maandag 30 maart 2015

Geluk plukken tijdens de geluksroute

Zaterdag heb ik als geluksplukker door Heerlen gewandeld en wow zulke lieve, leuke, enthousiaste mensen ontmoet en gezien. 
Heerlijk was het om te baden in zoveel positieve energie. 


Ik had al eens eerder reclame gezien over de geluksroute in Heerlen http://geluksroute.nu/editie/heerlen/geluksteam/
Maar had nog steeds niet voor mezelf beslist of ik er heen zou gaan, er was namelijk ook nog een treinkaartjes actie om voor €2 naar Maastricht te gaan, een kans om goedkoop familie of vrienden te bezoeken. 
Maar wat bleek na nader onderzoek de werkzaamheden aan de A2 waren uitgesteld, dus ook de actie die daar mee samenhangt...


Yess op de binnenstad van Heerlen in! Voor de verandering de bus genomen (geen zin om verregend aan te komen) en voor de deur van de eerste geluksroute plek uitgestapt, de Luciushof!
Een mooi kaartje getrokken met Namasté, een geluksklavertje met mijn wens in de boom gehangen, een mooie geluksvogel kaart mogen uitzoeken...


Verderop was er reiki, ik ken iemand die daar zou zijn, een vrouw die ik tijdens de Elf Fantasy Fairs heb ontmoet, dus wilde even gedag zeggen. Maar op dat moment vonden er behandelingen plaats. 
Wel werd ik enthousiast ontvangen door een dirigent die me uitnodigde om samen drie slagen van geluk uit te voeren...


Ik heb meegedaan, niet echt mijn ding ;), we werden ook nog eens gefilmd...maar wel genoten van de enthousiaste dames die er helemaal in op gingen...
De reiki dame nog even gaan knuffelen...beneden een kopje kruidenthee gedronken en kreeg een zakje bloemen en kruidenzaadjes mee, het programmaboekje van de geluksroute met sticker en leuke kaart én lint (armband) en toen hupsakee verder naar de mini bieb bij Creative Corridor, ik had weer twee boeken bij me om te ruilen...


Maar ik had ook nog wat geluksbrengers mee genomen, het leek me leuk om wat lieve spullen achter te laten met de tekst van 'voor jou van mij' Facebookgroep. 
Ik kom er niet zo vaak en voor de groep bestond liet ik ook wel eens kleine kadootjes achter. https://m.facebook.com/groups/500426156764598


Ik zocht twee mooie boeken uit en liet er een leuke boeddha sleutelhanger achter. Toen ik wegliep kwam er een dame aan lopen die ook meegedaan had aan de drie geluks slagen en ik gaf haar een zelfgemaakt bergkristallen engeltje. 


Ik had in de Luciushof gehoord dat er mooie dingen te doen waren in het Savelberg klooster dus hupsakee ik liep om de hoek daar naar toe. 
Ik ontmoette daar Marieke Lachen die ik 'ken' van geefmaand november, ze deed later op de middag een schatermoment...ik had verwacht dan allang ergens anders te zijn...


Maar er kwam een andere mooie ontmoeting met Linde ten Broek die mensen trouwde voor een dag in de kapel, ik heb wat met kerken en kapellen...dus die had ik zowiezo even willen bezoeken. 


Oh wow wat een bijzonder mens, ik zei al 'jij gaat me dus trouwen met mezelf, dan doe ik mijn jas uit want ik ben mooi aangekleed voor dit moment ;)'.
Jaja ik had mijn nieuwe Blutsschwester jurk aan met mijn nieuwe Tante Betsy hoodie en mijn nieuwe Cowboysbag tas! Allemaal tweedehands hoor, maar helemaal happy mee!


Maar okay ik dwaal af, ik ging heerlijk op het bankje bij de zusters zitten en die lieve Linde vertelde me allemaal bijzondere dingen over mezelf. Natuurlijk ken ik mezelf wel goed, maar het was zo mooi om mee te maken, iemand die je met andere ogen bekijkt, die in je ziel kijkt, ja af en toe rolde een traan naar beneden...
Wat was wat ik het liefste wilde, waar ik gelukkig van zou worden? Nou ja ik heb alles al, ik heb al alles wat ik nodig heb...maar ik zou zo graag mijn man met zijn kinderen herenigd zien...dat hij eindelijk alles heeft wat hij nodig heeft en niet met zo'n gebroken hart rondloopt en zijn ziel onder zijn arm...dat hij weer compleet wordt...dat zou mij gelukkig maken...


