donderdag 28 februari 2013

Kringloop Happiness

Vandaag was ik naar de kringloop, datgene waar ik naar op zoek was heb ik niet gevonden, maar ik heb wel hele leuke aanwinsten gedaan. Weet je wat zo bijzonder is dat ik aan enkele van jullie dacht toen ik mijn kringloop gelukjes vond.

Ik dacht aan Syl die altijd memory spellen vind.
Ik was al langer op zoek naar het memoryspel dat wij in onze jeugd hadden 'kom er maar eens achter'. Op een kaartje na is ie compleet (de tweede clown ontbreekt).
Het zijn zulke prachtige retro afbeeldingen dat ik er toch creatief mee wil gaan zijn en ter zijner tijd een leuke kunstzinnige creatie van ga maken. Thanks Syl voor de inspiratie :D. Oh ja ik vond ook een domino spel, maar zag nu pas dat er toch wel een heel aantal kaartjes gebroken waren. Och ja ik vind er wel een leuke oplossing voor en kan daar in ieder geval creatief mee aan de slag.
Nee Lien ik was niet in onze gezamenlijke kringloop, maar in Kerkrade...ja ook aan jou heb ik gedacht hihihi.

Ik dacht aan Lore creatief én aan Syl toen ik de twee leuke jurken vond. Lore showt altijd haar leuke outfits met ons en Syl is dé recykleer Queen... Nu ga ik deze jurken echt niet recykleren hoor want ze passen en ik ben er helemaal happy mee.

En ik vond nog iets en dacht daarbij meteen aan Moos. Ja Moos wat zou het zijn...zou het iets met hertjes zijn...Jaaaa ik vond een leuk gouden boekje 'Bambi'! En nu weet ik wel dat er meer dames zijn die hertjes leuk vinden, dus dacht ik ook meteen aan jullie allemaal. Want ik kocht het om een Give Away mee te organiseren...binnenkort...wordt vervolgd :D.


Vandaag kreeg ik ook leuke post, ik won namelijk bij Ingthings. Ik wist niet wat het zou zijn (ik had geschreven dat ik het lot zijn werk zou laten doen), maar kijkend naar wat de andere winnaressen wilden was ik er al over uit dat ik denkelijk de kaarten gewonnen had. Ze zijn van Nelleke Verhoeff - red cheeks factory. Leuk toch...kan ik weer andere dames happy mee maken ;).


Warme creatieve groetjes van Susan die verder vandaag helemaal niet creatief is geweest :).

woensdag 27 februari 2013

En dan nu de stempeltjes

Het posten van een blogpost via de Blogger app wil maar niet lukken, er was geen update en ik heb hem net eraf gegooid en opnieuw geïnstalleerd, maar dat maakt geen verschil. 
Hij blijft vast hangen bij publiceren...

Nu dan toch maar even de foto van de stempeltjes die ik vandaag maakte en ik post nogmaals de tekst die over de stempeltjes gaat;

Ik heb nu net ook stempeltjes zitten te maken. Ellen van ietsiepietsiekitschie vond het kittig katjes stempeltje wel leuk. 
Nu vond ik de eerste twee die ik vandaag maakte toch net niet goed genoeg, dus nog maar eentje gemaakt en ook een  roos stempel. 
De bovenste gaat dan naar Ellen of Ellen moet zoiets hebben van 'hey ik vind die beneden rechts of links leuker'. 


Warme creatieve groetjes van Susan

Wel 20 engeltjes

Ik maakte vandaag wel 20 engeltjes van ansichtkaarten (free boomerang cards en anderen). Dus ik ben lekker aan het recyclen geweest. Dit zijn toch van die kaarten die je niet snel via postcrossing verstuurd of bij leuke post/snailmail doet. 
Maar die engeltjes zijn volgens mij wel leuk genoeg om te versturen. 

Ik heb nu net ook stempeltjes zitten te maken. Ellen van ietsiepietsiekitschie vond het kittig katjes stempeltje wel leuk. 
Nu vond ik de eerste twee die ik vandaag maakte toch net niet goed genoeg, dus nog maar eentje gemaakt en ook een  roos stempel. 
De bovenste gaat dan naar Ellen of Ellen moet zoiets hebben van 'hey ik vind die beneden rechts of links leuker'. 

Gisteren kreeg ik trouwens nog leuke post, ik kreeg een lieve kaart van Vera met een mooi gehaakt hart erop en ik kreeg twee postcrossing kaarten (oops die moet ik nog registreren). 
Dankjewel Vera voor je lieve kaart :D. Knuff!
Lieverds nog een fijne avond gewenst! 


Warme creatieve groetjes van Susan




dinsdag 26 februari 2013

Een bijzonder stukje handwerk

Kijk eens wat ik vandaag van mijn moeder kreeg, ze nam het mee uit Turkije, uit Konya de stad waar Rumi begraven is een bekende Soefie. 
Mijn moeder was vandaag gezellig op bezoek, we hadden eerst de stad in willen gaan, maar hebben toch maar besloten om lekker bij te praten hier thuis. 

En ik kreeg deze bijzondere hanger van haar, hij is gemaakt van schapenwol en dan vervilt gedroogd en dan verwerkt tot diverse creatie's.
Het is compleet handwerk, met oude knopen, met lintjes, met wol, plastic gouden kraaltjes en ander plastic bloemetjes versiersel. 
Én natuurlijk zo'n Turks geluksoog!
De vorm van de hanger zou zomaar een engel kunnen zijn en mijn moeder weet natuurlijk dat ik gek van engelen ben en daarom had ze deze vorm voor mij uitgekozen :D. 
Ik voeg nog even een foto van de hangers toe die ze aldaar maakte. 

