vrijdag 2 januari 2015

Lol met armbreien voor dummies

Gisteren was ik op bezoek bij Pat, manlief was samen met haar manlief bij zijn moeder aan het helpen. We hebben zo'n beetje de hele middag gezellig zitten te praten maar nadat we even een kijkje waren gaan nemen bij de mannen (verderop in de straat) besloten we om samen een poging te gaan doen om te gaan leren armbreien (beneden de link ;)). 


Wat hebben we een lol gehad, geloof me als iemand onze pogingen op de video had opgenomen was het echt een video geweest met armbreien mét dummies. 


Whahaha Pat en ik hebben me toch wat afgekloemeld in het begin totdat we even een ander filmpje opzetten en zagen dat het gewoon om een beginlus ging, och die kunnen we ook nog wel op onze eigen manier maken...


Nu was het ons beiden al een keer gelukt hoor, maar in ons enthousiasme hadden we hem allebei weer eruit gehaald. 
Zelfs Kiona de jongste dochter des huizes die goed in werken met de breiringen enzo is, was al ingeschakeld om mee te helpen met de stuntelende moeders. 


Maar het is ons uiteindelijk alledrie gelukt om een sjaal te armbreien. We hadden alleen dat tshirt garen/zpagetti tot onze beschikking dus het werden zware sjaals (ik had de mijne alweer uitgehaald voordat we de uiteindelijke afwerking gedaan hadden). 
Maar die van Pat is zoals het filmpje laat zien als een colsjaal aan elkaar gemaakt. 


Na het gezamelijke eten besloot ik onderweg naar huis om zelf thuis aan de slag te gaan met het dikke neongaren van bij de Action. 
Ik heb er toch een uur over gedaan, ik heb hem wel langer gemaakt als op het filmpje want ik kan niks verdragen strak om mijn nek, dus hij moest langer...
En ik heb hem zelfs foutloos gemaakt! Die van tshirt garen had echt op een paar plekken hele grote gaten ;). 


Nou lieverds tot zoverre mijn verslag van armbreien voor Dummies hihihi, leuk om weer eens creatief bezig te zijn geweest. 
En ook leuk voor iemand die echt een regelrechte ramp is op haak of brei gebied dat er toch een sjaal uit mijn handen, uhm armen, is gekomen!


Wordt vervolgd want ik heb nog de wol liggen van mijn dochter (in mijn vorige blogpost gedeeld) en ook nog wol met bolletjes/pomponnen aan wat ik al jaren heb liggen. Of ik daar mee kan armbreien is nog maar de vraag want die bolletjes zullen dan wel in de weg zitten...jullie gaan het zien...


Oh ja deze kerstboom moest ik even op de 'gevoelige plaat' vastleggen. Tara de oudste dochter des huizes heeft iedere bal zelf gemaakt, nou ja de bal natuurlijk niet maar de tekeningen erop wel. 


Warme creatieve groetjes van Susan


Ps de video die we keken was van Craftmama http://www.craftmama.nl/

20 opmerkingen:

 1. Nog een gelukkig nieuwjaar!
  Wat leuk zeg, en mooie creaties, dat begint al goed in het nieuwe jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is weer eens heel wat anders als anders hè. Normaal zie je bij mij niet veel van haaksels en breisels of iemand anders moet dat al gemaakt hebben ;). Nu mijn allereerste sjaal zelf gebreid... Warme groetjes en knuffels!

   Verwijderen
 2. en wat als je nou moet plassen ineens..... dat wordt wel even een dingetje. Ik vind het hilarisch dat arm breien, mooi vind ik het niet hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahaha ja dat was gisteren al wel zo'n dingetje met al dat lachen, gieren en brullen van ons. Ja dat wordt met beleid armbreien...
   En ik kan me heel goed voorstellen dat je als voleerd haakster en breister niks hebt met die mega grote lussen...ik ben allang blij dat er in ieder geval iets op dat gebied uit mijn handen uhm armen komt ;). Knuff!

