vrijdag 10 juli 2015

Susan heeft nu ook een dachshund :)

Jaaa vandaag is een lieve Dachshund geboren, of is het een teckel? Op ons werk wordt de naam teckel gebruikt, maar Dachshund is in blogland een veel gehoorde betiteling.
Ja en dan wijs ik vooral naar het blog van Brigitte...Home is where the Dachshund is. http://homeiswherethedachshundis.blogspot.nl/
Ik ben even met hem op de foto gegaan (nee dit is geen Tante Betsy jurk, jurk van een onbekend merk) om te laten zien van welk formaat hij is.  


Dochterlief wil graag een jeans teckel kado gaan doen en ik had vandaag een rustig en creatief dagje gepland, dus hup het patroon overgenomen en van de stof die ik ooit van Nana kreeg deze lieverd gecreëerd. 
Zo weet ik wat me woensdag te wachten staat en met jeans aan de slag ga. 
Hij heeft nog geen ogen, daar ben ik me nog even over aan het bedenken. Wilde een paar leuke knopen erop naaien, maar dat is dan weer niet babyproof...



Gisteren hadden we een activiteit, maar ik wilde nog even mijn Tante Betsy jurkjes dichtnaaien met het naaimachine. Zag aan de zwarte dat mijn eigen handgenaaide blinde zoom begon open te staan, dus meteen alledrie genaaid. 



We gingen ontbijten bij de Ikea, als verjaardags tractatie van twee medewerkers. Daarna hadden we creatieve therapie met klei (sorry nog geen foto van mijn creatie gemaakt). En daarna hadden we lunch, verjaardags tractatie van een van onze werkbegeleidsters, heerlijke koude schotel, deels zelfgemaakt en deels uit een bakje. Ik nam ook nog wat restjes mee voor manlief om thuis te eten. 
En onze stagiaire Laura maakte haar laatste dag, mijn collega's zijn ook creatief geweest en hebben een allerschattigste knuffel voor haar gemaakt. 



Zo lieverds dat was het ongeveer wat ik wilde delen, ik ben gisteren en vanmorgen ook nog creatief met wat anders geweest, maar dat kan ik nog niet delen. Het heeft wel met kanten kleedjes te maken. 
Morgen ga ik naar Lien's Kitsch in de Keet, verheug me erop! Yeah een klein blogfeestje want ik zie Lien weer, MiM is er ook en ook Naomi zou er zijn, en niet te vergeten de buuf van Lien...wie weet komen de dames van Misteria Lane ook en sturen ze een afvaardiging...


Warme creatieve groetjes van Susan

19 opmerkingen:

  1. Ah wat een leuke teckel!!! Was heerlijk weer om buiten te freubelen. Ik had het vooral druk met voorbereiden. Heb er zin in, tot morgen!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yeah tot dadelijk. Ik ben onderweg, lekker relaxed met de bus. Knuff!

      Verwijderen
  2. Ja, dat is een grappige hond, z'n lang lijf met korte pootjes, ze zijn echt schattig... Maar toch heb ik iets meer met Westies, hihihi. Gezellig al die uitjes en verjaardagen. Ben benieuwd wat voor creatiefs je nog meer gemaakt hebt. Ik ben binnenkort wel wat minder aanwezig in blogland, we gaan op vakantie... Maar zo nu en dan ook wel even thuis...
    Tot gauw, dikke knuffel.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tsja dit patroon gebruiken ze op het werk en is best makkelijk te maken dusss vandaar een teckel. Geef mij maar een groter formaat hond, lekker stoeien en knuffelen met een bakbeest daar hou ik wel van ;). Fijne vakantie lieverd! Knuff!

      Verwijderen
  3. Leuke teckel. De gehaakte knuffel is ook schattig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks :D. De knuffel is by the way genaaid ;). Ik werk op een mode en textiel werkplaats dus er wordt veelal genaaid hihi. Knuff!

      Verwijderen
    2. Haha ik zie het ;) Ik had m'n lensjes al uit whahahaaaa
      Wat een leuk werk heb jij ❤️

      Verwijderen
  4. Ha, gezinsuitbreiding ;-) !
    Leuke teckel !! Wij zeggen hier ook teckel hoor, het is enkel met Brigitte's blog dat het woordje dachshund ineens furore heeft gemaakt in ons stukje van blogland :-)... En eigenlijk om heel andere dingen mee te beschrijven als de hond op zich !
    Wat betreft de oogjes, om die baby-proof te maken : erop borduren ? Of een stukje stof erop appliceren ?
    Ik ben benieuwd om de jeans-versie te zien !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaa gezinsuitbreiding! Ik hoop dat er snel kleinkids in huis komen die lekker met hem knuffelen gaan of waar ik eentje voor maak. En voor het geval je denkt...ennuh?! Dochterlief van manlief heeft al een zoontje van twee en is hoogzwanger en wonen sinds een paar maanden boven in de straat...nu nog weer een keer een ontmoeting en dat het contact weer stap voor stap opgepakt kan worden.
      Ja dacht er ook al aan om ze te borduren...we gaan het zien... Knuff!

      Verwijderen
  5. geweldige teckel als je ooit nog eens een bullenzusje voor Oscar maakt hou ik me aanbevolen haha.
    Knuffel aan Lien en vooral heel erg genieten welke tante trek jij vandaag aan??
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi een bullenzusje in de vorm van een teckel of een bul zekers ;) uhm daar hebben we geen patroon van. Vandaag is de dag om mijn Tante Betsy Red uhm Oeranje te dragen, de eerste keer dat ik hem aan heb...speciaal bewaard voor vandaag. Knuff!

      Verwijderen
  6. Geweldig zeg die teckel (patroon) zo leuk, die wil ik ook wel maken voor mijn lieve nichtje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja leuk is hij hè. Uhm weet even niet hoe wij aan het patroon komen, geloof ik via een collegaatje. Maar op Pinterest zou je eens kunnen zoeken ;). Warme groetjess!

      Verwijderen
  7. Wat een leuk patroon. Hier spreken we ook over een teckel. Leuk patroon en ziet er niet al te moeilijk uit. Ik zag laatst ergens zo'n teckel flink verzwaard van binnen dienst doen als deurstopper. Misschien is voor op jullie werk?

    Groet Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is een eenvoudig patroon en zo in elkaar te zetten...wie weet ga ik alvast nog oefenen met jeans of anders gewoon pas woensdag als dochterlief komt. Op het werk worden ze wel altijd met jeans gemaakt, maar ik krijg meestal andere werkzaamheden ;) dus vond het leuk om er ook eens eentje te maken. Knuff!

      Verwijderen
  8. Wat een lieverd is jou teckel. En wat ben jij een creatieve drukke dame zeg! Ik zag al een foto voorbij komen van een dame in een Tante Betsy in een keetje. O wat had ik ook graag even om het hoekje gekeken maar helaas iets te ver weg voor mij. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi nou zo druk ben ik helemaal niet op creatief gebied hoor, dus zo af en toe is het wel heel leuk om wat te maken. De komende tijd mag ik op het werk ook weer creatiever aan de slag, onze werkbegeleidster die van de Mode met een Missie afdeling is, is op vakantie... Dus binnenkort zal er wel weer eens een lappendeken van mijn hand afrollen ;).
      Ja leuk is die foto van Ingrid van mij in het Keetje van Lien hè?! Het was reuze gezellig, ik probeer er morgen over te bloggen. Knuff!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...