Vandaag heb ik dan ook helemaal niks creatiefs gedaan, maar lekker van mijn moeders gezelschap genoten. 
Morgen ga ik weer verder met mijn brief aan Tante Jannie, ga ik mijn gedeelte van de ruil met Syl klaar maken om te posten en nog zo'n kittige katjesstempel maken voor Ellen die wilde die graag van me kopen maar aan een webwinkel/blogwinkel ga ik niet beginnen, een swapje daar ben ik wel voor in. 


Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 25 februari 2013

Engeltjes gemaakt en een kittig katje

Vandaag heb ik een paar engeltjes gemaakt van kaarten die ik kreeg van de buren. Het waren over het algemeen allemaal kerstkaarten, maar ik had gezegd dat ze ook verjaardagskaarten of zo mocht geven.

Het zonnebloem engeltje en het glitter engeltje zijn van verjaardagskaarten gemaakt. Het geruite engeltje van een kerstkaart.
Verder heb ik ook al een hele verzameling vleugeltjes geknipt (geen foto van gemaakt).

Het voorbeeld van de kittige katjes stempel was ook afkomstig van een kerstkaart. Gewoon een leuk klein stempeltje om kaarten mee te versieren.

Dankjewel nog voor al jullie leuke reacties op mijn 'post van susan' stempel.
Jenneke heeft vanaf vandaag een leuke blogSTER Give Away lopen in samenwerking met Prutselz. Ga maar snel eens kijken! Aan de rechterkant van mijn blog staan nog meer leuke Give Away links (boven de blogs die ik volg).


Warme creatieve groetjes van Susan







zondag 24 februari 2013

Post van Susan stempel en nog meer sneeuw

Vandaag (nou ja nu net ;)) maakte ik een 'post van susan' stempel (geïnspireerd door de stempel van Lien, die ik vandaag op het blog van 'By Kris' zag), pff wat een priegelwerk om een stempel met tekst te maken. Ik vind het knap hoor dat anderen zulke mooie stempels kunnen maken met tekst en dat die letters dan zo mooi gelijk uitzien qua grootte etc. Okay nu is mijn stempel ook vrij goed gelukt hoor, poging één minder (dat is die met alleen de tekst uitgegutst), maar ik ben er tevreden mee. Maar of ik nog eens eentje ga maken met tekst, dat weet ik nog niet. Ben er denkelijk wel een uur mee bezig geweest.

Is bij jullie ook zoveel sneeuw gevallen? Pff ik heb het er helemaal mee gehad. Okay gisteren in het bos zag het er natuurlijk mooi uit, maar mij zul niet meer zien in het bos zolang de sneeuw ligt. Als het verse sneeuw is dan gaat het nog maar als er al veel mensen op de paden hebben gelopen dan is het mega glad. Gisteren ben ik ook bijna gevallen. Dus van mij mag die winter over zijn...maar tsja voor wie niet hè?! De derde foto is vanuit ons slaapkamerraam, vannacht is nog meer sneeuw gevallen :(.

Gisteren lag er weer een vrolijke envelop op de deurmat, ik zag de postbode al aan de overkant van de straat toen ik terugkwam van mijn boswandeling.
Ik hoorde de brievenbus klepperen en ben dan ook snel naar de gang gelopen om de brief van de natte dweil te redden die op de deurmat ligt ivm de sneeuw.
Tante Jannie verrastte me weer met een lieve brief (ja lieverd dat lijkt me leuk ;)) en met leuke spulletjes. De brief was versierd met allemaal leuke stempels die ze maakte (wow die gaat als een trein). Kijk je even mee?!


Warme creatieve groetjes van Susan





vrijdag 22 februari 2013

Leuke Post verstuurd én ontvangen

Vandaag verstuurde ik weer leuke post én kreeg ik ook weer leuke post op de deurmat.
Gisteren kreeg ik trouwens ook nog leuke post van Syl, ze heeft een ruilpagina en daar zag ik toch iets leuks en bofkont dat ik ben, ik melde me als eerste :).
Ze stuurde me het zomerboek van Heleen van Rooyen op samen met een lief kaartje. Binnenkort komt ook wat richting jou lieverd!

Vandaag deed ik dan eindelijk de Postcrossingkaart op de bus die ik eergisteren maakte en ik schreef nog een verjaardagskaart in schoolschrift (ships vergeten een foto van te maken) voor Ingthings en ik maakte nog een leuk flopje voor een jarige jet.

En ik werd vandaag verrast met een paar gezellige enveloppen. Eentje is van de swap met Emmel, ze wilde graag het blinde hertje van me overnemen (de stempel die ik te enthousiast verprutste toen ik eentje voor Moos aan het maken was) en ik kreeg een bomvolle envelop met leuks terug. Met mooi blauw lint en biasband. Mooie kaarten om te versturen óf te bewaren ;) Prachtige engelenvleugels (de vleugels hangen al in mijn engelentak!!) en met een lettertang maakte ze enkele woorden voor me (hihi susangel :)). Dankjewel Emmel voor je lieve swap :D.

Ook kreeg ik verrassingspost van Hester, met de stempelafdruk van de ster stempel die Prutselz voor haar maakte. Leuwk! Thanks lieverd :D.
Ze maakte me een boekenlegger en ik kreeg rozenblaadjes en een mooie spreuk.