   Verwijderen
 3. Cool!!!! En die kerstbalen zijn ook super tof! X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die zijn super hè die kerstballen, stuk voor stuk anders. Ik vind ze echt heel leuk uit zien zo. Vandaag heb ik meteen mijn nieuwste sjaal gedragen naar Maastricht, waar we in de stad de verjaardag van mijn vader hebben gevierd. Knuff!

   Verwijderen
 4. Best grappig dat breien ,zag het laatst ook ergens op een beurs ,goed gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja vond het ook wel grappig uitzien. En ben er ook heel blij mee, een lekkere knalkleur sjaal voor erbij...neon roze met neon oranje ;). Knuff!

   Verwijderen
 5. Oh nee, armbreien! Hoe grappig. Zelfs de hond doet mee. Hihihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja whahaha ik zag die afbeelding en vond die er goed bij passen omdat ik het in het begin echt vies vond tegenvallen. Maar het is ons gelukt en het is nog niet eens zo moeilijk ;). Knuff!

   Verwijderen
 6. Hihi ik had toch wel eens een vliegje willen zijn bij je thuis, toen die armbreisessie bezig was ;-)))
  Ik vind je rood/roze sjaal mooi !! En op een uurtje een sjaal af, nou, dat lukt niet met klassiek brei- of haakwerk, dus dat armbreien heeft zo wel z'n voordelen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is dan wel inderdaad een heel groot voordeel, want zoveel geduld zou ik helemaal niet hebben. Nu kon ik lekker onafgeleid die sjaal breien en heb ik ook geen fouten gemaakt. Ben trots op mezelf de leek op handwerkgebied :), oh nee de dummie ;).
   En geloof me het was gisteren een slapstick! Je zou dubbelgelegen hebben ;). Knuff!

   Verwijderen
 7. Mijn collega vertelde al over armbreien, ik kon me er niks bij voorstellen, maar nu wel! Jullie zullen vast lol gehad hebben en het ziet er goed uit!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja voor leken op brei of haakgebied is armbreien goed te doen. Alleen die eerste lus maken moet je gewoon op je eigen manier doen. Is zo'n lus die je maakt om te gaan vingerhaken...
   Ja we hebben echt de grootste lol gehad met ons gestuntel en een poging om het filmpje iedere keer te laten pauzeren en weer te starten en weer te pauzeren. Die eerste lus is het struikelblok omdat het me maar een keer op die manier gelukt is en daarna niet meer. Dus gewoon op je eigen manier doen en dan ga je als een trein als je goed luistert en snapt wat je werkdraad en die andere is ;). Heel veel plezier als je ermee aan de slag gaat! Knuff!

   Verwijderen
 8. hallo,
  gelukkig nieuwjaar.
  ik heb genoten van jouw zalige blogpost.
  dat arm breien gaat je goed af. knap gedaan hoor.
  liefs sannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi soms denk ik wel ik kwep me hier wat af, maar that's me en ook dat heeft zijn charme whahaha. Ja dat armbreien ging me inderdaad goed af na de eerste poging met dat tshirt garen. Gisteren weer eentje gemaakt en vandaag gedeeld ;). Knuff!

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Ja geweldig hè die kerstballen à la Tara. Die heeft me een tekentalent! Zou jij vast super vinden... Knuff!

   Verwijderen
 10. Goed dat jullie hebben doorgezet, dat heeft jullie toch maar mooi een sjaal én een trots gevoel opgeleverd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is waar, maar ik geloof als ik alleen was had ik er mee gegooid! Maar goed dat we allebei in gezelschap van een echte dummie verkeerden :p. Máár dochterlief zei gisteren, ik had je toch gezegd dat je die eerste lus op je eigen manier moest doen!!! Hihihi och ja het is ons gelukt en gisteren nog een nieuwe uitdaging gehad en ook gelukt (met af en toe een fout doordat het garen in de knoop zat en ik niet meer wist welkek kant ik op was aan het gaan ;)). Knuff!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...