zondag 6 oktober 2013

Jeans aan het slopen voor mijn recykleer project

Hoi lieverds ik ben jeans aan het slopen om mee te gaan recykleren, maar in mijn hoofd gaat dat recykleren eenvoudiger als in de werkelijkheid. 
Zoals jullie weten wil ik een wikkelrok á la Zand Amsterdam gaan maken. 


Ik kocht al wat leuke stof op het stoffenspektakel en ook al eerder op de rommelmarkt, jeans toverde ik uit het hele huis vandaan. Nee ik kan me net nog inhouden en geen jeans uit de kast plukken die nog gewoon gedragen worden ;). 
Ik heb een heleboel jeans liggen van mijn dochter die niet meer naar haar smaak waren of die ik eens gescoord had en die ze niks vond. Verder ook nog genoeg jeans die mij niet meer passen en wat gekregen jeans. 


Zo zocht ik vandaag wat jeans uit die ik bij elkaar vond passen om daar als eerste poging een leuke wikkelrok van te gaan maken. Maar man wat is het moeilijk om die stukken op formaat te maken, wat is het juiste formaat zodat het ook een leuke rok wordt en niet een of ander slap aftreksel waarvan je meteen ziet dat die zelfgemaakt is en dat het wel beter kon. 

Ja ik ben streng voor mezelf en als ik iets maak (zonder patroon of goed voorbeeld) moet het dan ook meteen goed zijn.
Nu kan ik natuurlijk ook eerst jeansstof uitzoeken die ik sowieso 10 x niks vind en dan is het niet erg als dat project mislukt...maar wie weet kan ik die stukken goed gebruiken voor andere recykleer projecten. 

Ik zal maar slim zijn en even geduld hebben en dinsdag eerst raad vragen aan een kennis die er wel verstand van heeft ;). 
Ik had al een dame op marktplaats aangeschreven die de XL versie van de Zand Amsterdam rok te koop had, maar die reageert jammergenoeg niet op mijn brutale vraag voor de afmetingen, met als aanbod om haar een kaartje als bedankje te sturen. Die zal me maar een raar mens vinden whahaha. 

De foto van het Zand Amsterdam rokje is maar een voorbeeld hoor. Ik laat het even lekker los en ga alle jeans eens opruimen, zodat het in huis niet zo'n puinzooi is. 


Warme creatieve groetjes van Susan

19 opmerkingen:

 1. oef je gaat wel een project aan zeg!!! maar ik weet zeker dat het je gaat lukken...knap hoor

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar heb ik ook alle vertrouwen in. Het is in feite ook niet echt een moeilijk patroon want de rok loopt een beetje uit. Maar ik heb dus al lappen geknipt van jeans (de meeste aan de zijnaad losgetornd), nu nog het juiste formaat lap van ieder stuk jeans maken en ze dan aan elkaar naaien...

   En dan kan ik ook met die andere lappen aan de slag, okay dat worden dan wel weer andere rok met smallere lappen. We shall see!
   Knuff!

   Verwijderen
 2. Helaas heb ik niet het zandrokje in de afmeting die je zoekt maar mss wel iemand die ik ken....zal het voor je vragen :)
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe dan ook .... ik vind het nu al knap meis!
  Hoop dat Es je verder kan helpen!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het al knap dat je met een naaimachine om kan gaan,ha,ha....zou ik ook wel willen maar wat dat betreft ben ik er nog niet zo goed mee bevriend.het gaat je vast lukken Susan!

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het komt goed. Het is altijd lastig iets zónder patroon te maken en dan ook nog van kledingstukken die nou eenmaal van zichzelf al een bepaald formaat hebben. Ik heb hier een stapel t-shirts liggen en ik bruis van de ideetjes maar vooralsnog kijk ik er alleen maar naar om een beeld te krijgen hoe het beste eruit te halen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kun je deze niet als basis nemen Susan?
  http://madamezsazsa.blogspot.nl/2010/06/ingewikkeld.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks lieverd, ik zag het van de week al ergens voorbij komen en had me ook al bedacht dat de panden er zo ongeveer zouden moeten gaan uitzien ;). Dikke knuff!

   Verwijderen
  2. Kom ook net deze tegen bij Multivroon;
   http://multivroon.blogspot.nl/2013/03/universeel-rokjespatroon-tutorial.html

   Dadelijk eens aan het tekenen gaan, moet nog ergens zo'n papier met hokjes hebben ;). Knuff!

   Verwijderen
  3. Misschien heb je er wat aan! Met dat patroon kun je rokjes maken die rechter zijn of juist cirkelvormig en alles daar tussenin.

   Heb je zelf geen rok die goed past en waar je de maten van kunt nemen? Als je dan bijv zes panden wilt maken, deel je die maten gewoon door zes, boven en onderaan elk pand.

   Verwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Uhm die persoon ken ik al hoor, daar ga ik morgen dan ook naar toe zoals ik al geschreven had ;).

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 8. Wat een uitdaging! Maar zo te lezen ben jij niet snel uit het veld geslagen en laten we eerlijk wezen: je kleedjesjurk is daar al een bewijs van. Ik ben er zeker van dat dit project gaat slagen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi bloos :). Lief van je! Ja ik ben er ook zeker van dat ik ga slagen. Nu ga ik eens dat papier zoeken, op de twee plekken waar ik dacht dat het kon liggen lag het niet, maar ik weet er nog eentje ;), zit er dik in dat ie daar verstopt ligt. Knuff!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...