zaterdag 9 februari 2013

Quiche à la Susan

Ik kreeg verzoekjes voor mijn quiche recept die de vriend van mijn dochter de lekkerste quiche ook vond.
Nu begonnen jullie nieuwsgierig te worden naar die quiche ;).
Maar hij is niet veel anders als ieder ander quiche recept hoor. Maar hier komt ie dan, ik hoop dat ik aan alles denk ;).
Waarschuwing...het wordt niet het duidelijkste recept ooit (ik schrijf het à la Susan stijl).
Ik heb het originele recept in de tachtiger jaren eens opgeschreven, volgens mij uit de Allerhande.


Quiche à la Susan :p

Benodigdheden:

* Een oven :p voorverwarmen op 225graden
* Een bakvorm/een springvorm/een quiche cq pizzablik

* Bladerdeeg (uit het vriesvak van je supermarkt).
Ik gebruikte voor een springvorm van 25 cm altijd ongeveer 5-6 deegplakjes. Bij de Lidl waar ik shop bleken ze langwerpige te hebben en heb ik er 4 gebruikt.
Bij de tweede quiche heb ik er maar 2 gebruikt (er zaten er maar 6 in het pakje hihihi) en het beetje dat ik weggesneden had van quiche nummer een.
De bladerdeeg plakjes moeten ontdooid worden, je kunt ze er zo inleggen (in een ingevette bakvorm!!) of zoals ik doe (bij de vierkante plakjes) dat je ze uitrolt met deegroller op een vlak bestrooid met bloem. Ik heb ze deze keer wat langer gerold en bij nummer twee ook nog breder.

* 3 eieren (bij quiche 1 heb ik er 4 gebruikt :p).

* 1/8 liter slagroom/kookroom (de laatste heb ik nu voor de eerste keer gebruikt en omdat ik meer ei had toegevoegd heb ik ook meer room toegevoegd, bij quiche twee had ik natuurlijk niet genoeg kookroom en heb ik nog wat slagroom erbij gemikt ;))

* 150 gram geraspte kaas (ik heb er denkelijk bij beide 200 gram ingedaan ;)).

* naar believen; stukjes rookworst, stukjes ham of gehakt dat je rul gebakken hebt (ik doe er zelf altijd hamstukjes in, vroeger rookworst, gewoon uit het pak in blokjes gesneden).

* en natuurlijk allerlei groenten...ik heb deze keer wortel, broccoli en ui genomen. De groenten roerbak je of deze keer heb ik de wortelstukjes beetgaar gekookt, de broccoli ook en de ui heb ik in boter gebakken, wel op een heel zachtjes vuur en met de deksel op de pan.

* blokjes gekookte aardappel (ik vind het lekker om er gekookte aardappel doorheen te doen, maar niks hoeft alles mag...dat hebben jullie toch al in de gaten hè ;)).


Hihihi ik heb bijna meteen bij alle ingrediënten verteld hoe je het moet doen behalve bij de eieren, slagroom/kookroom en geraspte kaas. Nou dat spreekt bijna vanzelf; eieren loskloppen, room erdoorheen en ook de kaas en eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Verder heb ik ook een mengsel gemaakt van de groenten met de aardappelstukjes en de hamstukjes en daar heb ik dan nog wat kruiden doorheen gedaan.

* Oh ja het spreekt vanzelf dat je boter nodig hebt om je bakvorm in te vetten of je moet er een van siliconenrubber hebben (daar heb ik nog nooit een quiche in gemaakt, ik heb er alleen eentje om een cake in de vorm van een roos kunt maken whahaha).

De ontdooide quiche plakjes (al dan niet uitgerold tot een ronde vorm die in je bakvorm/springvorm past) leg je in de ingevette vorm.

Dan doe je de groenten/vlees mix erin en als laatste doe je er het eier/room/kaasmengsel eroverheen.

Ik druk het allemaal een beetje aan en probeer de kaas er ook een beetje tussendoor te krijgen.
De deeg die aan de zijkant nog omhoog staat of als je hem hoog vult tot aan de bovenkant eroverheen hangt...die duw je een beetje omlaag zodat je een randje krijgt.

