zaterdag 18 juli 2015

Tante Betsy jurkjes geluk

Ja lieverds hier is weer een blogpost met wat Tante Betsy jurkjes waar ik vrolijk van word. 
Ik draag dagelijks een Tante Betsy jurkje en heb nu weer twee (of eigenlijk drie) jurkjes extra waar ik uit kan kiezen.
 

Gisteren heb ik het panterprint jurkje smaller gemaakt, ik kocht het in de maat XXL en dat was natuurlijk veel te groot. Maar ja je kunt een jurkje wel kleiner maken, maar groter maken is een ander verhaal ;). 


Ik wilde de paddestoelenjurk ook nog voorzien van coupenaden aan de achterkant, maar dat bleek toch niet nodig te zijn, hij zit goed. Ik had die jurk al eerder smaller gemaakt. 


En deze week viel weer een leuke Tante Betsy jurk op de deurmat, ook nog eens mooi ingepakt door de verkoopster, het is een gele polkadot jurk. Ik had diezelfde jurk al eens eerder bij Sil gezien (met Hart en Ziel van Sil blog) en ik kon hem niet weerstaan. 


Hij is wat minder knalgeel als op de foto van Sil, maar ik ben er blij mee. Ik hou van dit model, het accentueert mijn figuur op de juiste plaatsen. Eigenlijk had ik verwacht deze jurk ook te moeten innemen, maar hij bleek zomaar te passen. 


Ook al word ik heel happy van al die vrolijke zomerjurkjes in mijn kast en aan mijn lijf, stiekem ben ik heel benieuwd welke jurkjes in de volgende collectie gaan komen en hoop ik toch heel hard dat er weer veel leuke fleurige en kleurige prints gaan komen. Want daar word ik toch het allervrolijkste van...


Weet je waar ik ook blij van word? Dat ik alweer een kilo kwijt ben, ondertussen al zelfs drie kilo sinds ik naar de diëtiste ga.
Nee ik zit niet op dieet en eet nog steeds lekkere dingen, maar ik kies er bewust voor om wat weiniger boterhammen te eten, 4/5 ipv 6 sneetjes...ik eet wel nog steeds 48+ kaas erop...maar ik gebruik al jaren een kaasschaaf en let op dat ik er niet teveel op doe. 


Macaroni eet ik nu volkoren en zilvervlies rijst en dan maar 65gram ongekookt en daarop dan wel weer een hele lading groente...


Ik neem wel 's avonds als ik trek heb, wel geen blok kaas meer met een glas bloedwijn...in plaats daarvan snij ik twee blokjes pure chocolade 45% heel klein (gewoon zo'n dikke blok chocolade, geen 80 of 90% puur want die bleken meer caloriën te bevatten), maak een paar walnoten heel klein en doe een tiental cranberries allemaal samen in een bakje en peuzel dat op...dat volstaat om in mijn behoefte te voorzien :). 


Ook heb ik al pizza gehad, lekker gebak of een stuk vlaai...als ik kan probeer ik dan wel een boterham minder te eten en als dat niet kan dan zij dat zo en blijf ik me wel houden aan de hoeveelheden hierboven...
Ik denk dat het belangrijkste is dat ik mezelf niet straf, maar er relaxed mee omga. Ik ben ook niet meer gaan bewegen of mezelf naar een sportschool gesleept...ik doe gewoon wat ik altijd doe en probeer zo een nieuw eetpatroon aan te houden wat voor altijd aan te houden valt. Ik geloof niet in diëeten en afvallen, ik wilde alleen niet meer bijkomen, dus het is mooi meegenomen dat ik daarbij toch wat afval. En natuurlijk drink ik nog wel eens een bloedwijntje of een glaasje Jägermeister of wat ik voorgeschoteld krijg, maar probeer zoveel mogelijk water te drinken maar drink niet meer als normaal ;). 

Lieverds heb een mooi weekend en bedankt voor jullie leuke reacties. Dikke knuffels!


Warme creatieve groetjes van Susan

Ps de jurkjes die ik show zijn van oudere collecties, behalve de afbeelding van 'We love prints' is van de nieuwste collectie...oh ja ik scoorde ook nog zo'n leuk hoodie vest maar dan in het blauw :D. 

