dinsdag 27 januari 2015

Hey hallo ik ben er ook nog...

Dag lieverds de weken vlogen hier om, mijn moeder vroeg zich al af of ik soms gestopt was met bloggen (die had mijn blogposts gemist in haar mailbox;)). 


Maar ik ben er nog hoor, ik heb een paar keer een blogpost willen maken, zo vloog Blue monday om die helemaal niet blue was want ik droeg mijn blauwe Tante Betsy jurk met polkadots en rozerode roosjes. 
Oh en ik ben stout geweest en heb nog een Tante Betsy zomerjurk uit een oude collectie kunnen scoren en yess weer blauw whahaha...die hierboven :D. 


Ik maakte op het werk een vrolijke lappendeken, instant vrolijk werd ik ervan tijdens het naaien. 
Er is een en ander veranderd op mijn werk, er was eerst sprake van dat onze werkbegeleidster weg zou gaan door alle veranderingen in de zorg moet zij een andere taak gaan vervullen binnen het bedrijf en kregen we een andere begeleidster die ook kan naaien. Maar om een lang verhaal kort te maken, we hebben er nu twee. 



Onze werkbegeleidster die er altijd al was, op die ochtenden werken we aan Mode met een missie (de jurk op de foto hier beneden maakte ik ooit eens) en op de dagen met onze nieuwe werkbegeleidster zijn we creatief en maakte ik dus die lappendeken. Verder ben ik druk bezig lapjes te knippen uit jeans voor een jeans lappendeken. 


Ook hadden we voor een weekje een logé, onze Engelse Mini vriend Neil waar we gewoon lekker mee relaxed hebben.
Het kado hierboven kreeg manlief van hem, dat is de exacte kleur van onze Mini, gemaakt door een Mini vriendin van Neil. 
Maar 's zaterdags zijn we een dagje naar Bastogne geweest om de mannen die voor onze vrijheid gestreden en gestorven zijn te eren. Ook waren we even op een Duits Kriegs Friedhof om die mannen te eren. 


En 's zondags zijn we nog naar de rommelmarkt geweest waar ik een paar mooie retro stofjes heb gescoord. Én ik kreeg een tafelzeil van Pat, thanks lieve Pat :). 


Het weekend erop (afgelopen weekend) hadden we weer logées, een stel Mini vrienden uit Brabant, waar we wat gezellige uurtjes mee hebben doorgebracht.
We zijn met hun nog samen naar de trödelmarkt geweest in Aken, maar daar scoorde ik niets. 
Deze foto is van Neil zijn Mini Marcos, die valt wel op in het straatbeeld hè ;). 


Nu is de rust in huis wedergekeerd, ik ben wel gisteren en vandaag samen met dochterlief gaan shoppen voor een carnavals creatie voor haar. 
Gisteren zijn we daarna ook nog creatief bezig geweest met 'fimo' klei van de Action. 
Vandaag zijn we samen naar de markt geweest en hebben we een leuk cupcake stofje gescoord én ook nog andere, ik mag namelijk een nieuwe lappendeken voor haar gaan maken ;).
Dus mag ik de komende tijd creatief aan de slag, want dochterlief is volgende week zaterdag jarig. De allereerste verjaardag dat ze niet thuis viert, toch wel vreemd. 


Gisteren toen we bij de Action gingen shoppen heb ik nog een armgebreide sjaal neergelegd bij de boodschappenwagentjes buiten. Ik zit bij de pas opgerichte facebook groep voor jou van mij, dat is een groep waarbij je mensen (vreemden) verrast met een kadootje ergens neergelegd om de wereld een beetje vrolijker te maken. Nu was gisteren de ontvanger nog eerder met haar bedankberichtje op de groep als ik, maar wel heel leuk om zo'n enthousiaste reactie te lezen. 
https://www.facebook.com/groups/500426156764598/




Zo en nu ga ik ervandoor, zit bij Pat op bezoek in mijn roze Tante Betsy jurk. 


Dikke dankjewel knuffels want ik realiseer me opeens weer dat het vandaag dankbare dinsdag is ;). Ik ben in ieder geval heel dankbaar voor de qualitytime samen met mijn dochter. 


Warme creatieve groetjes van Susan

21 opmerkingen:

  1. De laatste foto in je roze polkadotjurk is erg mooi omdat je een triomfantelijke blik in je ogen hebt. Is het ook een tante Betsy?
    Ook op de eerste foto's zie je er erg ontspannen uit, ben blij dat het je goed gaat.
    Zo te lezen heb je drukke weken achter de rug en er dan toch nog in slagen om aan een lappendeken te naaien. goed , hoor. De kleuren ervan zijn inderdaad super, heel vrolijk. Ze zouden zo van bij mij kunnen komen!

    Geniet nog maar heel erg van de dochter quality time. ze zijn zo vlug het huis uit.!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ook die roze is van Tante Betsy ;). Ik draag op dit alleen nog maar Tante Betsy jurken whahaha, ik ben er zo verliefd op en verslaafd aan :D.
      Die lappendeken rolde uit mijn handen tijdens werktijd, maar had hem snel klaar omdat ik hem gelockt heb. Er moet nog wel nog een knuffelzachte achterkant aan en dan is hij klaar voor de verkoop!
      En dochterlief is al bijna een jaar het huis uit, maar sinds ze gestopt is met haar opleiding in december heb ik haar weer wat vaker gezien yeahhh. Vandaag komt ze ook weer en mijn moeder ook, dus dat wordt wel een gezellig dagje. Eens kijken of ik al een begin kan maken aan haar carnavalsoutfit (daar is de cupcake stof voor ;)) en ook aan haar nieuwe lapjes deken. Dikke knuffels!

