dinsdag 19 mei 2015

Een hele Dankbare Dinsdag

Dag lieverds daar ben ik weer eens op Dankbare Dinsdag, lekker zittend op het terras in onze tuin. Genietend van mijn anderhalve week vrij, manlief heeft gezorgd dat hij toch een aantal dagen samen met mij geniet van onze vrije dagen samen. 


Vorige week donderdag met Hemelvaart moest ik toch even slikken, die dag zouden we normaal op vakantie naar Litouwen vertrokken zijn. 
Ik besloot, 's avonds zittend op de bank, mezelf een Tante Betsy jurkje kado te doen om de pijn te verzachten, een doorknoop jurkje, de Dress Betsy Black.
Het was me via Dinah, de winnares van de gave Tante Betsy winactie, ter ore gekomen dat er nieuwe doorknoop jurkjes in de winkel van die lieve Tante Betsy gekomen waren. 
En ik weet dat ze zo de deur uitvliegen, dus even slikken en hupsakee gewoon bestellen op http://www.tantebetsy.com/


Zaterdagmiddag was hij er al en wat is hij mooiiii, oh ik had al vaker zuchtend naar dit jurkje gekeken. Hij was namelijk al eerder bij enkele stenen winkels te koop die Tante Betsy haar jurkjes en rokjes verkopen en ik had hem ook al gespot op een blog...


Ik ben wel meteen met draad en naald aan de slag gegaan om de jurk onzichtbaar dicht te naaien, dit doorknoopmodel kan namelijk helemaal open (en ook als vest gedragen worden) ten opzichte van eerdere jurkjes van haar waar alleen de bovenste drie knoopjes open waren. 
Maar als je zo'n flinke ronde vrouwelijke vormen als ik hebt, krijg je gapende kieren en dat willen we niet, dus dichtnaaien die hap...uhm die jurk ;).
En natuurlijk heb ik hem meteen aan gedaan op zondag en op maandag :D. 


Maar weet je waar ik nu zo super dankbaar voor ben, die lieve Tante Betsy die mailde me terug (ik mail regelmatig met die lieve tante, ik had al eens gevraagd wanneer hij zou komen, maar toen was ze met vakantie hihi :)) en ik krijg hem van haar, yeahhh dat is toch een super lief kado, helemaal over the moon was ik toen ik de mail las. 


Vanmorgen ben ik weer eens creatief geweest, ik vond een paar lp's bij de oud papier en glaswerk containers. Op Pinterest gezocht hoe ik er iets creatiefs van kon maken, toevallig had Dreamstuff er net ook over geblogd. Maar ik heb ze in de oven gedaan op 200 graden. 
Ik heb een paar vlinders gemaakt en twee schalen...eentje van Fats Domino (voor mijn vader, psst mam niks zeggen!) en eentje van Elvis Presley voor een vriend van manlief die helemaal stapel is op Elvis. Ik heb er wel een paar dagen over moeten denken om die lp's daar voor te gebruiken, maar doe er toch niks mee en ze waren bekrast...


En ondertussen ben ik af en toe nog lapjes aan het snijden voor de retro lappendeken(s) to be en verder ben ik lekker lui en ben ik met manlief de hort op.



Oh ja ik heb wel nog 'eine Ferienwohnung' geboekt in Berlijn. Normaal zouden we afgelopen weekend in Berlijn zijn geweest op doortocht naar Litouwen en omdat we ieder jaar naar een Duitse Mini meeting gaan, hebben we besloten er deze keer wel een paar daagjes Berlijn aan te plakken. 
Dus Tante Betsy gaat binnenkort (duurt nog even hoor) naar Berlijn!! Hihi ja mijn vriendin noemt me Tante Betsy ;). Ik weet het...ik maak iedereen hartstikke gek met mijn Tante Betsy verslaving :). 




Warme creatieve groetjes van Susan

25 opmerkingen:

  1. De Photofunia foto is natuurlijk niet van een afbeelding in Berlijn, maar het zou zomaar kunnen ;). Dikke knuffels aan mijn blogdinnen :D.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel plezier in Berlijn lieverd! Staat ook nog op ons verlanglijstje...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel lieverd, maar dat duurt nog wel een dikke maand voordat we daar heen gaan ;). Dikke knuff!