En last but not least kreeg ik post via het uitwisselingsproject Dream Make Share van Dinah. Ze maakte wel een hele bijzondere tak voor me uhm voor een potlood bedoel ik ;) en een lief notitieboekje en natuurlijk een leuke kaart. Oh wat is dat toch leuk om mee te doen en door andere blogsters die je soms helemaal niet kent verrast te worden.

Naar aanleiding van mijn tweede envelop die ik onlangs deelde kreeg ik een hele lieve mail van Angelique, heel leuk om zo toch even te horen hoe mijn post van het dream make share project is ontvangen.

Dankjewel nog voor alle lieve reacties op mijn blogpost van gisteren.
Warme creatieve groetjes van Susan









donderdag 21 februari 2013

Leven met een beperking tussen wal en schip

Lieverds naast alle leuke post en al die lieve reacties op mijn blogposten (ik wil jullie daar nog eens enorm voor bedanken) kwam gisteren ook een witte envelop binnen die me helemaal in de stress heeft doen schieten.

Het is niet dat het zo'n vervelende brief was hoor, anderen zouden er blij mee zijn, maar bij mij blijkt dat toch net effe helemaal anders te werken.
Ik schiet volledig in de stress en na vandaag een aantal telefoontjes gepleegd te hebben voor een stuk ondersteuning, voor hulp met beslissingen maken, voor een stukje duidelijkheid raak ik alleen maar verder van koers af en zit hier echt de tranen uit mijn hoofd te janken.

Op zo'n momenten als deze merk ik dat ik echt niet in orde ben, dat leven met een beperking soms zo moeilijk kan zijn als de buitenwereld je problemen niet ziet.
Voor de lieverds die me nog niet zo lang volgen even een zijnootje, ik heb ruim 7 jaar geleden een beroerte gehad (young stroke) en probeer zo goed als ik kan te leven met mijn beperkingen. Zoals de meesten van jullie enorm veel uit handen krijgen op een dag, kan ik soms uren over een ding doen. Ik ben snel vermoeid, heb concentratieproblemen, kan naast miss positive een enorme piekeraar zijn wat weer veel energie kost...

In het normale dagelijkse leven dat ik nu rondom me heb gecreëerd, functioneer ik op mijn eigen manier. Er is na 4 zware jaren van enorm veel stress en onmacht een bepaalde rust over me heen gekomen.
Maar nu zit ik hier weer als een zielig hoopje ellende die vecht tegen de bierkaai van instanties die een huisvrouw die tussen wal en schip valt, niet willen of kunnen helpen.
Ik word er zo doodmoe van dat een instantie die beweert er te zijn voor mensen met een handicap, je uiteindelijk geen enkele ondersteuning kunnen bieden. MEE helpt mij niet mee...

Ik probeer nu maar weer langzaam op te krabbelen...
Lieverds sorry dat ik niet verder in detail kan treden, jullie hoeven je geen zorgen te maken hoor, ik moest het gewoon effe kwijt, even tegen iemand aanpraten...ik kom er wel weer hoor en het zal uiteindelijk wel goed komen hoor.


Warme creatieve groetjes van Susan


woensdag 20 februari 2013

Ik ben weer heerlijk verwend! Gewonnen Give Away's :)

Oh wat viel er vandaag weer mooie post op onze deurmat.
Nou ja ik heb hem niet horen vallen, want ik was aan de wandel...aan het genieten van het prachtige maar koude weer.
Het was weer wolkenclub weer ;).

Maar toen ik terug kwam van de wandeling zag ik een afbeelding van matroeska's in het gras voor onze huizenrij liggen. Ik nieuwsgierig even kijken en warempel het was een Postcrossing kaart voor mij! Goh wat was dat boffen dat ik die zag liggen!
Hij komt helemaal uit Siberië (valt me nu in dat ik m'n kaarten nog moet registreren :)).

Ik kreeg ook nog een kaart met een krokodil uit de Ukraine, met het verhaal erbij dat ze geen fantasy kaarten had en dat in onze wereld geen draken wonen en dat ze een krokodil in plaats daarvan had uitgezocht hihihi. Ik vind dat dan wel weer lachen, dat verhaal erachter :).


Verder werd ik verblijd met twee Give Away enveloppen;
Ik heb onlangs de Give Away bij '3 is a party' gewonnen. Marieke stuurde mooie papiertjes (die veel groter waren als ik had ingeschat!) en een mooie retro kussensloop en mooi geel biasband en er zit ook nog een grappig gelukspoppetje aan het visitekaartje :). Hier kun je kijken naar de prachtige vellen papier die erin zitten.

Ook werd ik verrast door Saskia van 'La Feme en spruiten', Esther heeft de Give Away gewonnen, maar Saskia ging nog even lekker door met verrassen en ik hoorde daar ook bij. Ze deed de trekking trouwens op een hele bijzondere manier.
Kijken jullie mee naar al dat leuks dat ze me stuurde, ze heeft zich lekker uitgeleefd op een mooi gehaakt vlindertje, een mooie zelfgemaakte kaart, 3D beertjes, een gepimpt theelichtje en nog een heleboel leuke dingetjes om zelf creatief mee aan de slag te gaan of om mee te versturen met leuke post ;).


