ze scoorde wel twee jassen. 


We hadden nog een leuk gesprek met een Maastrichtse, nou ja eigenlijk komt ze uit Alkmaar vertelde ze in een bijzonder leuk Maastrichts accent. 
Ik scoorde er twee melamine kerstborden, maar natuurlijk kun je ze ook door het jaar heen gebruiken, ik vond ze cute. 


Ik vond het een heerlijke dag, gewoon lekker mijn ding gedaan en ook wel wat kleine huishoudelijke klusjes tussendoor gedaan. En natuurlijk was het gezellige bezoek een kers op de taart. 


Oh ja wil je ook een kans wagen om het boek vive la vie te winnen, klik dan even hierop https://winactie.apps2connect.nl/delen/196

Warme creatieve groetjes van Susan


Oh ja misschien dat ik daarom ook wel niks heb met de retro jurkjes van Tante Betsy (zie vorige blogpost), ik ben opgegroeid eind jaren zestig en in de zeventiger jaren. Ik heb al retro jurkjes gedragen ;). 

11 opmerkingen:

 1. Wat een leuke jeugdfoto's, heerlijk! En de term appeltaartdagen houden we erin he? Ik heb het boek van Ingthings ook, ga het weekend eens erin beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk dat je het boek nu ook hebt, heel veel plezier ervan!
   Ik realiseer me eigenlijk dat ik meer in de trent van het boek had willen schrijven, maar dan had ik dat beter meteen op de appeltaartdag kunnen doen ;).
   Ja heerlijk zijn die foto's hè. Ze moeten terug naar mijn moeder, ik heb ze hier al een hele tijd (maandennn) liggen om te scannen. Dat is er niet van gekomen...dus straks maar foto's ervan nemen ;).
   Knuff!

   Verwijderen
 2. Oh leuk die foto s en ja die tante betsy toch ,helemaal leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja leuk is dat zo'n oude foto's, ik krijg ook alweer een lach op mijn gezicht als ik deze foto's zie ;). Ja echt waar, normaal vind ik toch altijd wel wat in zo'n kringloop...maar niks kleurigs te vinden...dus met lege handen thuis gekomen (nou ja op kledinggebied ;)). Knuff!

   Verwijderen
 3. Heerlijke foto's en ik blijf fan van retro hoor!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja maar jij kunt dat heel goed hebben met jouw figuur en korte koppie. Dat past ook goed bij jouw look ;). Knuff!

   Verwijderen
 4. Wat leuk met die oude foto's! En mijn moeder heeft ook absoluut niets met retro omdat ze er is in opgegroeid ;-) ik daarentegen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja jij bent groot fan van retro en het staat je geweldig! Vooral lekker blijven dragen! Knuff!

   Verwijderen
 5. Hihihi wat een leuke post zo met die oude foto's. Wij hadden gisteren een appeltaartdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh gezellg al die oude foto's. Zouden ook zo uit mijn fotooek kunnen komen. En appeltaart is ook mijn favoriet. heerlijk..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...