zaterdag 15 november 2014

Weggeefwinkel dag en nog meer leuks


Op geefdag 12 op mijn fietsje in de regen spullen gebracht naar de weggeefwinkel en daarna naar de openbare boekenkast bij Creative Corridor. 


Op allebei de plekken een gezellig praatje gemaakt en bij de openbare boekenkast heb ik ook nog even twee boeken uitgezocht en foto's gemaakt ;). 


's Middags kwam een goede vriendin van me op bezoek, ze had ook spullen voor de weggeefwinkel bij me, donderdagnamiddag was er nog een kans om ze te brengen. 
Samen lekker gelucht en gekletst en even met de auto naar Kerkrade centrum geweest en samen gewinkeld. 
Ik heb zelf niks gekocht, bijna wel een grote roze Mini Cooper maar heb maar eerst bij manlief gecheckt wat hij ervan vond. 


Een perspectief foto gestuurd om te laten zien hoeveel groter hij was ten opzichte van het normale formaat Mini Coopers in de vitrine kast. 
Hij zag het niet zitten, te roze en te groot ;). 


Oh ik zag het al helemaal zitten, leuk als er ooit een kleindochter komt...maar wie weet vinden we tegen die tijd wel een leuke tweedehandse ;). 

Terug thuis gekomen lekker gekookt en vriendin overgehaald om gezellig nog te blijven eten met ons. Nou ja wel op de bank met een bord op schoot hihihi, er is geen plaats aan de keukentafel en in de huiskamer is het gewoon gezelliger. 


Ontvangmomentjes: heerlijk dikke knuffels van mijn dinnetje en een mooi fluwelen lint dat ik had besteld via marktplaats, maar met zoveel zorg verpakt en om een oude kaart heen opgerold, leuk die kleine extraatjes die het tot mooie kadootjes maken voor jezelf. 


Geefdag 13 tsja wist ik het nu nog maar wat ik die dag heb gedaan, welk geefmoment die dag voorbij is gekomen. 
Ik weet wel dat we die dag nadat manlief eindelijk eens thuiskwam om 19uur snel richting stad zijn gereden om te kijken of er nog iemand in de weggeefwinkel to be (alleen dit weekend) was om nog spulletjes te brengen en een kledingrek om uit te lenen. 


Gelukkig was dat zo, daarna heeft manlief vooral zijn tijd nog gegeven om te speuren naar een onderdeel voor de vaatwasser voor een vriend die hij had geholpen (vandaar dat hij ook laat was). 
Daarna heb ik mijn mannetje lekker eten gegeven...


Oh ja nu weet ik het weer ik ben 's middags creatief geweest, ik had uiltjes meegenomen van het werk die ik weg mocht geven aan de weggeefwinkel er moesten een paar gerepareerd worden en ik heb een aantal andere oogjes gegeven. 


Verder had ik me daarvoor eerst op engeltjes maken gestort. Een collega gaf me een kapot engeltje met de vraag of ik die nog kon maken (hij kocht hem ooit bij mij), ik heb hem wat anders gemaakt nu met een sterretje op het hoofd ipv een kroontje maar naar volle tevredenheid. 


Er borrelde al makend ideëen bij me op en maakte wat engeltjes om weg te geven met glazen kralen. Op mijn An Angel Each Day blog geef ik er eentje weg! En een haakpatroon ;). http://anangeleachday.blogspot.nl/2014/11/engeltjes-voor-de-weggeef-winkel.html


En oh ik had ook een heel mooi ontvang moment, ik kreeg leuke verrassingspost van Christel van Hout en Draad, http://houtendraad.blogspot.com/zelfgehaakte bloemetjes en hartjes, die komen ook op mijn nog te pimpen roze omslagdoek! Thanks lieve Christel! Dikke knuff!


Geefdag 14
Dat was gisteren dus. Heb ik het gerepareerd engeltje aan mijn collega gegeven. Oh ja ik heb ook nog organza lint aan onze werkbegeleidster Marleen gegeven. Zij heeft ook Neosens laarzen en heeft niet zo'n dikke kuiten als ik dus kan dat organza lint beter strikken. Ik koop me ter zijner tijd wel eens langer lint voor mijn laarzen. Gisteren ook mijn engelenblogpost gemaakt met de weggevertjes. 
En er waren wel meer geefmomenten, deur openhouden bij de apotheek, brede glimlachen naar vreemden...maar geen hele bijzondere. Ik merk ook als je vergeet door de dag heen om het te noteren dat je het later vergeet. 


