donderdag 27 februari 2014

Carnaval pekske is klaor

Zo lieverds gisteren maakte ik de vampieren cape af voor mijn dochter. De cape zelf had ik eigenlijk al in het weekend klaar maar het 'vampieren' gedeelte moest er nog aan...de opstaande kraag. 

Mijn dochter wilde een korte cape en die maakte ik haar dan ook ;). Samen kochten we vorige week stof op de markt en dit weekend kan ze hem dan ook dragen. 
Ze heeft meerdere outfits die ze wil gaan dragen, ik ben benieuwd naar de foto's. 
Vanavond was 'auw wieverbal' in Valkenburg en ze had er eigenlijk heel graag heen gewild, maar haar lijf riep om rust en gelukkig heeft ze ernaar geluisterd. Ze heeft nog een heel weekend voor de boeg. 


Wij gingen vanavond wel 'verkleed' op stap. Je ziet niet veel van onze outfits op deze foto...manlief droeg zijn lange leren jas en een zwarte cowboyhoed met zijn steampunk goggles...ik ging op de piratentoer en droeg mijn bruidsblouse met daarover een zwart leren 'korset', een lange zwarte rok en plateaulaarzen, ook een lange zwarte leren jas en mijn piratenhoed. 

Een Duitse vriend van ons is jarig vandaag en kon vanwege zijn recente knie operatie niet op stap naar het alt weiber bal...we hadden afgesproken in onze stam(kroeg) imbisstube en het leek me wel leuk om hem te verrassen en er verkleed heen te gaan. Sorry geen foto's van de hele outfit. 
We hebben het in ieder geval gezellig gehad. 


Verder vieren wij geen carnaval, wij zijn niet van de party afdeling...maar wel van de verkleedafdeling (nou ja ik dan ;)) en daar hebben we tegenwoordig de Elf Fantasy Fair (Elfia) voor. 
Ik kan nu eenmaal slecht tegen 'bezopen' mensen en verplicht lollig te moeten doen en manlief houdt al helemaal niet van carnaval. 
Wellicht gaan we maandag nog in Duitsland optocht kijken, maar dat ligt aan het weer. 
Natuurlijk zou ik het nog leuker vinden om die in Maastricht te bekijken, ik ben toch een rasechte Mestreechse dus dat zit in mijn bloed, maar om uren in de kou te staan daar zit mijn man niet echt op te wachten en och ik meestal ook niet zo. 


Oh ja ik maakte wel al een basis voor mijn tweede outfit voor de fantasy fair. 
Ik maakte deze high low rok van een oud laken naar uitleg van een you tube filmpje. 

Ik wacht nog even af op mijn bestelde legging, ik denk dat het 'high' gedeelte nog higher wordt. En dan wordt de basis verder aangevuld met kant...en tsja dat eindresultaat gaan jullie pas met pasen zien als ik in vol ornaat op de fantasy fair ben geweest ;). 

Bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn dankbare dinsdag berichtje. Dikke knuff!

Warme creatieve groetjes van Susan

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto! De outfits moeten super zijn geweest dat kan niet anders, Zo nu kun je er weer een jaar op teren hahahhaa. Geniet lekker van je weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi mijn echte verkleedpartijtje moet nog komen. Met pasen is het zover dan is de Elf Fantasy Fair/Elfia én dan weer in september dusss ik hoef geen jaar ertussenin te wachten ;). Knuff!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Hihihi gekke Syl! Ja hier in Heerlen en omgeving zeggen ze dat, maar in Maastricht hoor je dat zelden. Ik weiger dat ook gewoon te zeggen, net als 'adie wah' wat ze vooral in Kerkrade en omgeving zeggen.
   Wij in/uit Maastricht zeggen 'Hoie hè'.
   Dikke knuff!

   Verwijderen
 3. Leuke outfit! Waren jullie in Aken naar de stube gegaan? Ik vier ook niet echt carnaval. Serah is nu verkleed naar school en zaterdag en maandag gaan we wel even naar de optocht hier. Alaaf! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks :), nee ons adresje is niet in Aken...is ons geheime adresje :D. Komen me al teveel Nederlanders hihihi, ik zeg altijd 'ich kom doch nicht in Deutschland essen um al die blöde Hollender zu sehen' whahhaha. Dat vinden de Duitsers dan wel weer grappig. Knuff!

   Verwijderen
 4. Je bent weer lekker op dreef, goed bezig! Het ziet er allemaal piekfijn uit; zowel de outfit van je dochter, als je eigen outfit voor de fair worden/zijn top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ben trots op de cape voor mijn dochter en die rok gaat nog veel mooier worden. Oh daar zeg je zo wat, ik moet nog thee gaan zetten...de rok een ander kleurtje geven. Knuff!

   Verwijderen
 5. Oww..ben nu alweer benieuwd naar je outfit, wordt vast weer prachtig!! De cape is mooi geworden, toffe kraag! Geniet van je week-end! xx..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ben er ook trots op, maar meer eigenlijk omdat ie voor mijn dochter is hihihi. Is toch leuk als je iets kunt maken wat je dochter graag zou willen.
   Knuff!

   Verwijderen
 6. Jemmie nog langer wachten pfff. Ik dacht met de carnaval ga ik het wel zien, maar nee. Ik ben niet nieuwsgierig hoor hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahaha lekker ding! Nee met pasen pas als de Elf Fantasy Fair is en ik helemaal aangekleed ben en zo'n prachtige achtergrond heb ;). Dus dat wordt nog 6 weekjes geduld hebben. Knuff!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...