vrijdag 20 november 2015

De Geefmaand November vliegt om

Dag lieverds sorry dat jullie al zolang niks meer van me gehoord hebben, de dagen vliegen hier voorbij. Over het algemeen komt er weinig uit mijn handen, dus echt creatief ben ik niet meer geweest. Behalve op mijn werk...ik ben bezig met een lappendeken te maken voor een klant. Alle lapjes zijn gesneden en in patroon gelegd en volgende week ga ik alles aan elkaar naaien/locken. 


Ook nog bezig geweest met een teckel, maar die heeft een collegaatje van me overgenomen om af te maken omdat ik ging starten aan de lappendeken. Oh ja ik heb ook nog een kussen bekleed voor op een bankje, gemaakt door de afdeling hout... 


Hieronder komt een heel verslag van alle geefdagen sinds de laatste blogpost. Ik heb net de laatste dagen bij gewerkt, was ik helemaal vergeten te noteren. 
Op mijn Tante Betsy blog heb ik nu een winactie, een weggever. Wil je meedoen lees dan goed de voorwaarden, hij is eigenlijk speciaal voor Tante Betsy girls/lovers http://365daysofhappytantebetsydresses.blogspot.nl/2015/11/tante-betsy-give-away-wednesday.html?m=1


Dag 9 vandaag kreeg ik van onze schoonzoon (vriend van dochterlief) zijn 'oude' iPhone te leen zodat ik de mijne binnenkort ter reparatie weg kan gaan brengen. Heb een vlek in de lens...
Mijn broer kwam onverwacht op bezoek en ik heb geluisterd naar zijn verhaal en gewoon lekker samen even quality time gehad. Hij had honger en heb hem een boterham gemaakt en ik had nog wat lekkers voor bij de koffie dat ik zelf weer gekregen had in onze favoriete imbiss stube, heerlijk samen van gesnoept. 
Oh ja manlief kwam ook nog onverwachts tussendoor even thuis en die kreeg van mij ook koffie. 


Dag 10 manlief had een onverwachte dag vrij en genieten van het samen zijn. Dat is geven (zorgen voor lunch enzo) en ontvangen tegelijk (ik geniet altijd van het gezelschap van manlief). 
Er kwam 's morgens ook weer een collegaatje op het werk langs die al langere tijd thuis is. Ik heb haar een dikke knuffel gegeven en natuurlijk ook ontvangen. 


Dag 11 ik kreeg een ingeving, ik heb een Tante Betsy blog en wilde graag weer een weggever doen, maar het duurt nog zeker een maand voordat ik Tante Betsy kan vragen om een weggever te doen. Die heeft het nu razenddruk, dus kwam ik op het idee om mijn vest dat ik onlangs van Tante Betsy kreeg te gaan verkopen aan de hoogste bieder en van de opbrengst een kadobon kopen en die dan weer weg te geven op mijn blog. Twee vliegen in een klap, ik maak iemand blij met het vest en iemand krijgt een kadobon waar ze (een gedeelte van) een jurkje mee kan kopen. 
En 's avonds nog een geefactie naar manlief gedaan toen hij onder de douche stond heb ik zijn kant van het bed alvast opgewarmd, zo kon hij lekker in een voorverwarmd bed stappen ;). 


Dag 12 ik had nog sinterklaas spulletjes liggen, gekregen om eens aan iemand te geven die het nodig had van de engeltjes van limburg facebook groep. Maar nu had ik zoiets dit is een mooie tijd om het verder te geven. Ik ben niet zo van die weggeefgroepen, daar heb ik de tijd niet voor. Dus ik vroeg aan de engelen om me iemand op m'n pad te sturen die het kon gebruiken. Ik liep naar buiten en zag de overbuurvrouw net aan komen met de auto, yesss die kent vast wel iemand met kids (heeft zelf een 8 jarige dochter) die het kan gebruiken. Nou ze kon het zelf gebruiken en was er heel blij mee, super toch?! 