27 opmerkingen:

  1. Goed bezig! Knap gedaan meissie!!
    En je ziet er weer geweldig uit. Dat geel staat verrassend goed, maar dat komt denk ik ook door het roze. Zonder roze moet je wel een kleurtje hebben, denk ik. Op je huid, danwel een ander topje of een vestje.
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks lieverd!
      Hihi ja inderdaad onder dat gele jurkje heb je wel een felle top nodig. Ik draag natuurlijk altijd een leuk vrolijk kleurtje als top ;). En met wat kouder weer draag ik natuurlijk mijn roze Tante Betsy hoodie vest ;). In de gele jurk zit zowiezo roze kant verwerkt. Love it! Knuff!

      Verwijderen
  2. Dat geel staat je inderdaad supergoed!! Ik vind de advertenties van dit merk ook zo vrolijk!! Zijn de jurkjes trouwens alleen online te koop of ook in enkele winkels? Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die lieve Tante Betsy houdt wel van een feestje hè?! Ik vind haar afbeeldingen ook super...
      Ennuh ja de jurkjes zijn ook in stenen winkels te koop, maar niet in de buurt...de kortstbijzijnde is in Venlo hoorde ik...en dan

      Verwijderen
    2. En dan...(oops drukte per ongeluk op beantwoorden ;)) zijn er winkels boven de grote rivieren die ze verkopen. Op deze link http://www.tantebetsy.com/nl/verkooppunten zie je welke en waar... Knuff!

      Verwijderen
    3. Pantalone in Eindhoven verkoopt ze sinds kort ook! Nog niet heel veel, maar wat niet is.... :-)))

      Verwijderen
    4. Oh dat is fijn om te weten, een dagje shoppen in Eindhoven zou voor ons er zomaar eens in kunnen zitten...samen met dochterlief een dagje qualitytime...alhoewel ik dan wel even niet aan die Primark moet denken...dan word ik al moe als ik het me voorstel whahaha... Knuff!

      Verwijderen
  3. Super leuk de nieuwe gele jurk. Die zou ook wel in mijn kast passen ;-)
    Ohhhh en elke keer als ik de paddestoelenjurkje zie zwijmel ik weer even weg. Ik wil hem ook zoooooooo graag!
    Enne Super trots op je hoe je het doet met eten!

    XxxxX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja leuk is die gele jurk hè, heb je ook nog geen gele :p hihi en ja die groene paddestoelen jurk is echt zo superrr, ik was zo blij dat ik die heb kunnen scoren...wel in een maat te groot, maar dat is vrij snel op maat gemaakt ;). Ja ik ben ook trots op mezelf en blij dat het me dan eindelijk toch lukt om iets af te vallen zonder vreemde dingen te moeten doen of lekkere dingen te laten ;). Knuff!

      Verwijderen
  4. Wat goed dat je op deze manier afvalt. Ik moet er maar eens op jouw manier naar gaan kijken. En even niet over de jurkjes, maar over je bril. Die vind ik geweldig en hij staat je ook super!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Ik ben ook mega happy met mijn bril :D. Mijn rode bril had ik inmiddels al een jaartje of acht...negen, maar die heb ik nu niet meer gedragen ;). Alhoewel als ik nog een leuk rood montuur vind dat me goed staat, knalroze of oranje mag ook dan zou het leuk zijn om mee af te wisselen.

      Ja het lijnen gaat zo heel relaxed, ik denk ook dat het bij mij het niet meer zoveel snoepen is dat ik toch wat afval.
      Geen gevecht meer om de chocolade met manlief (hij mag niet aan de mijne komen is de afspraak) waardoor ik stiekem meer at als ik wilde...en die dikke schijven kaas 's avonds laat met een wijntje scheelt natuurlijk ook een boel. En weiniger macaroni en rijst etc maar wel een hele bende groente zodat ik nog een heel vol bord heb maar wat minder aanzet. Knuff!

      Verwijderen
  5. Klinkt goed zoals je nu met eten omgaat. Nog wat kilo's eraf en je kunt jezelf weer belonen met een nieuwe Tante Betsy haha ;-)
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi ja ik heb me al bedacht dat het natuurlijk niet al te slim is als ik veel kilo's afval...dan mag ik alle 31 Tante Betsy jurkjes smaller gaan maken whahaha.
      Maar was dan wel in tien jaar tijd dik 17 kilo bij gekomen sinds ik samen met manlief ben en ook mijn beroerte heb gehad...dus minder beweeg en vaker snoep...
      Warme groetjes en knuffels!