In mijn recept staat dat hij 25 minuten in de oven op 225graden moet.
Maar bij quiche nummer 1 wilde het eiermengsel maar niet stollen (als je er dan inprikte zag je dat het nog helemaal vloeibaar was), dus heb ik op een gegeven moment er meerdere gaten in gemaakt en dat een paar keer. Dus daar heb ik toch echt even mee zitten te stoeien en vloeken dat het nog te vloeibaar van binnen was.
Quiche nummer twee (dezelfde avond gemaakt omdat ik teveel groenten had gemaakt ;)) heb ik meteen 40 minuten erin laten staan en al eerder (na 20 minuten schat ik in...het viel me opeens in dat ik een quiche in de oven had staan whahaha) gaten in gaan prikken om de vijf minuten of zo.

Quiche nummer twee heb ik ook nog niet gegeten, die heb ik gisteren in stukken gesneden en in bakjes in de diepvries gedaan.
Ik heb op internet gegoogled hoe een quiche te bewaren en las daar dat je hem het beste in de diepvries kunt doen en voor gebruik laten ontdooien en 20 minuten in de oven op stand 170graden.

Oh ja ik had de groenten al vroeg op de middag klaar gemaakt. Ik zou niet weten of het verstandig is om de hele quiche al ongebakken klaar te zetten in de ijskast. Het lijkt me dat het bladerdeeg dan te nat wordt. Maar dat laat ik allemaal aan je eigen oordeel over. Dit is zoals jullie kunnen zien niet een recept op de manier geschreven zoals anderen dat doen, maar à la Susan ;).


Warme creatieve groetjes van Susan én smakelijk eten!

14 opmerkingen:

 1. Nog van harte gefeliciteerd met je dochter...loop een beetje achter, dus lees het net pas:-)) Die quiche lijkt me heerlijk, bedankt voor het delen van het recept...ga ik gelijk even opslaan!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze ziet er smakelijk uit, en wat ik heb begrepen ook de lekkerste! Ik geloof het gelijk, ga hem ook opslaan,
  Dank je wel voor het delen hiervan.
  Lieve groetjes Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heey... de beroemde quiche! :D
  ben benieuwd (ik mag 'm nu vanwege de vegan challenge,
  .. jaja doe nog dapper mee, nog niet eten) maar ik denk dat ik hem al wel klaarmaak voor de mannen in huis!
  ingepakte groente-explosie, kan geen kwaad met al die virussen ;)
  Merci voor het recept, warme groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ooit een quiche op voorhand gemaakt (s' morgens om dan 's avonds te eten met bezoek) en dan is het deeg inderdaad net wat te nat, dus geen goed idee ;-)
  Oh en wij eten heel graag quiche, deze combo lijkt me ook enorm lekker, ga ik zeker eens proberen! Bedankt voor de tip ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die quiche ziet er heerlijk uit, mmm. Ik krijg er meteen zin in want ik houd van hartig.
  groetjes, Famke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hihi ik moet inderdaad wel lachen om je opschrijf manier! Het is een heel verhaal geworden zo. Maar hoe dan ook klinkt lekkerrrrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 7. aha.... niet zo heel anders dan dat ik 'm maak; ik moet wel even goed lezen in de Susan-versie hahahahaha (maar je bent ook wat moe). Dat van die aardappel dat heb ik nog nooit gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oke .... nu heb ik trek hihihihihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het klinkt en ziet er inderdaad heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dat klinkt lekker zeg maar helaas pindakaas gaat dit niet in mijn afslankmenu passen dus nu maar even niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik neem me zooooo vaak voor alle lekkere recepten die voorbij komen eens op te schrijven maar doe het helaas nooit. Ga nu direct een pen pakken, heerlijk lijkt ie me!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey Frau Carnaval!!
  Ik krijg weer honger als ik dit recept zie...gelukkig dus weer aan de beterende hand :)
  Maar wat leuk dat ik post van je krijg...ooit....hahahaha.Ga maar lekker feesten en bijkomen,heb ik om wat naar uit te kijken.
  Enne je ben jij of je man van origine Fries??van der Zwaag klinkt erg Fries nl...
  Fijne dag nog.Alaaf (toch??)X Marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als ik het zo lees, zijn het rommelige, maar lekkere quiches.
  Nog gefeliciteerd met je dochter trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. haha! jij bakt zoals ik naai! je doet maar wat, op goed geluk! In de keuken gaat dat standaard fout bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...