Ik maakte zelf vanmorgen een leuke kaart voor een Postcroster in Taiwan, ze gaf aan te houden van boeken lezen, van katten te houden en aardbeien en ze wilde het liefst een paar verschillende postzegels op de kaart.
Geïnspireerd door de kaart van Joke (post via Dream make share), maakte ik een kaart met tekst uit een kinderboek dat ik voor enveloppen enzo gebruik (tekst gaat over het hertje dat teruggaat naar z'n familie) en pimpte dat met postzegels (je ziet een eerste versie en daarna nog eentje, ik heb toch nog meer postzegels en stickers toegevoegd ;)) en zocht een Postcrossing postzegel uit (als frankering) waar ook een kattenkaart op voor komt als extra touch!


Warme creatieve groetjes van Susan











dinsdag 19 februari 2013

I grew up in the seventies

Hey lieverds vandaag is mijn broer jarig en ik wilde een leuke foto op z'n Facebook pagina zetten uit de oude doos.
Maar ja als je dan in die oude doos gaat snuffelen kom je andere leuke foto's tegen.

Foto's bij onze Mini (mijn ouders hebben 28 jaar Mini's gereden, eerst de 'cooper' versie en later een 'van' (zo'n bestelwagen versie), daar heb ik geen foto's van...want die stamt uit het dia tijdperk ;).

Ik kwam foto's tegen als grottenloper ;), op die foto zie je me slepen met een grote lamp, ik neem aan dat dat voor de foto was, maar je weet maar nooit met mij, het kan ook dat ik wel eens even wilde laten zien hoe sterk ik was :p.
We waren bruidskinderen bij een bevriend echtpaar van mijn ouders. Maar omdat mijn vader grottenloper was heb ik heel wat uurtjes in de grotten doorgebracht. Ik vond dat altijd leuk, we hebben er zelfs kaboutertje gespeeld kan ik me nog herinneren.

Foto's in een guitig rood(?) met witte stippen jasje...het kan ook blauw met witte stippen zijn geweest ;).
Je ziet wat van het speelgoed uit die tijd...en kijk mijn/ons babybedje daar stond een hertje op :D.
Ik weet niet helemaal zeker of ik dat nou ben die daar in bed ligt als baby...mijn broer en ik schelen ons anderhalf jaar.

De eerste collage is alleen van mijn broer, met mijn vader en met hun drietjes en de ingepakte kado's van nu waar ik me op heb uitgeleefd met stempels ;). Ik had nog iets willen maken met een stripboek met Ferrari's in, maar ik kon het maar niet vinden.
Ondertussen op gaan ruimen, lades leeg gemaakt en anders ingedeeld en uiteindelijk nog gevonden, maar toen begon ik toch echt wel te twijfelen of het wel een Ferrari was ;).


Warme creatieve groetjes van Susan







maandag 18 februari 2013

Geen wolkje aan de hemel, maar toch...

...maakte ik wolken stempels, maar ook een stempel van een zonnetje ;). De inspiratie kwam van ons toiletpapier hihihi...

Vanmorgen ging ik lekker aan de wandel (en maakte die prachtige foto in het bos), ik kwam niet zo heel ver want ik kwam een bekende tegen (later ben ik natuurlijk wel nog lekker gaan wandelen).
Ik heb volgens mij wel bijna een uur staan te kweppen over hoe leuk bloggen is en hoe je het beste meer volgers krijgt en hoe geweldig jullie allemaal zijn. Hoeveel steun je krijgt, aanmoediging, leuke post ;), dat je inspiratie krijgt (daar ontbrak het bij haar even aan...ja ze kreeg af en toe ook een speld ertussen :p) als je op bezoek gaat bij al die leuke blogs...en zo kwepte ik maar door ;).

Heidi (zo heet ze) is vorig jaar ook een blog begonnen, denkelijk ook naar aanleiding van mijn enthousiaste verhaal op de koninginnedag markt in Maastricht.
Ik kocht aan haar standje een étagère die ze zelf had gemaakt. Ik vond hem meteen helemaal geweldig, rood met witte stippen hè ;) met een combinatie met 'delfts blauw'.
Ik deelde hem HIER.

Ik heb Heidi's blog onlangs per toeval gevonden...geklikt op 'Heerlen' bij mijn profiel, dan zie je allerlei mensen die uit Heerlen bloggen.
Haar blog heet Heidimaakt. Gaan jullie eens bij haar op bezoek? En wellicht haar volgen? Ze kan wel wat volgers gebruiken...
Ik heb gezien dat ze vanmorgen weer actief op haar blog is geweest en met onze hulp moet het nu vast gaan lukken om een gezellige schare volgers te krijgen en een actief blog te krijgen.

Wie weet kan ze me zelfs leren haken ;), want dat kan ze én ze woont in de buurt (maar dat wist ik al hihihi). Ja ze is nog een beginneling zei ze, maar ze kan al meer als ik (uhm ik kan alleen vingerhaken ;)).
Dus misschien durft zíj het aan om mij wat beginners technieken aan te leren.


Ik deed vandaag ook mijn twee 'omhaakte' kaarten op de bus...allebei gepimpt...eentje zal ik delen met jullie (de ander is een verrassing). Vandaag deed ik in het kader van het postuitwisselingsproject 'Dream Make Share' leuke post op de brievenbus, naar een wildvreemde, ik weet ook niet of ze een blog heeft. Haar naam zegt me niet zo 123 wat.

