maandag 20 januari 2014

Trödelmarkt vondsten en al aardig op weg met mijn lapjesdeken

Gisteren zijn we weer naar een trödelmarkt geweest in de omgeving van Aken. Ik kreeg de vraag wat een trödelmarkt is, nou diegene waar wij heen gaan is een combinatie van nieuwe waren en rommelmarkt spullen. De kramen met nieuwe waren sjees ik meestal voorbij, als het bezoekersaantal dat toelaat ;) op naar de rommelmarkt kraampjes/kleedjes. 


Gisteren scoorden we 3 pistolen (neppers!), leuk voor de steampunk outfits...ik merk dat manlief zich deze keer wat meer begint in te leven en marktplaats af aan het struinen is. 
Hij zag al vrij snel ergens geweerkolven liggen, maar vroeg niet wat ze kosten omdat hij dacht dat ze toch te duur zouden zijn. Maar ik als getrainde koopster (en vroeger ook verkoopster) op rommelmarkten vroeg het gewoon... €7 per stuk, vond dat dus helemaal niet duur. Maar ze waren best zwaar, het waren by the way wel echte oude...zonder loop, alleen het hout. 

Wat verderop zag ik een paar pistolen, zo'n zelfde als we nu gekocht hebben, maar dan twee keer zo duur als die wat we nu hebben. En er waren meteen meerdere mensen in geïnteresseerd, we vonden ze zelf te duur. 
En in dezelfde rij zag ik deze liggen in een doos en hoorde de prijs en floot (ja ik fluit op zo'n moment op mijn vingers, mezelf ooit geleerd toen ik last had van mijn stembanden om op die manier mijn dochter te roepen ;)) naar mijn man en wenkte hem om terug te komen lopen. 

Deze scoorde ik by the way in dezelfde rij als de geweerkolven...liet de verkoper hem uit de lijst halen. We moesten nog de hele markt en ik had geen zin om me suf te slepen terwijl het me alleen om deze mooie dame ging. 

Deze foto maakte ik vlak bij de grensovergang...op weg naar de trödelmarkt. 


Vanmiddag ben ik trouwens goed gevorderd met de lapjesdeken. Ja multivroon ik heb goed opgelet met stapeltjes maken en heb de eerste rij als voorbeeld neergelegd zodat ik af en toe de volgorde in de gaten kon houden. 


Ook heb ik nog geverfd met thee, ik heb spierwitte kant en wilde kijken of ik deze kon verven. 
Hiervan resultaat, niet echt heel duidelijk verschil, maar toch genoeg. 

Lieverds ik ga ervandoor, knuff!


Warme creatieve groetjes van Susan


11 opmerkingen:

 1. Jee, wat creatief met die thee! En je stapeltjes aan het verwerken, super! Die geweren heb ik niet zoveel mee, maar ik snap dat je er blij mee bent :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi ja die zijn voor bij de outfits voor de Elf Fantasy Fair...Steampunk ;). Niet ter decoratie in huis hoor! Knuff!

   Verwijderen
 2. Ohhh heerlijk je scores Susan!En die geborduurde dame?!?!?Leuk om in een tas of kleed/deken te verwerken!Ik zie ook wel eens van die ingelijste borduurwerken,maar dan zijn ze vaak ECHT heel lelijk...deze dame heeft wel iets...lekker zuiders invloedje waar je helemaal vrolijk van word!Benieuwd wat jij daar mee gaat maken.....maar dat laat je ons ter zijner tijd vast wel zien he???!

  doei lieve Suusje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja lijkt me super om die geborduurde dame in een tas te verwerken. Hoe weet ik nog niet, maar ga dat zekers ter zjjner tijd met jullie delen ;). Dikke knuff!

   Verwijderen
 3. Goed gescoord en zeker voor je steampunkoutfit! Is daar ook het gekleurde kant voor? Je maakt me heel nieuwsgierig. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hihihi dan zul je je nieuwsgierigheid moeten bedwingen tot pasen ;). Ik deel mijn outfits pas als ik op de Elf Fantasy Fair/Elfia zelf ben :D. Warme groetjes en knuffels!

   Verwijderen
 4. Je kan inderdaad veel met thee (en koffie) kleuren, maar het moeten eigenlijk wel natuurlijke stoffen zijn.
  En je lappendeken wordt echt heel leuk, lekker vrolijk!
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat wist ik en deze stof is niet echt natuurlijk maar ik dacht ik probeer het gewoon om hem 'vuilwit'/crème te maken. Voor mij is het al goed genoeg als hij niet meer spierwit is ;). Warme groetjes en knuffels!

   Verwijderen
 5. Ja, dat vlot al goed. Kleuren met thee lukt hoor. Ik heb zo mijn witte kanten tafelkleed beige gemaakt. Gewoon nachtje laten weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gevaarlijk haha,handig verven met thee,met knutselen doe je het met koffie om je papier ouder te laten lijken,fijne avond,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...