      Verwijderen
  6. Haha, 31 jurkjes! Geweldig. Ik moet er gewoon een beetje van giechelen.
    De paddenstoelenjurk blijft mijn favoriet van de jurkjes die je nu showt.
    En qua eten ben je echt goed bezig. Nadenken over wat je eet, dat zouden we allemaal moeten doen. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hihi ik ben echt erg hè, maarreh het is ook zo'n feest om die leuke jurken te dragen, daar word ik iedere dag opnieuw blij van...
      Tsja normaal ben ik niet zo bedachtzaam qua eten hoor, maar ergens moest ik het tot halt roepen en deze manier bevalt me prima. Natuurlijk gaat het de ene dag makkelijker als de andere, maar het is goed te doen op deze manier zonder dat het me veel moeite kost. Knuff!

      Verwijderen
  7. Mooi hoor, al drie kilo kwijt op zo'n manier. Ben zo { jááren geleden}langzaam 10 kilo kwijt geraakt. Toen werd het SB , weer -10 kilo,maar toen sloeg ik door, ook niet goed, Uiteindelijk zit er weer 15 aan. voor mij geen dieet meer.
    Die gele jurk is ook leuk zeg, het is een kleur die je niet zo gauw zal kiezen maar inderdaad een kleurig hempje eronder staat ie je echt leuk !
    Ben inderdaad ook weer errug benieuwd hoe de volgende collectie is , hoop ieder geval met leuke printjes,of misschien wel paddenstoelen :-) die mogen nog wel een keer !
    lf gr. patricia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die paddestoelenprint is to cute hè?! Ik ben ook zo gek op Tante Betsy haar vrolijke printjes. Ik dacht al wat is SB, maar ik weet het al Sonja Bakker hihi, tsja ik ben niet thuis in het dieëten en om me heen zie ik dat de mensen er net zoveel weer aankomen als dat ze afgevallen zijn of soms nog meer. Ik denk dat een eetpatroon wat gewoon bij je past veel beter te doen is... Ik denk dat we nog wel een hele tijd geduld moeten hebben, zag op Tante Betsy haar facebook pagina dat ze vorig jaar of was het jaar ervoor...in oktober de nieuwe collectie binnen had. Voor nu dus genieten van al die leuke zomerjurkjes. Knuff!

      Verwijderen
  8. Mooie gele jurk. Die kleur zie je idd niet veel. en niet onbelangrijk: hij staat je goed!

    En die kilo's. Super dat je ze zo langzaam kwijt raakt. Ik houd ook niet van een dieet. Gewoon lette op je eten is een veel beter idee. En niet te snel ze kwijt raken hoor. 31 jurken vermaken is een hoop werk :-)

    Groet Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Whahaha ik moet er ook echt niet aan denken om ze allemaal te moeten vermaken. Als het me lukt vind ik 70 kg een mooi gewicht, vroeger dus 61 toen ik mijn man leerde kennen en ik mijn beroerte nog niet gehad had... Maar ik ben happy met mezelf hoor en hoef niet zo nodig af te vallen, zou natuurlijk mooi zijn als mijn dikkere buik verdween...
      Ennuh ja ik was ook verbaasd dat die gele jurk me goed staat. Een kleur die ik normaal ook niet zo snel had gekocht. Knuff!

      Verwijderen
  9. ja je kunt het gewoon al zien dat je kilootjes kwijt bent, knap!!!
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Sjiek van je, hoe je dat aanpakt !! De beste manier om te diëten zonder echt te diëten, gewoon ietsjes minder eten en gezonder. Dat hou je sowieso het langst vol ! Maar pas toch maar op dat je binnenkort niet alle tante betsy jurkjes moet gaan kleiner maken hé meid...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh daar moet ik dus echt niet aan denken, maar dat gaat vast niet gebeuren ;). Ja inderdaad gewoon wat minder eten en gezonder eten en zekers gewoon minder snoepen. Knuff!

      Verwijderen
  11. Even terug lezen hoor, fijn dat je je zo mooi hebt gekleed op mijn verjaardag hahaha. Ik vind die gele jurk helemaal top staan bij je!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihihi ja echt waar speciaal voor jouw verjaardag! Maar ook voor al die andere mensen hun verjaardag hoor...ik heb namelijk iedere dag een leuke en mooie Tante Betsy jurk aan :D.
      Dikke knuffels!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...