Bij mijn allereerste 'dream make share' post aan Mariëlle van MaDiBue Handicraft kon ik nog eens even gaan rondneuzen op haar blog wat ze leuk vindt. Nu had ik alleen een naam...
Máár ik had al googlend op haar naam wat gevonden, vandaar voor de zwarte omhaakte kaart gekozen van 'Sandy Beach' en een leuke zwart wit afbeelding erop geplakt en daarna wat doorgeschoten in het zwart-wit thema ;) met enveloppen maken...maar toch nog wat kleur toegevoegd in de vorm van vrolijke poezieplaatjes in het kleine envelopje (Hester's envelopje voor Nicky's verjaardagspost uit elkaar gehaald en als mal gebruikt :)).


Oh ja en gisteren maakte ik dit Gaia / Moeder Aarde beeldje van hars gevuld met oranje calciet. Ik ben er weer heel blij mee. Ik vind haar prachtig geworden :).


Warme creatieve groetjes van Susan

Ps. Denken jullie nog aan Heidimaakt..want het zit er dik in dat jullie alweer zijn afgeleid door al mijn gekwebbel :).
Heidi kun je volgen door de bovenstaande link te kopiëren en te plakken op de pagina van www.blogger.com in de leeslijst bij 'toevoegen'. Zo volg ik tenminste al jullie blogs.







zaterdag 16 februari 2013

Mijn blogplekje(s)

Ik zag vandaag bij de Punnik Kamer haar blogplekje (Merula deelde langer geleden haar bijzondere blogplek) en ik bedacht me dat ik van de week foto's heb gemaakt van mijn blogplekjes.
Nu heb ik dat eigenlijk bewust gedaan toen het er heel netjes uit zag, je ziet niks van al de dingen die ik normaal gesproken op de salontafel heb liggen en op de bank aan weerszijden naast me heb liggen (ik ben de enige die altijd op die bank zit, behalve bezoek ;)).
Maar het was dan ook opgeruimd voor het bezoek dat die dag voor dochterlief haar verjaardag kwam.
Maar je krijgt wel een idee van mijn blogplek cq knutselplek.

Je ziet ook op de foto onze salontafel, ik vind hem nog steeds helemaal super. Via marktplaats op de kop getikt toen ik met manlief ben gaan samenwonen. Hij heeft 28 laatjes, allemaal stuk voor stuk gevuld en vooral de kant die je ziet op de foto is gevuld met materialen en creaties.
Een lade met mijn stempels en stempelkussentjes en een lade met gummen en gutssetje, een lade met allemaal washi tape en vrolijke plakband, de la erboven liggen allemaal verschillende soorten plaksel in.

Onder de bank waar ik zit te bloggen en te knutselen, staan allemaal ikea opbergdozen met kralen op kleur en in de witte ladenkast liggen in de lades ook allemaal knutselspullen. Ja ik ben gek van laatjes. De witte ladenkast heb ik al heel lang, in 1988 gekregen van mijn ouders toen ik ben gaan samenwonen met mijn eerste man, de vader van Nicky. Hij is afkomstig van de V&D, mijn ouders hadden hem in het zwart. Nou ja mijn moeder heeft hem nog steeds ;).


Ook krijgen jullie nog een inkijkje op onze slaapkamer, mijn andere blogplek.
Wij gaan vaak vroeg naar bed, lekker warm onder het dekbed tv kijken en ik ben dan ook nog wel eens lekker aan het bloggen en zeer zeker als ik 's morgens vroeg net wakker ben of als ik 's nachts wakker lig.

Tsja met een iPhone kun je natuurlijk overal bloggen ;), die plekjes ga ik natuurlijk niet allemaal delen...zoals het toilet :p. Daar is namelijk helemaal niks leuks aan te zien, die is vrij saai. Ook heb ik het bewust in huis rustig gehouden qua kleur, het staat al vol genoeg ;).

Oh ja boven ons bed zie je het mega grote magneetbord hangen waar ik dreamboards/collages heb hangen die ik vorig jaar maakte en ook enkele Soul Collages en ook wat lieve engeltjes die ik kreeg van blogdinnen.


Warme creatieve groetjes van Susan




vrijdag 15 februari 2013

Yess Post van het Postuitwisselingsproject Dream Make Share

Ik kreeg me toch een dikke envelop door de brievenbus en zag al meteen een CODE erop staan. Yess mijn eerste post van het postuitwisselingsproject via Dream Make Share!!

Oh wat ben ik zalig verwend! Het openmaken van de envelop met al die mooie pakjes was al een feestje. Ik heb ze even laten liggen hoor en gewoon even genoten van al die mooie pakjes.

Ook heb ik eerst een mailtje gestuurd naar Micki van Dream Make Share om de code aan te melden zodat Joke op de lijst komt om zelf verrast te worden. Die code is dus heel belangrijk bij dit project, om die te vermelden in je verrassingspost maar ook voor de ontvanger om die te registreren bij Micki.

Daarna ben ik begonnen met heel voorzichtig de pakjes open te maken. Het kaartje had ik natuurlijk al gelezen en bewonderd alsmede de grappige monster boekenlegger.
En wow het is alsof Joke van Joki-Doki wist dat ik rood met witte stippen helemaal super vind. Ik kreeg een zakdoekjeshoesje en een hartje van dezelfde leuke 'rood met witte stippen' stof. En ik kreeg hele schattige labeltjes met een appeltje op gestempeld wat weer combineert met de kaart, daar zitten ook appeltjes op en beide heeft ze versierd met de pagina van een boek.
Ik ben er echt superblij mee en kon deze oppepper vandaag echt even gebruiken.