Ik mocht hartjes nemen uit een doosje, ik nam er een 'pret' die staat voor mij, ik nam er nog een 'raak' een gebroken hartje die staat voor manlief, ik moest er nog eentje nemen 'sms me' voor zijn dochter, nog eens 'sms me' voor onze kleinzoon die we ooit een keer hebben mogen ontmoeten en die deze week alweer twee jaar wordt...en ik was nog niet klaar...er waren er nog meer nodig...ik trok nog een 'nee', een 'sms me' en een 'bemin'...voor zijn zoons en dochterlief, ik geloof ook dat het in die volgorde was...
Ik duim, ik bid, ik vraag hulp aan de engeltjes en ik laat los en hoop dat ons gezin dit jaar eindelijk eens compleet gaat worden. 


En toen was het na een dikke knuffel en mijn geschenk aan haar...ze vroeg me wat ik haar zou willen geven...een groot hart en engeltjes op haar schouder (heeft ze natuurlijk allemaal al ;))...maar ik had dus nog een engeltje en een hart aan een sleutelhanger gemaakt en in een zakje met hartjes gedaan...het perfecte kadootje...ik kreeg weer een dikke knuffel :D....tijd om lekker te gaan lachen. 


En jawel hoor ik hoorde zeggen 'we hebben nog een zesde deelnemer nodig' en waarempel die kwam net aangelopen ;). Ik heb drie kwartier heerlijk gelachen samen met de geweldige Marieke en de andere deelnemers. Wat een gelukjes deze dag, wat een rijk mens ben ik toch!
Oh ja bij Marieke liet ik 'oops' eenzelfde zakje met engeltje in haar tas vallen na afloop ;). 


En natuurlijk daarna ook nog even hallo gaan zeggen bij dochterlief die zolang in een schoenenzaak werkt en natuurlijk ook een dikke knuffel gegeven en gekregen, heerlijk! En oh ja ze mocht van mij zo'n hartje uitzoeken om op te eten ;).


En niet zo heel veel later als dat ik thuis was, kwam manlief ook thuis en gingen we samen nog heerlijk eten in onze favoriete Imbis stube en kregen we nog twee gezellige dames aan tafel (je moet weten er zijn maar drie tafeltjes en de meeste tijd is het daar bom en bomvol). Het was een mooie dag!Warme creatieve groetjes van Susan

13 opmerkingen:

 1. Wauw wat een bijzondere route.....XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een GELUK zo'n mooie route! Heerlijk zeg. Lieve groetjes en dikke knuf Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie dag met nog mooiere ontmoetingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wordt al gelukkig van het lezen van zoveel leuks... een hele prettige dag voor je...

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat ik op deze manier toch nog van de geluksroute kan meegenieten. Ik was zaterdag op de crea beurs en zondag regende het me echt te hard! Maar het initiatief is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een bijzonder dag, wordt er helemaal warm van als ik het lees!
  groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heerlijke, gezegende dag, met veel lachen en ook een paar tranen.
  Kippenvel bij je wens voor je lief. . Ik duim voor hem dat hij ooit de kans zal krijgen zijn kinderen weer vadt te houden.
  Ik stuur je een lieve knuffel.
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heerlijke, gezegende dag, met veel lachen en ook een paar tranen.
  Kippenvel bij je wens voor je lief. . Ik duim voor hem dat hij ooit de kans zal krijgen zijn kinderen weer vadt te houden.
  Ik stuur je een lieve knuffel.
  X Nana

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dankjewel lieverds voor al jullie reacties. Ja zekers voor herhaling vatbaar om die geluksroute te doen. En hij wordt op meerdere plaatsen in het land gehouden ;). Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een dag vol (mooie) emoties zeg! En wat leuk de geluksroute, had ik nog nooit eerder van gehoord! Fijne (paas) dagen!! Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke dag en wat een prachtige wens! Ik hoop echt dat hij uitkomt. Jaren geleden ben ik eens in Heerlen geweest voor een tentoonstelling. Ik vond het er leuk wandelen/winkelen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie dag met bijzondere ontmoetingen. Helaas kon ikzelf niet, had al van alles op de planning. Maar mocht dit intitiatief er volgend jaar weer zijn, dan ben ik écht van de partij.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...