Ik ben wel mijn Tante Betsy jurken gaan ophalen die waren aangekomen bij het DHL pakketpunt en yess ze zijn mooi en ze passen, jippie!

Gisterenavond nog mijn vriendin gebeld, ze had me gemaild en het leek me beter om te bellen ipv terug te mailen. Dus lekker even mijn aandacht gegeven zodat ze haar ei kwijt kon, manlief was erg laat terug van werken dus ik kon lekker uitgebreid bellen. 


Geefdag 15 vandaag naar de weggeefwinkel, maar eerst heerlijk uitgeslapen, manlief ook langer laten slapen ( door gewoon lekker naast hem te blijven liggen en wat blogdames te bezoeken) die was helemaal total loss. 


Samen naar de weggeefwinkel geweest, ik heb me ingehouden, ik had een leuke tas gezien, daarna mooie stof in de vorm van gordijnen. Manlief koos een zestal glazen uit voor een vriend die bezig is met een eigen zaak en ik koos nog een broodmes uit om aan dochterlief te geven. Ik geloof dat het dat was. We mochten ieder maximaal 5 dingen meenemen, maar het was goed zo. 


Máár terwijl ik met een meid van de organisatie aan het praten was over de engeltjes die ik voor hun maakte, vertelde ze dat er volgend weekend een Handmade Market zou zijn en dat ik ook kon mee doen met mijn creaties. 
Ik heb wel wat engeltjes gemaakt maar niet zoveel, ik heb wel nog wat schedels die ik gemaakt heb die ik kan verkopen...och zo nadenkend heb ik nog wel wat spullen her en der liggen, boeddha hoofden...


Met de organisator gesproken van de Natural Home Handmade Market, een kleine rondleiding gekregen in het gebouw en met manlief overlegd en besloten om mee te doen, een dag ipv alle twee de dagen. Energie matig gezien moet ik gewoon goed opletten en zal zo'n dag al genoeg van me eisen, maar ik ga het doen!


Dus lieverds die in de buurt wonen van Heerlen, weest welkom in 't Blauwe Huis in Heerlen, Nobelstraat 16 van 10-17uur. Ik sta er alleen op de zaterdag, maar het is beide dagen. http://www.blauwehuisheerlen.nl/
Ik ga deze week nog wat edelstenen kettingen maken, ik heb nog materiaal genoeg liggen en natuurlijk ook nog wat engeltjes :). 

Heb nog een fijn weekend! Dikke knuffels!


Warme creatieve groetjes van Susan


Ps. In mijn vorige blogpost zie je het andere tante Betsy jurkje, de verlate dankbare dinsdag blogpost ;). 

8 opmerkingen:

 1. Oh lieverd, wat ben je weer druk bezig geweest met lieve dingen!!
  Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo,zo , was jij ff druk met geven. Je Betsie jurk is prachtig. Groen mijn lievelingskleur... altijd mooi!!!. ben bneieuwd naar nummer 2. Ik ga je aanbeveling doorgeven aan familie. Ik heb een hele tak wonen in Heerlen eo....Dus wie weet.

  Lieve groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk dat je op die markt gaat staan! Ik ben die dag in Aken, maar alvast veel plezier! Je maakt me ook wel benieuwd naar de weggeefwinkel en het boekenkastje natuurlijk. Fijn dat het zo in de buurt is :) Ik ga zeker nog eens kijken. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief bezig bijtje heel veel suc6 op die zaterdag X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Graag gedaan hoor, vond het leuk om onverwacht iets naar je te sturen! Leuk dat je op die markt gaat staan, jammer dat het (veel) te ver weg is voor mij.
  Warme groet, Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. o leuk joh op zo'n markt staan! Doodvermoeiend maar je krijgt er juist ook veel positieve energie van. Je jurken zijn super gaaf en de uiltjes vind ik ook erg grappig, zo met dat omgeflapte snaveltje. De weggeefwinkel (en alle bezoekers) zullen blij zijn met jou. Lief dat je zoveel dingen weggeeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gave jurk. Ik ben toch wel erg benieuwd naar de Tante Betsy. Ik ga snel eens kijken. Dank je voor je inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...