donderdag 5 februari 2015

Leuks met lapjes en nog meer leuks

Dag lieverds ik wil al weer een aantal dagen een nieuwe blogpost maken, maar het komt er maar niet van. Nu ik bij een paar van jullie op bezoek ben geweest, dacht ik...oh ik maak er gewoon eentje...zo eentje die lekker in elkaar geflanst is à la Susan.
Leuks met lapjes heb ik als titel gekozen, want dat boekje won ik onlangs op facebook bij LandIdee. Helemaal super, want het boekje staat al lang op mijn verlanglijst, tezamen met folklore met flair. De andere twee boekjes daar ga ik nog eens iemand mee happy maken, hoe en wie dat laat ik lekker aan de engeltjes over...die zullen me dat wel toefluisteren. 
Leuks met lapjes dat is in ieder geval een boekje dat ook door mijn collega's op de sociale werkplaats met enthousiasme is ontvangen...nou ja het is alweer terug thuis, maar zal zekers nog vaak tot inspiratie dienen voor creatieve projecten. De andere nam ik nog niet mee ;). 


Eigenlijk had ik nu volop bezig willen zijn met leuke lapjes, uhm nou ja eigenlijk helemaal niet mijn stijl...
Ik heb afgelopen weekend en daarvoor wel weer zo'n 150 lapjes gesneden uit voor mijn doen saaie stoffen. Dochterlief wilde een nieuwe lappendeken die beter bij hun interieur past. De vorige die ik maakte voor haar verjaardag óf was het kerst...(paste goed bij haar kamertje ;)) wordt nog altijd gebruikt maar ze wilt die nu met liefde inruilen voor een andere. 


Dochterlief wordt zaterdag alweer 22, de eerste verjaardag dat ze niet thuis is, ze is al bijna weer een jaartje uit huis. Gelukkig heb ik haar de afgelopen tijd weer wat vaker kunnen zien omdat ze voortijdig met haar pabo opleiding gestopt is. Ze wil in het nieuwe schooljaar naar alle waarschijnlijkheid toch social work gaan doen. Ikzelf zie dat niet zo zitten, er is toch geen werk in te vinden, maar ja je weet het maar nooit. Ze moet haar eigen weg bewandelen, haar eigen keuzes maken haar gevoel volgen. Gelukkig heeft ze een baantje gevonden (dinsdag was haar eerste werkdag) zodat er toch weer wat geld binnen komt.


Maar die lappendeken wilde ik dus voor haar verjaardag af hebben, maar ik ben snipverkouden en heb denkelijk de griep te pakken. Dus die deken moet maar wachten...eerst eens goed voor mezelf zorgen. Gelukkig heb ik wel haar carnavalsrokje af en ook de bustier... En ze is ook heerlijk creatief bezig geweest toen mijn moeder vorige week ook op bezoek was, een hele gezellige middag samen gehad. 


Op het werk ben ik bezig aan een jeansdeken, de eerste rij heb ik al aan elkaar genaaid. Maar die moet ook wachten totdat ik weer werken ga en de lapjesdeken die ik vorige week deelde ook, daar moet nog een fleece tegenaan. Die dag had het ook gesneeuwd toen ik de lapjes uitgelegd heb tot een mooi patroon, rechts zie je nog de jeans van een collega...we waren die dag maar met ons tweetjes en hieronder zie je het uitzicht dat wij hebben in deze winterse dagen. Mogen niet klagen hè ;). 


En ik mag nog een jeansdeken gaan maken, thuis dan, want manlief zag de foto en die wilt er ook eentje, gelukkig heb ik genoeg jeans in huis om mee aan de slag te gaan. Voor die van mijn dochter gebruikte ik 3 jeans die ik eens kreeg van haar schoonmoeder en twee korte jeans van manlief. 


Zo lieverds ik ga er weer vandoor, lekker het bed inkruipen. Gisteren heb ik ook al de hele dag bankgehangen in de hoop zo op te knappen, maar het heeft toch doorgezet. Hopelijk kan ik wel zondag naar mijn dochter haar verjaardagsfeestje ( zaterdag, op haar verjaardag moet ze werken ;)). Dikke knuffels voor jullie reacties!


Oh ja voor iedereen die net als ik gek is van kleurtjes en prints en zich verheugd op het voorjaar, Tante Betsy haar nieuwe voorjaarscollectie komt eraan! Eind februari, eind maart komen er nieuwe jurkjes, yeahhh!

Warme groetjes van Susan

16 opmerkingen:

  1. lapjesdeken en in de lappenmand enzo ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even lekker uitzieken hoor .......beterschap

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, geweldig die Jeans deken!
    Jammer dat je dochter nog zoekende is qua opleiding/werk. Daar kan je ze vaak niet mee helpen.
    Beterschap, je bedje ziet er gezellig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt helemaal geen tijd om ziek te zijn, veel te veel leuks om te doen en te maken! Heel veel beterschap en alvast gefeliciteerd met je dochter's verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je ligt dus echt in de lappenmand! Kun je beter lapjes naaien :) Heel veel beterschap! Wordt je meisje alweer 23, wat gaat het snel!! Hopelijk ben je gauw opgeknapt om er samen een leuke dag van te maken! Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel stoer die jeanslapjesdeken,, moet toch maar ff wachten tot je zelf weer ui de lappen mand bent. Dikke knuffel voor jou en ziek maar goed uit... beterschap..

    Lieve groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Thanks girls voor al jullie beterschapswensen. Tot nu toe de hele dag in bed gelegen, jammergenoeg niet extra kunnen slapen, maar hoop vannacht wel weer goed te kunnen slapen. En hoop natuurlijk zondag naar mijn dochter haar feestje te kunnen. Dikke knuffels!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beterschap. Was weer een gezellig verhaal om te lezen.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh lieverd, beterschap!
    En gefeliciteerd met je dochter.
    Liefs, Nana

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh lieverd, beterschap!
    En gefeliciteerd met je dochter.
    Liefs, Nana

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Susan,
    Ik kwam per toeval op je blog, wat gezellig is hier ! En wat een leuke dingen maak je.
    En helemaal leuk om ook een Tante Betsyfan tegen te komen. Kijk je ook zo uit naar de nieuwe collectie , ik hoop op veel kleur en bloemetjes!
    Ik zag { heb even rondgesnuffeld hier} dat je ook een festivalbezoeker bent, wie weet kom ik je wel 's een keer tegen. :-)

    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuke enthousiaste reactie. Ja die Tante Betsy jurkjes daar ben ik gewoonweg verslaafd aan en ik draag ze tegenwoordig alleen maar. Echt wel erg, ik kan in feite bijna mijn hele garderobe gaan wegdoen whahaha. Warme groetjes van Susan

      Verwijderen
  12. Proficiat aan de jarige dochter. Hopelijk viel haar eerste werkdag wat mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...