      Verwijderen
  3. Gelukkig is het een keurig nette verslavind sSusan ;-) Fijn om lekker een paar dagen vrij te zijn en samen gezellige dingen te doen. Geniet er van. En de doorknoopjurk van Betsy staat je heel erg mooi. Eigenlijk zijn ze allemaal wel erg vrolijk en kleurig... Nu ik dat wer zie die lp bedenk ik me datik die ook voor Harry zou gaan maken, ik wil er dan plantjes in zetten voor in de muziekstudio. Ik ehb ooit van de LP hotel california van de Eagels een klok gemaakt die daar ook hangt. Alsik het wat minder druk heb dan gaik naar de kringloop winkel om een paar LP te halen.....
    Gezellige dagen nog.

    Lieve groetjes, dinah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja heerlijk is dat zo samen genieten van anderhalve week vrij, deze week ga ik ook nog op stap met mijn dochter en een dagje naar Maastricht... Maar voor nu heerlijk genieten met manlief :). Oh ja dat is zekers wat voor jouw manlief om daar mee aan de slag te gaan. Ik keek net nog eens bij dreamstuff en dat is toch ook wel een heel mooi resultaat met de föhn. Op Pinterest staat meerdere leuke ideëen die ook met een kom met heet (net gekookt) water te maken zijn. En ja hoor ik ben met iedere Tante Betsy happy, ze zijn stuk voor stuk leuk op hun eigen manier. Dikke knuffels!

      Verwijderen
  4. Hee Susan

    Wat een geluksvogel ben je toch dat je een tante Betsy jurk heb gekregen. En een super idee om hem dicht te naaien, die tip ga ik zeker onthouden want niks so lelijk als gapende gaten op ongewenste plaatsen.
    Groetjes Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik vond het ook superrr, zat hier bijna op de bank te springen toen ik de mail las. Zo lief van Tante Betsy.
      Warme groetjes van Susan

      Verwijderen
  5. Heeee bofferd! En hij staat je geweldig! Is gewoon voor jou gemaakt, vandaar dat je hem cadeau kreeg. Beetje dom dat ze hem niet meteen dicht gemaakt hebben, hihihi! Alhoewel... Je hád hem natuurlijk als vest kunnen dragen. Dat is het enige voordeel van doorknoopjurken; die veelzijdigheid. Verder vinden alleen mannen het geweldig denk ik :-)) ik heb ooit een doorknoopjurk met drukkers gehad. Nou ja zeg! Eén keer diep ademhalen met volle buste en je navel komt in zicht! Whahahaaa! Ik ben hem maar als vest gaan dragen, ik was niet zo slim als jij :-))) Geniet van je vrije dagen!
    Liefs,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi je bent me een mooie, ik zie het helemaal voor me met je drukknoopjes ;).
      Tsja ik denk dat Tante Betsy hier bewust voor gekozen heeft om ze open te laten (wellicht ook gevraagd door meerdere dames), het staat ook duidelijk erbij vermeld en ook dat je de jurk als vest zou kunnen dragen.
      Maar ik vind het zelf toch het leukste als jurk ;) en besef dat ik een enorme bofbips ben :D. Knuff!

      Verwijderen
  6. ik ben naar mp gezoeft via je lieve mailtje en een bod gedaan....ssssspppppannend! Mooooooie jurk die van jou wat een presentje uiteindelijk en wat LIEF, verdiend XXX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh zo leuk dat je hem hebt kunnen scoren. Helemaal happy voor je!
      Ja mooi is die (Tante) Betsy Black hè, ik ben er ook zo blij mee. Vóór mijn Tante Betsy tijd had ik altijd verschillende looks, de ene keer stoer, de andere keer romantisch. Nu kan ik dat ook allemaal maar dan in een Tante Betsy jurk :D. Ben so happy dat de Tante Betsy jurkjes in mijn leven zijn gekomen, je wordt er instant vrolijk van om ze te dragen en als Miss Positive is dat altijd goed ;). Dikke knuff!

      Verwijderen
  7. Jaaaa, bofkont, ik heb die jurk vandaag nog in handen gehad!! Gelukkig weet ik dat zo'n model mij niet staat :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi nou mij heb je ook van te voren horen roepen dat retro modellen me echt niet staan. Normaal zou ik dus nooittt voor een 'blouse' model zijn gegaan. Heb nooit wat met blouses gehad, maar sinds ik zo'n model heb kunnen scoren vind ik ze toch heel leuk. En zoals ik hierboven bij Essebes al schreef is het weer een hele andere stijl en zo kan ik lekker afwisselen. Knuff!

