vrijdag 20 november 2015

De Geefmaand November vliegt om

Dag lieverds sorry dat jullie al zolang niks meer van me gehoord hebben, de dagen vliegen hier voorbij. Over het algemeen komt er weinig uit mijn handen, dus echt creatief ben ik niet meer geweest. Behalve op mijn werk...ik ben bezig met een lappendeken te maken voor een klant. Alle lapjes zijn gesneden en in patroon gelegd en volgende week ga ik alles aan elkaar naaien/locken. 


Ook nog bezig geweest met een teckel, maar die heeft een collegaatje van me overgenomen om af te maken omdat ik ging starten aan de lappendeken. Oh ja ik heb ook nog een kussen bekleed voor op een bankje, gemaakt door de afdeling hout... 


Hieronder komt een heel verslag van alle geefdagen sinds de laatste blogpost. Ik heb net de laatste dagen bij gewerkt, was ik helemaal vergeten te noteren. 
Op mijn Tante Betsy blog heb ik nu een winactie, een weggever. Wil je meedoen lees dan goed de voorwaarden, hij is eigenlijk speciaal voor Tante Betsy girls/lovers http://365daysofhappytantebetsydresses.blogspot.nl/2015/11/tante-betsy-give-away-wednesday.html?m=1


Dag 9 vandaag kreeg ik van onze schoonzoon (vriend van dochterlief) zijn 'oude' iPhone te leen zodat ik de mijne binnenkort ter reparatie weg kan gaan brengen. Heb een vlek in de lens...
Mijn broer kwam onverwacht op bezoek en ik heb geluisterd naar zijn verhaal en gewoon lekker samen even quality time gehad. Hij had honger en heb hem een boterham gemaakt en ik had nog wat lekkers voor bij de koffie dat ik zelf weer gekregen had in onze favoriete imbiss stube, heerlijk samen van gesnoept. 
Oh ja manlief kwam ook nog onverwachts tussendoor even thuis en die kreeg van mij ook koffie. 


Dag 10 manlief had een onverwachte dag vrij en genieten van het samen zijn. Dat is geven (zorgen voor lunch enzo) en ontvangen tegelijk (ik geniet altijd van het gezelschap van manlief). 
Er kwam 's morgens ook weer een collegaatje op het werk langs die al langere tijd thuis is. Ik heb haar een dikke knuffel gegeven en natuurlijk ook ontvangen. 


Dag 11 ik kreeg een ingeving, ik heb een Tante Betsy blog en wilde graag weer een weggever doen, maar het duurt nog zeker een maand voordat ik Tante Betsy kan vragen om een weggever te doen. Die heeft het nu razenddruk, dus kwam ik op het idee om mijn vest dat ik onlangs van Tante Betsy kreeg te gaan verkopen aan de hoogste bieder en van de opbrengst een kadobon kopen en die dan weer weg te geven op mijn blog. Twee vliegen in een klap, ik maak iemand blij met het vest en iemand krijgt een kadobon waar ze (een gedeelte van) een jurkje mee kan kopen. 
En 's avonds nog een geefactie naar manlief gedaan toen hij onder de douche stond heb ik zijn kant van het bed alvast opgewarmd, zo kon hij lekker in een voorverwarmd bed stappen ;). 


Dag 12 ik had nog sinterklaas spulletjes liggen, gekregen om eens aan iemand te geven die het nodig had van de engeltjes van limburg facebook groep. Maar nu had ik zoiets dit is een mooie tijd om het verder te geven. Ik ben niet zo van die weggeefgroepen, daar heb ik de tijd niet voor. Dus ik vroeg aan de engelen om me iemand op m'n pad te sturen die het kon gebruiken. Ik liep naar buiten en zag de overbuurvrouw net aan komen met de auto, yesss die kent vast wel iemand met kids (heeft zelf een 8 jarige dochter) die het kan gebruiken. Nou ze kon het zelf gebruiken en was er heel blij mee, super toch?! 