Dag 13 op het werk even samen met mijn collega's op een andere afdeling (de kantine) mee geholpen met broodjes smeren/beleggen. 
Voor manlief een broek versteld zodat hij ook weer een goede werkbroek heeft om aan te doen. En weer bij twee marktplaats pakjes een leuk kaartje toegevoegd. Van de andere heb ik al enthousiaste reacties gekregen dat ze het kaartje zo waardeerden. 


Dag 14 buurvrouw belde aan dat de was op de grond was gevallen (mijn Tante Betsy jurkjes waren afgewaaid) :D, heb haar hartelijk bedankt en snel de was ergens anders opgehangen. 
Heerlijk een uurtje met een goede vriendin bij gepraat, geven en ontvangen tegelijk. 
Een tas met leesboeken gekregen van een vriendin (manlief bracht ze mee), heerlijk dat zijn weer heel wat uurtjes lees plezier. 


Dag 15 onszelf weer een heerlijke luilekkerdag gegeven. Lekker niks doen en de hele dag in bed liggen, films kijken en wat internetten. 
Ik zorg natuurlijk weer voor de catering ;). 
Iemand van de Facebook jurkjes groep getipt op een Tante Betsy jurkje wat ze graag wilde, hopelijk kan ze het scoren. 


Dag 16 een geefactie via marktplaats gedaan, een dame reageerde dat ze een paar laarzen graag van me wilde overnemen. Ik had die 'te koop' aangeboden tegen alleen de verzendkosten. 
Ook een jurkje aan een lieve jurkjes vriendin aangeboden voor haar dochtertje, deze week ga ik eindelijk tijd maken om ook nog wat anders naar haar op te sturen. Ga er een vrolijke envelop van maken. 
En op mijn blog vroegtijdig de biedactie gestopt waarbij ik een Tante Betsy vest per opbod verkocht. Er kwamen geen reacties meer en ik gun het de dame (Sandra ;)) die het hoogste bod had gedaan. Ik heb haar blij gemaakt om te vertellen dat het vestje voor haar was. 
Manlief en mezelf blij gemaakt met te besluiten om lekker te gaan uiteten in Duitsland, heel wat uurtjes plezier gehad voor een rekening van €12. 


Dag 17 dankbaar het aanbod aangenomen dat een tante voor ons rode rozen koopt voor de crematie van een andere lieve tante van manlief. Wij moeten zelf minstens 2,5 uur rijden om de crematie plechtigheid bij te wonen en dan is het wel fijn dat die rozen al geregeld zijn. 
 's avonds voor het naar bed gaan boterhammen gesmeerd voor manlief die extra vroeg op moet. Tegenwoordig laat ik ze hem zelf smeren na dit jarenlang voor hem gedaan te hebben, maar sinds ik ook werk mag hij ze zelf smeren ;). 


Dag 18 een lief berichtje van manlief gekregen, het briefje 'dat hij van me houdt' lag op het aanrecht en hij bedankte me voor de gesmeerde boterhammen :). Pakketjes weg gebracht en natuurlijk weer met een leuk kaartje erbij voor de ontvanger, ze worden dankbaar ontvangen. Ook even dochterlief op haar werk gaan knuffelen, geven en ontvangen tegelijk. Manlief een goede nachtrust gegeven en meteen op de andere slaapkamer gaan liggen en aldaar lekker een boek gelezen en daarna gaan slapen. 


Dag 19 een engeltje gemaakt van mooi rode roosjes papier als afscheid van onze lieve tante Letta, ook al kan ik het haar niet meer persoonlijk geven...heb die speciaal voor haar gemaakt omdat ze van rode rozen houdt.
Op m'n Tante Betsy blog tips gegeven wat betreft de foto's voor mijn winactie. En vroeg gestopt met internetten zodat manlief en ik lekker samen naar netflix konden kijken. Én een nacht naast manlief blijven slapen, hij gaf me een snurkvrije nacht en hij blij dat hij niet alleen hoeft wakker te worden. 


Dag 20 dochterlief appte dat of iets nog thuis stond en ik heb dat vanmorgen even beneden gezet zodat ze het niet hoeft te zoeken als ze het komt ophalen. 
Gezorgd voor de catering tijdens onze lange rit naar de crematieplechtigheid, boterhammen en krentenbollen gesmeerd, snoepgoed en fruit voor onderweg en natuurlijk wat te drinken. 


