woensdag 12 maart 2014

Op dankbare dinsdag creatief geweest met de naaimachine/lockmachine

Gisterenmiddag weer eens creatief geweest met de naaimachine en lockmachine. Ik had eigenlijk een dutje willen gaan doen, even bijtanken, maar het zonnetje scheen toen ik thuis kwam van werken alwaar ik gisteren mijn roze jurk had afgemaakt. 

De jurk voor mode met een missie is van een hele licht roze stof, hij deed me denken aan die ouderwetse dekens. 
Ik kon kiezen tussen royal blue en licht roze en ik als liefhebber van roze en retro ging natuurlijk voor de roze stof. 

De foto links beneden geeft de kleur mooi weer. 
Drie andere jurken zijn ook al af en er moeten er nog 3 of 4 gemaakt worden. 

Maar ik had nog een uurtje voordat ik naar huis zou gaan en vroeg of het okay was als ik nog even eigen werk ging locken. 
Dat mocht...ik wil zelf ook daar het lockmachine ingeregen krijgen dus zette me er nog eens aan samen met een andere werkbegeleidster die het ook nog moest leren om hem in te rijgen.
 We zijn er uiteindelijk toch wel een half uur mee bezig geweest (geworsteld met de eerste twee draden die via een pomp systeem geleid worden en twee keer ging wat fout nadat we klaar waren met inrijgen, maar nu weet ik voor altijd hoe het moet ;).

Thuis gekomen had ik eigenlijk een dutje willen doen, maar door het zonnetje op het terras werd ik toch gestimuleerd om lekker buiten even aan de slag te gaan dus haalde mijn eigen lockmachine tevoorschijn en maakte wat stroken voor mijn Elf Fantasy Fair rok. 

En deze mega lange strook lockte ik van het gordijn af dat ik zaterdag scoorde in Duitsland. 
Zo heb ik wat verschillende kanten stroken om mijn rok van te maken. 

Last but zeker niet least besloot ik 2 kussenslopen te maken in envelopstijl. 
Ik had dit nog nooit gedaan, wel ooit kussen gemaakt die ik met klittenband dicht had gemaakt of gewoon helemaal dichtgenaaid ;). 

De donkere ligt aan manlief zijn kant, leek me slimmer. Hij zit regelmatig met zijn werkkleren op de bank. 

Ik zag net ergens een blogpost van dankbare dinsdag en tsja helemaal vergeten. Maar gisteren had ik weer een heleboel om dankbaar voor te zijn;
Dat ik op het werk de fijne kneepjes van het vak mag leren
Dat ik soms op het werk aan een eigen project mag werken
Dat het in de loop van de dag prachtig weer werd
Dat mijn naaimachine en mijn lockmachine zo goed hun werk deden
En oh zoveel meer, maar ik ga er nu vandoor, ben al uren geleden begonnen met deze blogpost en we gaan zo weg, hebben een bijzonder avondje in de planning staan, waar ik zeer zekers dankbaar voor ben :). 


Warme creatieve groetjes van Susan

9 opmerkingen:

 1. Je gaat goed Susan wat een prachtwerken! Geniet van je avond
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dikke knuff! Hihihi de enige die hem gezien had en gereageerd had, moet ik je natuurlijk toch even een dikke knuffel voor geven.
   Maar zoals geschreven zal het liggen aan het feit dat blogger hem op het verkeerde tijdstip postte. Knuff!

   Verwijderen
 2. Ik heb dit berichtje gemist denk ik :-( Jurkje is leuk maar wel wat tuttig hahahaha. Wat je voor jezelf aan het maken bent vind ik veeeeeeeeeeeel leuker !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi ja is ook absoluut niet mijn ding hoor, maar smaken verschillen gelukkig! Schreef al net bij je andere reactie dat het naar alle waarschijnlijkheid is dat ik uren over deze blogpost heb gedaan, 's avonds gepost maar hij heeft de tijd van 11uur erbij gezet...dan missen een hoop mensen zo'n blogpost als hij niet op de juiste tijd staat.
   Dikke knuffels!

   Verwijderen
 3. Nou, je hebt heel wat werk verzet! Goed bezig, Susan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die jurk die heb ik niet op een dag afgemaakt hoor. Doe daar toch een heel aantal gewerkte uurtjes over ;). Knuff!

   Verwijderen
 4. Ik heb dit bericht ook compleet gemist geloof ik. Maar ben onder de indruk hoor! Je bent goed bezig. Veel plezier ook vandaag met naaien. Het kaartje is ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks lieverd! Ja ben ook trots op mezelf hoor. Bij het maken van de kleding van mode met een missie worden we stap voor stap begeleid, maar we kregen vrijdag tijdens het werkoverleg te horen dat we in vervolg op vrijdag les gaan krijgen en zelf van begin af aan een eigen item mogen gaan leren naaien. Yeahh daar zeg ik geen nee tegen! :D. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 5. Weer lekker bezig geweest zie ik. Ooit ga ik ook nog een aan de gang met mijn naaimachine. Ik wil ook nog een paar kussenslopen maken, maar ik ben.nu eerste met andere dingen bezig.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...