Dag 13 op het werk even samen met mijn collega's op een andere afdeling (de kantine) mee geholpen met broodjes smeren/beleggen. 
Voor manlief een broek versteld zodat hij ook weer een goede werkbroek heeft om aan te doen. En weer bij twee marktplaats pakjes een leuk kaartje toegevoegd. Van de andere heb ik al enthousiaste reacties gekregen dat ze het kaartje zo waardeerden. 


Dag 14 buurvrouw belde aan dat de was op de grond was gevallen (mijn Tante Betsy jurkjes waren afgewaaid) :D, heb haar hartelijk bedankt en snel de was ergens anders opgehangen. 
Heerlijk een uurtje met een goede vriendin bij gepraat, geven en ontvangen tegelijk. 
Een tas met leesboeken gekregen van een vriendin (manlief bracht ze mee), heerlijk dat zijn weer heel wat uurtjes lees plezier. 


Dag 15 onszelf weer een heerlijke luilekkerdag gegeven. Lekker niks doen en de hele dag in bed liggen, films kijken en wat internetten. 
Ik zorg natuurlijk weer voor de catering ;). 
Iemand van de Facebook jurkjes groep getipt op een Tante Betsy jurkje wat ze graag wilde, hopelijk kan ze het scoren. 


Dag 16 een geefactie via marktplaats gedaan, een dame reageerde dat ze een paar laarzen graag van me wilde overnemen. Ik had die 'te koop' aangeboden tegen alleen de verzendkosten. 
Ook een jurkje aan een lieve jurkjes vriendin aangeboden voor haar dochtertje, deze week ga ik eindelijk tijd maken om ook nog wat anders naar haar op te sturen. Ga er een vrolijke envelop van maken. 
En op mijn blog vroegtijdig de biedactie gestopt waarbij ik een Tante Betsy vest per opbod verkocht. Er kwamen geen reacties meer en ik gun het de dame (Sandra ;)) die het hoogste bod had gedaan. Ik heb haar blij gemaakt om te vertellen dat het vestje voor haar was. 
Manlief en mezelf blij gemaakt met te besluiten om lekker te gaan uiteten in Duitsland, heel wat uurtjes plezier gehad voor een rekening van €12. 


Dag 17 dankbaar het aanbod aangenomen dat een tante voor ons rode rozen koopt voor de crematie van een andere lieve tante van manlief. Wij moeten zelf minstens 2,5 uur rijden om de crematie plechtigheid bij te wonen en dan is het wel fijn dat die rozen al geregeld zijn. 
 's avonds voor het naar bed gaan boterhammen gesmeerd voor manlief die extra vroeg op moet. Tegenwoordig laat ik ze hem zelf smeren na dit jarenlang voor hem gedaan te hebben, maar sinds ik ook werk mag hij ze zelf smeren ;). 


Dag 18 een lief berichtje van manlief gekregen, het briefje 'dat hij van me houdt' lag op het aanrecht en hij bedankte me voor de gesmeerde boterhammen :). Pakketjes weg gebracht en natuurlijk weer met een leuk kaartje erbij voor de ontvanger, ze worden dankbaar ontvangen. Ook even dochterlief op haar werk gaan knuffelen, geven en ontvangen tegelijk. Manlief een goede nachtrust gegeven en meteen op de andere slaapkamer gaan liggen en aldaar lekker een boek gelezen en daarna gaan slapen. 


Dag 19 een engeltje gemaakt van mooi rode roosjes papier als afscheid van onze lieve tante Letta, ook al kan ik het haar niet meer persoonlijk geven...heb die speciaal voor haar gemaakt omdat ze van rode rozen houdt.
Op m'n Tante Betsy blog tips gegeven wat betreft de foto's voor mijn winactie. En vroeg gestopt met internetten zodat manlief en ik lekker samen naar netflix konden kijken. Én een nacht naast manlief blijven slapen, hij gaf me een snurkvrije nacht en hij blij dat hij niet alleen hoeft wakker te worden. 