Heb je nu ook zin in leuke post versturen en ontvangen, meld je dan per email aan bij Micki van Dream Make Share en wie weet ben jij wel diegene die op haar beurt Joke mag gaan verrassen.


Warme creatieve groetjes van Susan


Ps ik heb mijn nieuwe code alweer binnen, nu proberen uit te puzzelen wie dat is en of ze ook een blog heeft, zodat ik een beetje kan achterhalen waar ze van houdt.



donderdag 14 februari 2013

Fijne Valentijn(s) (post)!

Vandaag is het valentijn, wij doen er niet echt veel aan.
Maar ik heb vanmorgen toch even in een foto van ons tweetjes een tekst gezet en bij manlief op z'n Facebook pagina gezet.
Ik zal hem hier ook delen in een collage waar je ook een foto kaart kunt zien die ik hem eens stuurde nav een prijs die ik gewonnen heb (de hartvormige kaart;)) en om het geheel compleet te maken een trouwfoto van ons erbij en natuurlijk cupido ;).

Ik deelde net op mijn engelenblog een wijze tekst hihihi...ja ik zeg dat gewoon van mezelf ;).

Verder deel ik een collage met leuke post die ik aan blogvriendin MiM stuurde (yess ze is weer terug in blogland na een korte blogpauze...ik heb haar gemist), daarnaast de leuke post die ik stuurde aan Mariëlle van MaDiBue Handicraft in het kader van het postuitwisselingsproject van Dream Make Share en beneden in de collage de valentijnspost die ik vandaag kreeg van Tineke. Een mooie gehaakte envelop, ik deed mee aan de verloting van een prachtige kleurrijke sprei die ik jammergenoeg niet gewonnen heb, maar toch die mooie envelop aan overgehouden heb ;).

Lieverds heb een mooie dag vandaag en zorg goed voor jezelf!


Warme creatieve groetjes van Susan



woensdag 13 februari 2013

Creatief gebakken

Gisterennamiddag heb ik creatief gebakken en vanmorgen samen met mijn dochter creatief versierd ;).

Normaal hebben we nooit cupcakes, maar vond dat leuker en voller uitzien als alleen een cake. Natuurlijk ook wat brownies gemaakt, maar die maak ik de volgende keer weer gewoon dat vind ik toch leuker uitzien. Alleen de brownies in de roos vorm die vind ik dan wel weer leuk, maar in zo'n cupcake papiertje vind ik het naar niks uitzien.

Zodadelijk komt de familie een paar uurtjes, we zijn maar met een kleine familie, vader, moeder, broer en z'n dochter en wij met ons drietjes. Maar och kunnen we weer gezellig bijkletsen ;).

Ik heb ook nog even een foto gemaakt van de muur waar ik ju een plekje heb gemaakt voor het prachtige engelen multi media canvasschilderij dat Melanie voor me gemaakt heeft.
Die andere twee met groen heb ik eens gemaakt bij de Ikea, toen ze nog van die leuke middagen/ochtenden hadden waar je kon komen knutselen.


Warme creatieve groetjes van Susan



dinsdag 12 februari 2013

Gewonnen Give Away bij Dream Make Share

Vandaag had ik weer leuke post in de brievenbus, deze keer van Micki van het blog Dream Make Share.

Ze is een postuitwisselings project begonnen, een beetje hetzelfde idee als Postcrossing, maar dan alleen binnen Nederland.

Een kaart sturen, iets leuks kleins zelfgemaakts sturen naar iemand die ook meedoet met het project en als jouw post binnenkomt krijg jij weer wat van iemand anders die mee doet aan het project.
Lees HIER er meer over.

Micki mailde me en vertelde in haar mail erover en ik heb me gelijk aangemeld als volgster van het blog, maar wat nog belangrijker is dat ik haar als een van de eersten gemaild had.

De eerste vier aanmeldingen (per mail) kregen leuke post van haar, dat was de Give Away :D.

Kijken jullie mee naar al het leuks dat ze me stuurde?!

En ga je vooral ook bij haar aanmelden (niet alleen volger worden dus, maar zeer zekers dus per mail...ook leuk voor diegenen die onze blogs gewoon volgen), je krijgt dan een adres met code (de ontvanger moet die code melden als de post binnen is) en je kunt beginnen met het versturen van leuke post!


Warme creatieve groetjes van Susan

zondag 10 februari 2013

Omhaakte Kaarten en zin in Leuke Post?

Ik kreeg pas van Ellen van Ietsiepietsiekitschie twee omhaakte kaarten als swap met de hertjes stempel.

Nu zou ik dolgraag zelf kaarten willen omhaken, wil het dat ik absoluut niet haken kan en nog geen mega geduldige haakster in de buurt heb gevonden (er is nog niemand op mijn pad gekomen) die me het kan leren.
Ik heb al eens een Youtube filmpje gekeken en het zo proberen te leren, maar ben alweer snel afgehaakt ;).
Ik heb echt life les nodig, iemand die me laat zien hoe het moet en die dus geduldig is. Wie weet komt zoiemand wel eens op mijn pad, maar tot dan heb ik een andere oplossing.

Ik kan namelijk wel vingerhaken, whahaha piece of cake, maar ja handwerken is dan ook verder niet aan mij besteed. Ik ben er niet mee opgegroeid, mijn oma kende het wel, maar die is allang dood. Mijn moeder heeft echt een aversie tegen handwerken en naaien, die is van de schilderafdeling en vroeger van de beeldhouw afdeling.