      Verwijderen
  2. Heerlijk die jurkjes van jou. Ben helemaal weg van je lappendeken. Wat een werk, wat een vrolijkheid!
    Drukke dagen, pas goed op jezelf.
    groet,
    Christel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag lieverd ja hoor ik let wel goed op mezelf. Heb ook veel gerelaxed hoor, heb wel een heel aantal dagen slecht geslapen maar inmiddels weer helemaal in mijn ritme. Ja ik vind die lapjesdeken ook super, het was echt een plezier om die te maken. Ik vind het ook wel erg fijn om tijdens werktijd weer creatief te mogen zijn en niet altijd aan de mode met een missie bezig te zijn. Nu is het wat meer in evenwicht, ik was gisteren klaar met alle lappen voor de jeans lappendeken, volgende week er een patroon van leggen en aan elkaar naaien. En ondertussen ben ik natuurlijk ook een jurk aan het maken voor mode met een missie.
      Dikke knuffels!

      Verwijderen
  3. Volgens mij moet je zelf jurken gaan naaien en je eigen collectie opzetten, tante Susan jurkjes :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja daar zit natuurlijk wel wat in Lien. Maar tot nu toe komt het er niet van om thuis te naaien en zo'n jurk in elkaar zetten is toch even flink uitzoeken, want dat heb ik nog nooit gedaan. Maar deze week en volgende week moet ik wel aan de slag thuis voor dochterlief haar verjaardag en voor haar carnavalsoutfit ;). Dus wie weet... Maar verder wil ik lapjesdekens gaan maken...er moet hoognodig wat plaats in de stoffenkast komen want die is overvol whahaha. Tricots heb ik daarintegen weer niet...waar de tante betsy jurkjes van gemaakt zijn ;). Dikke knuffels!

      Verwijderen
  4. Heeeeee mede tante Betsy-fan fijn je weer te lezen en......ik ga je deken kopen!!! Laat je me even hoe ik dat regel?
    XX Es

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat leuk, ik ga je appen en eerst nog even op mijn werk checken hoe en wat. Je hoort van me! Dikke knuffels aan de andere tante betsy fan ;)

      Verwijderen
  5. Waauaw zo leuk die jurkjes, lekker bezig met van alles.liefs marloes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè? Ik word zo instant vrolijk van mijn Tante Betsy jurkjes en draag ze iedere dag, een rode met lange mouwen ontbreekt nog aan mijn collectie :p mijn favoriete kleur ;). Dikke knuffels!

      Verwijderen
  6. Wat een heerlijke kleur explosie, ik word er instant blij van!
    Toffe jurken, ik ga maar eens Googlen op deze tante.
    Ik krijg de naaikriebels van de aanblik op je lappendeken. Bedankt voor de positiviteit en levenskracht van dit bericht.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijke kleur explosie, ik word er instant blij van!
    Toffe jurken, ik ga maar eens Googlen op deze tante.
    Ik krijg de naaikriebels van de aanblik op je lappendeken. Bedankt voor de positiviteit en levenskracht van dit bericht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik word er ook zoooo blij van. Je wordt er al vrolijk van om naar te kijken, dus iedereen is vrolijk om me heen hihihi. Ik ben ook echt verslaafd en kan niet wachten tot Tante Betsy met de nieuwe collectie komt en weer wat vrolijke prints de wereld in gooit!
      En ik kreeg ook meteen zin om er nog meer te produceren, maar dan van mijn eigen lapjes ;). Nadat ik klaar ben om voor mijn dochter te naaien zou het toch eindelijk moeten lukken... Dikke knuffels!

      Verwijderen
  8. Oh, wat een mooie jurken weer. Die lapjesdeken is ontzettend goed gelukt hoor! En dat merk je ook meteen, want ik begrijp uit de reacties dat hij al verkocht is, haha.

    Fijn om te lezen dat het goed gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geweldig, alles! Maar bovenal je sjaal!!! Zo tof!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind dat jij echt een fijne job hebt, heel leuk je dekentje (en fijn dat Esther het gaat kopen :-)) Fijn weer wat van je te horen! En lekker genieten met de dochter, suuuuuper! Wens haar alvast een hele fijne verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een gezellig blogje weer meis en vooral die mini-mini heeft mijn aandacht want ik heet minimoek omdat ik voorheen veel miniaturen maakte. Je lappendeken wordt mooi, heerlijk die vrolijke kleurtjes en succes met het cadeau voor dochterlief!! Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. He zo leuk die voor jou van mij, ik wil meedoen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een heerlijke blogpost weer,je straalt op alle foto's,dus het gaat je goed zo te zien en ohhh ja je lappendeken wordt geweldig mooi!

    Liefs
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja ik dacht ook al,, waaris Suzan..Maar dacht datje het misschien wel erg druk had... en dat klopt. Poeh wat een hoop te doen en gedaan. Ja die Betsie jurken zijn erg leuk en ze staan je ook erg goed. Zo lekker vrolijk net als het zeil en de lapjestafelkleed en zelfs de auto's van je vrienden zijn vrolijk. hahahaha, wordt je blij van.

    Dag en knuffels terug hoor...

    dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een geweldige lappendeken!!! Ik heb er ook al sinds jaren 1 en blijft toch m'n lievelingsdeken =D!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...