Oh helemaal vergeten, oops...ik kreeg nog een lief jurkjes kaartje van Mirjam van het blog Kaza Maria die ook aan de geefmaand mee doet. Thanks lieverd!


Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 9 november 2015

Weer eens creatief tijdens november geefmaand

Oh lieverds ik baal echt dat het de afgelopen dagen er niet van gekomen is om een blogpost voor mijn creatieve blog in elkaar te knutselen. Dus nu meteen maar op de vroege morgen tijd maken om de blogpost te schrijven en wat later er foto's bij te zoeken. 


Als allereerste wil ik vol trots mijn toy wreath, speelgoed krans, showen aan jullie. Het was een heerlijk werkje dat ik van de week met het mooie weer aan de tuintafel deed. 


Tegen het einde was het echt wel zoeken wat ik er nog allemaal op kon plakken met het lijmpistool zodat het een geheel werd. Er zitten toch zo'n 80 stuks speelgoed aan geplakt met nog wat ander spul ter versiering of opvulling zoals de foam stickers van cars. 
Last but not least plakte ik er een Mini Cooper op, wel even getwijfeld of manlief dit okay zou vinden (had die in een la van mezelf gevonden). 
Hij bleek hem achteraf niet te hebben, maar och ja eigenlijk wel alleen zit die nu in een speelgoed krans geplakt ipv dat hij in de kast staat bij al die anderen hihihi :p. 


Vrijdag ging ik na mijn werk nog even spieken bij de kringloop daar in de buurt of ze van die zakken met speelgoed hebben en yesss ik heb wat leuk oud speelgoed kunnen scoren. Hierboven de schoenendoos (laarzen) voor en na ;). Ja het smaakt naar meer!


De flop met Flow leuks ging naar Wendy's Mhaaksels, die reageerde dat ze de kortingsbon voor de Flowspecial Book for Paperlovers graag wilde. Ik zocht wat leuks bij elkaar om in de flop te doen en ik kreeg al snel een berichtje dat ze er heel blij mee was. Leuk toch?!


Verder ga ik hier een verslag van hoe ik de geefmaand november tot nu toe invulde delen. Ik moet er nog even inkomen, de ene dag ben ik bewuster met geven als de andere dag. 


Dag 1 lekker luiedag samen met manlief in bed doorgebracht en heel wat afleveringen van de serie Suits gekeken. Dus in feite ons een luie dag gegeven en natuurlijk voor de catering gezorgd zodat het mannetje lekker in bed kon blijven liggen (maar dat is iets wat ik normaal altijd doe hoor ;)). 
Op mijn blog had ik een weggever en heb ik besloten om die aan Wendy van Wendy's Mhaaksels te geven. 


Dag 2 akkoord gegaan met een aantal biedingen op Marktplaats waar ik normaal meer voor had willen hebben. Maar ik wil deze november geefmaand wat vaker over mijn hart strijken en eerder akkoord gaan :). 
Verder ook kaartjes toegevoegd aan de pakketjes, wel zo leuk voor de ontvanger :). 
In een tweedehands kledingwinkel een mevrouw geholpen die bijna viel en de dame aan de kassa gefeliciteerd met haar verjaardag en even een praatje gemaakt. Verder ook heerlijk uitgebreid met een vriendin aan de telefoon gehangen, geven en ontvangen tegelijk. 


Dag 3 heerlijk stuk vegan bananenbroodcake van collegaatje Melanie gekregen die ook mee doet aan de Geefmaand november. Ik weet even niet of er nog meer geefmomenten zijn geweest. Heb in ieder geval op m'n werk hard gewerkt om naast verstelwerk ook de kastenwand alvast voor een gedeelte op te ruimen en plaats te maken voor dozen met verstelwerk voor de kledingbank, de werkbegeleidster was er erg blij mee. Ik werk op een sociale werkplaats, op de werkleerplaats mode en textiel.