      Verwijderen
  8. Awel, dat is al één van de mooiste Tante Betsy jurkjes die je hebt ! Het flatteert je, dat zwart, je staat er enorm goed mee ! Ik moest wel lachen met het dichtnaaien van het jurkje... Hihihi meid toch ! Nu, ik kan het wel begrijpen, op boezemhoogte heb ik ook altijd die problemen... Sandra schreef het ook al hierboven - en ik heb het ook al meegemaakt - 1 keertje niezen en de BH was zichtbaar :-)...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihihi dat zou bij deze normaal niet kunnen gebeuren, de knoopjes zitten goed dicht hoor. Maar had al meteen een paar kijkgaten en dat willen we niet. Ik wil me op mijn gemak kunnen voelen en nu ik weet hoe ik onzichtbaar kan naaien, was dat de eerste optie. Heb er wel een paar uurtjes over gedaan al kijkend naar een film ;) hihi. Misschien stik ik ook nog een keer over de stiknaad heen zodat hij dubbel vast zit, maar doe dat dan liever op het werk met een mooie stiksteek. Knuff!

      Verwijderen
  9. Wat leuk die lp's met vlinder!! Veel plezier in Berlijn! Zal wel lukken met je nieuwe jurk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eens even tijd maken om te reageren hihi, ook snel weer tijd maken om een blogpost in elkaar te zetten ;). Ja is weer eens wat anders hè een vlinder gemaakt van een lp. Maar Fats Domino en Elvis kon ik niet verknippen, dus daar maar kommen/schalen van gemaakt.
      En verheug me op Berlijn, maar dat duurt nog even... Dikke knuff!

      Verwijderen
  10. Wauw wat een mooie jurk, hij staat je enig. En wat een lieve tante betsy om de jurk cadeau te doen. Ook ik sta op het punt om er (weer) een te kopen. Ze blijven toch erg mooi en zijn zo heerlijk vrolijk.

    Groet Neeltje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja lieff hè?! Ik ben er ook zo blij mee. Moet me soms echt inhouden om de jurkjes van de nieuwe collectie niet dagelijks aan te doen, wissel ze af met mijn andere jurkjes...draag dus ook helemaal niks anders meer als alleen Tante Betsy hihi.
      Oh zo benieuwd welke je gaat kopen, hoop het weer op je blog te gaan zien ;). Knuff!

      Verwijderen
  11. Na zoveel reclame heb je ook wel een jurk verdiend lijkt me. Mooie is het, heel anders weer!
    groetjes Christel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja leuk is dat hè dat je zo lekker kunt afwisselen. Het is echt zo'n retro look model, viel me wel op in DenBosch dat er regelmatig een blik op me geworpen werd. Maar bijna iedere winkel die we instapten bood eenheidsworst, alles pastelkleurtjes en daar hou ik zo niet van, flatteert me niet... Dus het enige wat ik scoorde waren knalkleurige panty's in zo'n euroshop winkeltje whahaha. Kwam wel ook nog King Louie jurkjes tegen, maar het materiaal van die polkadot jurkjes flatteert mijn lijf niet. Ze hadden wel een rokje in een uberleuke print, maar als het nu een jurkje was geweest...wie weet... Knuff!

      Verwijderen
  12. Hij staat je super mooi!
    Hier nog steeds in twijfel! En wat een geluk dat je hem hebt gekregen! Wauw! Super lief van Tante Betsy!

    Kus

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel lieverd, ik weet dat het ook een van jouw favorieten is. Ik ben er in ieder geval heel blij mee en de print en het materiaal en de snit is superrr. Maar het alleraller blijste word ik nog steeds van mijn Dress Holiday...dat is echt een feestje om te dragen...maar och ik word van iedere jurk die ik heb van Tante Betsy harstikke blij hoor...het zijn stuk voor stuk beauty's en ik draag ze met liefde. Dikke knuff!

      Verwijderen
  13. Wauw, dit vind ik echt het mooiste jurkje in je verzameling meis !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi thanks lieverd :D. Ik schreef net nog over jou bij Essebes haar blogpost, over al die leuke retro memory kaartjes. Mmm misschien toch maar eens tijd maken om zo'n schilderij te gaan maken. Dikke knuffels!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...