Dag 20 dochterlief appte dat of iets nog thuis stond en ik heb dat vanmorgen even beneden gezet zodat ze het niet hoeft te zoeken als ze het komt ophalen. 
Gezorgd voor de catering tijdens onze lange rit naar de crematieplechtigheid, boterhammen en krentenbollen gesmeerd, snoepgoed en fruit voor onderweg en natuurlijk wat te drinken. 


Oh helemaal vergeten, oops...ik kreeg nog een lief jurkjes kaartje van Mirjam van het blog Kaza Maria die ook aan de geefmaand mee doet. Thanks lieverd!


Warme creatieve groetjes van Susan

11 opmerkingen:

 1. Hihihihi, weet je dat ik na het lezen van deze post de behoefte had om effe diep adem te halen? Pfffjeuwwww... Lekker drukke, creatieve, enthousiaste, kleurrijke, gulle, zorgzame en liefdevolle vrouw die je bent! xxx Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi ja het is wel een hele lange blogpost geworden zo hè met die opsomming van al mijn geefmaand dagen ;). En thanks lieverd ik ontvang je lieve complimentje met open armen :D. Dikke knuffels voor jou!

   Verwijderen
 2. Wat is het heerlijk om te geven. Veel mensen staan daar niet bij stil, soms zit het idd al in een knuffel, aandacht of een boterham. Mooi om te lezen.
  Fijn weekend!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hè het kan soms zo makkelijk zijn hè, maar het zijn vaak de kleine dingen die het doen. Een hele maand lang iedere dag materiële dingen geven zal weer een heel ander gevoel opleveren, je ontvangt dan natuurlijk ook als je ziet hoe blij iemand er mee is. Maar zoals gisteren na de crematie plechtigheid heb ik heel wat dikke knuffels gegeven (én ontvangen ;)) en ik denk dat die soms nog veel waardevoller zijn.
   Dikke knuffels!

   Verwijderen
 3. Wat een mooie geefacties heb je. Het is bewezen dat je een veel blijer gevoel krijgt van geven dan van ontvangen. Dus jij moet je vast heel blij voelen, hihi. Ik ben deze maand bewust bezig om meer aan mezelf te geven. Ik kwam erachter dat ik niet zo hoog op mij prioriteiten kijst stond. Dat is niet best. Dus nu is het tijd voor meer ME time. Met uiteraard nog steeds geef acties. Fijn weekend. Knuf en kus.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig Neeltje! Ja het is eigenlijk het allerallerbelangrijkste dat je goed voor jezelf zorgt! Want als jij goed voor jezelf zorgt kun je ook goed voor een ander zorgen, andersom gaat niet en krijg je vroeg of laat de rekening gepresenteerd!
   Ik had gisteren opeens zoiets van oops deze week is de laatste week en ik heb nog zoveel te geven...dus ik ga nog lekker door...och ja normaal doe ik dat natuurlijk ook al ;). Ik ga wel zien hoe ik er invulling aan ga geven. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 4. nou noem dat niet creatief ,super creatief en je hebt het behoorlijk druk ,wel erg leuk jouw werkplek , goeie geef maand zeg
  dikke knuffel marloes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja voor mijn gevoel is dat dan zo hè, dat er weinig uit mijn handen komt. Maar op het werk mag ik heerlijk creatief zijn en gisteren ben ik ook nog tussendoor creatief bezig geweest en engeltjes gemaakt. Dikke knuffels terug!

   Verwijderen
 5. Nou, nou, ff bijkomen van zoveel geven en krijgen... Soms is het neit eens zo heel erg moeilijk om anderen blij te maken als je z'n lieverd bent als jij... :-) mijn complimentje aan jou.....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat liefff. Gisteren toen ik het las in mijn mail kreeg ik al een big smile en nu weer. Thanks lieverd voor je compliment, hij is heerlijk binnen gekomen. Dikke knuffels voor jou!

   Verwijderen
 6. Wat een mooie acties. Toch leuk hé geven. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...