Dag 4 een gezellige envelop vol met Flow leuks en een kortingsbon op de Flowspecial for book lovers verstuurd aan Wendy, volgster van m'n creatieve blog. 
Ik kreeg ook een ingeving om een boek wat ik heb liggen 'little buddha' ergens neer te leggen met een paar wijsheden erin en een boeddha bedeltje erbij. 
Ontvangmoment bij het oversteken toen ik het boek wilde gaan neerleggen, ik had ingecalculeerd dat ik achter de fietser door kon gaan, maar hij stopte. Ik zei 'oops had het zo voorzien dat ik achter je langs kon' en hij 'ik had het voorzien dat ik speciaal even voor je stopte :)'. Heb hem natuurlijk hartelijk bedankt!
En ook lekker even uitgebreid met mijn moeder gebeld, was weer even nodig om eens goed bij te praten en te luisteren naar hoe het met haar gaat. 


Dag 5 op het werk twee tops voor mijn dochter gerepareerd, aan de afwerking ontbrak nogal wat, die was spontaan gaan rafelen...ik naaide rondom rolzoompjes. 
's Middags even omgelopen naar de buurvrouw, ik dacht te horen dat ze gevallen was toen ik na mijn werk op de bank zat en ik ben even gaan kijken of alles okay was. Ze was okay, ze had wat laten vallen ;) en heb haar nog even geholpen met foto's maken van haar paspoort en nog een document. 
Manlief was extra vroeg thuis en ons samen een etentje buitenshuis kado gegeven in onze favoriete Imbisstube. Aldaar even een jarige kennis geholpen met naar de auto lopen met haar eten zodat ze ook een hand vrij had om de auto open te maken. 


Dag 6 op mijn werk ipv creatief aan de slag te gaan wat eigenlijk mocht, me aan een opdracht voor een klant gewaagd, trots op mezelf dat ik het toch maar mooi gefikst heb, alleen nog het laatste stukje met de hand dichtnaaien als ik er weer ben. Zo help ik toch mooi onze werkplaats :). 
's Middags kwam dochterlief, samen een projectje voor haar opgemeten en de truitjes overhandigd (ze zijn goedgekeurd) en heerlijk even samen een paar uurtjes quality time gehad. Ps is een oude foto van ons tweetjes ;). 


Dag 7 samen met manlief meegegaan shoppen voor materiaal, terwijl ik nog genoeg te doen had in huis. Maar hij vroeg het zo lief of ik mee ging dus qualitytime met manlief en samen op jats. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om een pakketje mee te nemen, spaarde me een fietstocht uit en zo dus dankbaar ontvangen. 


Dag 8 terwijl we over een rommelmarkt liepen zag ik dat iemand een euro liet vallen. Deze netjes opgeraapt en teruggegeven, meneer bedankt me heel hartelijk. 
Een bevriend verkoopster een dikke knuffel gaan geven, wat gekocht, kregen een uitnodiging om bij haar thuis naar een kerstmarktje te komen waar we natuurlijk heen gaan en alweer elkaar een lekker dikke knuffel bij afscheid gegeven. Dat is geven en ontvangen tegelijk :). 


Ik vind het wel weer heel leuk om mee te doen aan de geefmaand november, alleen heb ik het ook druk met mijn Tante Betsy blog wat toch een paar uur per dag van mijn tijd opslokt, maar ik doe het met liefde hoor. 
Ik heb wel besloten om verder in het Nederlands te gaan en hoop zo op meer reacties. Tot nu toe zijn het toch alleen Nederlandse dames die reageren en de buitenlandse dames kunnen op de vertaalknop in de webversie klikken ;). 
En ik hoop deze maand weer een hele grote weggever te mogen doen van Tante Betsy en weer een jurkje te mogen weggeven, nou ja een kado bon :). Dusss hou mijn Tante Betsy blog in de gaten of beter ga mijn Tante Betsy blog volgen! http://365daysofhappytantebetsydresses.blogspot.nl/

Heb een fijne week lieverds! Dankjewel dat jullie toch nog steeds een berichtje achterlaten, ik waardeer het enorm. En ik blijf proberen om hier toch wekelijks een berichtje achter te laten. Dikke knuffels voor jullie!

Warme creatieve groetjes van Susan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...