Maar ik dwaal weer af ;). Ik ben een kaart gaan 'omhaken' met een sliert vingerhaaksel vast genaaid aan de kaart, nadat ik eerst een feston steek heb gebruikt (dat heb ik eerst op internet moeten uitzoeken hoe dat moest ;)).
Ze zijn natuurlijk niet zo mooi als de omhaakte kaarten van Ellen, maar ik vind het toch wel wat hebben.
De kaarten heb ik 'gepikt' bij de Gamma, het zijn kleurkaarten :).
Ik vond de pakkende teksten leuk erop. En goed om zoiets uit te proberen en ook leuk om nog te pimpen.


Maar mijn andere vraag was of jullie zin hebben in Leuke Post?
Nee, niet meteen van mij...maar wie weet...

Ik kreeg een mailtje van Micki, ze heeft een blog opgestart met de bedoeling om elkaar leuke post te sturen.
Een beetje als Postcrossing, maar dan alleen binnen Nederland.

Dit schreef ze;
'Het idee is dat je naar een willekeurig adres van iemand die zich ook heeft aangemeld wat opstuurt (een mooie kaart of een klein cadeautje, bijvoorbeeld iets wat je zelf hebt gemaakt).
Vervolgens komt jouw adres ook in de lijst en kun je zelf elk moment verrast worden met een mooie kaart of cadeautje.'

Ga maar eens kijken op haar blog ( http://dreammakeshare.blogspot.nl ). En lees daar hoe je kunt meedoen aan het postuitwisselings project. En vertel het door, hoe meer zielen hoe meer vreugd!


Warme creatieve groetjes van Susan



zaterdag 9 februari 2013

Quiche à la Susan

Ik kreeg verzoekjes voor mijn quiche recept die de vriend van mijn dochter de lekkerste quiche ook vond.
Nu begonnen jullie nieuwsgierig te worden naar die quiche ;).
Maar hij is niet veel anders als ieder ander quiche recept hoor. Maar hier komt ie dan, ik hoop dat ik aan alles denk ;).
Waarschuwing...het wordt niet het duidelijkste recept ooit (ik schrijf het à la Susan stijl).
Ik heb het originele recept in de tachtiger jaren eens opgeschreven, volgens mij uit de Allerhande.


Quiche à la Susan :p

Benodigdheden:

* Een oven :p voorverwarmen op 225graden
* Een bakvorm/een springvorm/een quiche cq pizzablik

* Bladerdeeg (uit het vriesvak van je supermarkt).
Ik gebruikte voor een springvorm van 25 cm altijd ongeveer 5-6 deegplakjes. Bij de Lidl waar ik shop bleken ze langwerpige te hebben en heb ik er 4 gebruikt.
Bij de tweede quiche heb ik er maar 2 gebruikt (er zaten er maar 6 in het pakje hihihi) en het beetje dat ik weggesneden had van quiche nummer een.
De bladerdeeg plakjes moeten ontdooid worden, je kunt ze er zo inleggen (in een ingevette bakvorm!!) of zoals ik doe (bij de vierkante plakjes) dat je ze uitrolt met deegroller op een vlak bestrooid met bloem. Ik heb ze deze keer wat langer gerold en bij nummer twee ook nog breder.

* 3 eieren (bij quiche 1 heb ik er 4 gebruikt :p).

* 1/8 liter slagroom/kookroom (de laatste heb ik nu voor de eerste keer gebruikt en omdat ik meer ei had toegevoegd heb ik ook meer room toegevoegd, bij quiche twee had ik natuurlijk niet genoeg kookroom en heb ik nog wat slagroom erbij gemikt ;))

* 150 gram geraspte kaas (ik heb er denkelijk bij beide 200 gram ingedaan ;)).

* naar believen; stukjes rookworst, stukjes ham of gehakt dat je rul gebakken hebt (ik doe er zelf altijd hamstukjes in, vroeger rookworst, gewoon uit het pak in blokjes gesneden).

* en natuurlijk allerlei groenten...ik heb deze keer wortel, broccoli en ui genomen. De groenten roerbak je of deze keer heb ik de wortelstukjes beetgaar gekookt, de broccoli ook en de ui heb ik in boter gebakken, wel op een heel zachtjes vuur en met de deksel op de pan.

* blokjes gekookte aardappel (ik vind het lekker om er gekookte aardappel doorheen te doen, maar niks hoeft alles mag...dat hebben jullie toch al in de gaten hè ;)).


Hihihi ik heb bijna meteen bij alle ingrediënten verteld hoe je het moet doen behalve bij de eieren, slagroom/kookroom en geraspte kaas. Nou dat spreekt bijna vanzelf; eieren loskloppen, room erdoorheen en ook de kaas en eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Verder heb ik ook een mengsel gemaakt van de groenten met de aardappelstukjes en de hamstukjes en daar heb ik dan nog wat kruiden doorheen gedaan.

* Oh ja het spreekt vanzelf dat je boter nodig hebt om je bakvorm in te vetten of je moet er een van siliconenrubber hebben (daar heb ik nog nooit een quiche in gemaakt, ik heb er alleen eentje om een cake in de vorm van een roos kunt maken whahaha).

De ontdooide quiche plakjes (al dan niet uitgerold tot een ronde vorm die in je bakvorm/springvorm past) leg je in de ingevette vorm.

Dan doe je de groenten/vlees mix erin en als laatste doe je er het eier/room/kaasmengsel eroverheen.

Ik druk het allemaal een beetje aan en probeer de kaas er ook een beetje tussendoor te krijgen.
De deeg die aan de zijkant nog omhoog staat of als je hem hoog vult tot aan de bovenkant eroverheen hangt...die duw je een beetje omlaag zodat je een randje krijgt.

In mijn recept staat dat hij 25 minuten in de oven op 225graden moet.
Maar bij quiche nummer 1 wilde het eiermengsel maar niet stollen (als je er dan inprikte zag je dat het nog helemaal vloeibaar was), dus heb ik op een gegeven moment er meerdere gaten in gemaakt en dat een paar keer. Dus daar heb ik toch echt even mee zitten te stoeien en vloeken dat het nog te vloeibaar van binnen was.
Quiche nummer twee (dezelfde avond gemaakt omdat ik teveel groenten had gemaakt ;)) heb ik meteen 40 minuten erin laten staan en al eerder (na 20 minuten schat ik in...het viel me opeens in dat ik een quiche in de oven had staan whahaha) gaten in gaan prikken om de vijf minuten of zo.

Quiche nummer twee heb ik ook nog niet gegeten, die heb ik gisteren in stukken gesneden en in bakjes in de diepvries gedaan.
Ik heb op internet gegoogled hoe een quiche te bewaren en las daar dat je hem het beste in de diepvries kunt doen en voor gebruik laten ontdooien en 20 minuten in de oven op stand 170graden.

Oh ja ik had de groenten al vroeg op de middag klaar gemaakt. Ik zou niet weten of het verstandig is om de hele quiche al ongebakken klaar te zetten in de ijskast. Het lijkt me dat het bladerdeeg dan te nat wordt. Maar dat laat ik allemaal aan je eigen oordeel over. Dit is zoals jullie kunnen zien niet een recept op de manier geschreven zoals anderen dat doen, maar à la Susan ;).


Warme creatieve groetjes van Susan én smakelijk eten!





vrijdag 8 februari 2013

Dankjewel voor alle leuke verjaardagspost

Nogmaals een heel hartelijk bedankt aan al die lieverds die onze brievenbus hebben overstelpt met kaartjes.
Mijn dochter was er heel blij mee, ze heeft er echt van genoten om al die mooie enveloppen open te maken met lieve en leuke kaartjes en natuurlijk ook van de losse verjaardagskaarten ;).

Hier een persoonlijke boodschap van haar;

Vera, Tante Jannie, Syl, Hester, Ellen, Janina,Jenneke, Mieke, Naomi, Kim, Korina en Marloes,

Ik wil jullie allen bedanken voor de leuke, fleurige, creatieve kaartjes en lieve felicitaties en geschreven stukjes !! Echt super om zo veel leuke verjaardagspost te krijgen :D . Ik vond het echt een leuke verrassing. Dankjulliewel :) . Vriendelijke groetjes,
Nicky


Van ons kreeg ze een roze plaid van bij de Lidl en een leuke hertjes beker van bij de Xenos.
De bedoeling was om haar ook nog een schoenenrek te kopen/maken, want mijn dochter heeft een flinke verzameling aan schoenen (die tik is een beetje mijn schuld hihihi) en het rekje wat ze nu heeft staat nog nauwelijks op zijn poten.
Maar daar wordt nog over gebrainstormd wat de beste oplossing is ;) en voor de uitvoering hebben we een handige man nodig (die hebben we wel in huis hoor, maar dan moet hij ook puf hebben om het te maken of vermaken ;)).

Ook ik werd verrast met leuke post, die van Syl heb ik gisteren op mijn engelenblog gedeeld en van Lovely Tough Cookie Naomi kreeg ik een leuke collage met een zoete kaart voorop, dillema...de voorkant is namelijk net zo leuk als de binnenkant ;).
Ook kreeg ik vandaag een fantastische engelen kaart van Korina (ook van Geertje van der Zijpp zoals Vera me eentje stuurde). Dankjewel lieverds.

Verder maakte ik gisteren lekkere quiche (volgens de vriend van Nicky de lekkerste quiche ooit :)) en maakte ik lekkere brownies (uit een pak ;)), maar wel een paar in leuke rozen vormpjes gedaan, wat er heel leuk uit zag.


Warme creatieve groetjes van Susan die trouwens zoveel groente had gemaakt zodat ze nog een tweede quiche kon maken en ik dat dus gisterenavond ook nog gedaan heb...recept zal ik binnenkort delen ;). Knuff!







donderdag 7 februari 2013

Vandaag 20 jaar geleden...

Ja het is bijna op de kop af twintig jaar geleden dat ik moeder werd. Mijn dochter Nicky werd om 6.55uur geboren op zondag 7 februari 1993.

Ik heb net een collage gemaakt met een paar leuke foto's.
En vanmiddag heb ik een foto gemaakt van het mandje met kaartjes dat op haar staat te wachten.

Ik ga zo nog een aantal uurtjes slapen, heb er pas twee op zitten. Ik lag al vanaf 2.12uur wakker en kwam iedere keer niet terug in slaap, nu is manlief net terug van nachtdienst (heeft ie normaal nooit, dus ik ben volledig uit mijn ritme) en ga ik samen met hem slapen.

Lieverds alvast bedankt voor jullie leuke post, ik verheug me er op om er naar te kijken en lezen als ze ze openmaakt en natuurlijk eerst zelf van genoten heeft ;). Knuff!


Warme creatieve groetjes van Susan






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...